Vitiligo

Vitiligo is een zichtbare en chronische huidaandoening. De huid verliest pigment doordat de pigmentcellen kapot gaan en er geen melanine meer wordt aangemaakt. Mensen met deze aandoeninghebben dan ook steeds groter wordende witte vlekken op het lichaam en soms witte lokken in het haar. Deze huidaandoening wordt veroorzaakt door erfelijke factoren en kan niet geheel genezen worden. Wel is het mogelijk om met goede lichttherapie deze aandoening te stabiliseren zodat verdere uitbreiding stopt. In sommige gevallen is repigmentatie ook mogelijk waardoor bestaande witte vlekken weer kleur kunnen krijgen.

Kenmerken van vitiligo

Vitiligo is meestal heel duidelijk te herkennen aan:

  • Melkwitte vlekken op de huid
  • Witte lokken in het haar

Er bestaan twee soorten vitiligo, deze zijn verdeeld over het hele lichaam (vitiligo vulgaris) of komen enkel op bepaalde lichaamsdelen voor (vitiligo segmentalis). De vitiligovlekken zijn meestal symmetrisch van vorm en duidelijk zichtbaar doordat een donkere rand de witte vlek afscheidt van de rest van de huid.

Lichttherapie via laser

Bij de Dutch Clinic passen we bij deze huidaandoening lichttherapie via de laser toe. Hiervoor gebruiken we de Excimer laser, Exsys 308. Deze laser is speciaal geschikt voor de behandeling van vitiligo en psoriasis doordat de laserstralen UVB-licht bevatten. De duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van de huidaandoening maar doorgaans is het langdurig en intensief.

Resultaat bij vitiligo

Vitiligo kan weliswaar nooit geheel genezen worden maar met een juiste behandeling in lichttherapie kunt u wel minder zichtbare witte vlekken krijgen en kan de verdere uitbreiding gestopt worden. Een indicatie van het resultaat dat u kunt verwachten krijgt u na een persoonlijk consult bij de artsen van de Dutch Clinic.

Maak een afspraak

Heeft u de huidaandoening vitiligo en wilt u weten of lichttherapie met de laser ook effectief kan zijn bij uw huid? Maak dan een afspraak in onze Dutch Clinic.