Venous lake

De venous lake is een blauwe blaar, net als een bloedblaar, en komt meestal voor op de onderlip. Het ontstaat door een verwijd bloedvat en is een goedaardige huidaandoening. Maar juist doordat het op de lip voorkomt, is het zeer in het oog springend, iets waar veel mensen zich erg aan storen. Een venous lake verdwijnt niet vanzelf maar is wel heel goed te behandelen met een laser.

Kenmerken venous lake

De venous lake ontstaat spontaan en komt meestal voor bij vrouwen boven de 50. Opvallend is dat mensen die veel aan de zon zijn blootgesteld geweest, vaker last hebben van deze plekjes. Deze huidaandoening kan herkend worden aan het feit dat het bloed kan worden weggedrukt uit het verwijde bloedvat.

Behandeling met de laser

De laser is een effectieve methode om de venous lake in een tot drie behandelingen helemaal te laten verdwijnen. Tijdens de behandeling wordt het omliggende weefsel beschermd door het te koelen. Na de behandeling wordt de plek zelf al donkerder dan die was en verkleurt de huid eromheen naar rood. Op de behandelde plek vormt zich een korstje dat er na een paar dagen weer af valt.

Resultaat bij een behandeling van de venous lake

Het blijvende resultaat is meestal al binnen vier weken zichtbaar.

Maak een afspraak

Overweegt u een behandeling van de venous lake op uw lip? Maak dan een afspraak en plan uw eerste consult. De artsen van de Dutch Clinic beoordelen dan uw huidaandoening en geven u alle verdere informatie over de laserbehandeling.