Huidbehandelingen voor- en nazorg

Heeft u binnenkort een behandeling met injectables bij de Dutch Clinic? Dan is het belangrijk te weten wat u wel of juist niet moet doen voor de behandeling en waar u rekening mee moet houden ná de behandeling.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Veel huidaandoeningen hebben ingrijpende gevolgen op uw leven. Ze kunnen pijnlijk zijn of ontsierend en daarmee uw zelfvertrouwen ondermijnen. Bij de Dutch Clinic helpen wij u deze aandoeningen aan te pakken met geavanceerde technieken, state-of-the-art apparatuur en zeer ervaren artsen.

Al deze instructies vindt u hier:

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met injectables zoals fillers moet u met het volgende rekening houden:

 • De behandeling wordt eerst toegelicht door de arts waarna u een toestemmingsformulier moet ondertekenen. Daarna kan de behandeling plaatsvinden. Dit kan direct of op een later moment waarvoor een afspraak wordt gemaakt.
 • Gebruikt u medicijnen (ook die zonder recept verkrijgbaar zijn) of heeft u een medische voorgeschiedenis, dan moet u dit voorafgaand aan de behandeling melden aan uw arts.

Na de behandeling

 • Meteen na de behandeling zult u op het behandelde gebied punctieplekjes kunnen zien. Deze kunnen wat branderig aanvoelen en een lichte zwelling veroorzaken. Soms ontstaan er ook blauwe plekken. Dit verdwijnt allemaal in een paar dagen.
 • Na een behandeling met filler zal de arts het gebied licht masseren. Uw huid kan hierdoor licht zwellen en rood worden.
 • Na de behandeling:
  • Direct erna kunt u de plek koelen zodat de vorming van blauwe plekken en zwellingen minder zal zijn. Het is aan te bevelen om tot een dag na de behandeling te blijven koelen.
  • Tot twaalf uur na de behandeling mag u de behandelde plek niet reinigen of make-up aanbrengen.
  • In de eerste dagen na de behandeling zal de plek gevoelig blijven en zelfs stijf aan kunnen voelen. Dit wordt vanzelf minder pijnlijk en weer soepel. Wij bevelen u aan om deze plek niet zelf te masseren, tenzij uw arts nadrukkelijk anders heeft geadviseerd.
  • Tot een week na de behandeling is het aan te bevelen om uw huid te beschermen tegen warmte zoals bij de sauna, de zon of de zonnebank. Ook raden wij in die periode gezichtsbehandelingen af.
  • Ga in de eerste week tijdens uw slaap niet liggen op de plek waar de fillers zijn aangebracht.

Een behandeling aan een huidaandoening?

Komt u naar de Dutch Clinic voor een behandeling van een huidaandoening? Ook dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden voor en na de behandeling. Deze zijn echter zo afhankelijk van de behandelmethode en uw huid, dat u hiervoor exacte en persoonlijke instructies van uw arts krijgt. Een indicatie van dat waar u rekening mee moet houden, staat bij de diverse behandelmethodes in huidverbetering beschreven.

Vragen over de behandelingen?

Bij elke behandeling geldt dat als zich wijzigingen voordoen in uw gezondheid, u dit altijd zo snel mogelijk aan de Dutch Clinic moet doorgeven. Heeft u vragen of opmerkingen over de behandeling, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com