Rosacea

De huidaandoening rosacea is chronisch en helaas heel opvallend. In het gezicht zijn veel kleine vaatjes en een algehele felrode gloed zichtbaar. Gedurende de tijd verergert dit als gevolg van ontstekingen die in de huidvaten ontstaan. Rosacea kan echter goed behandeld worden, ongeacht de fase waarin het zich bevindt. Het zal weliswaar niet geheel verdwijnen, maar de symptomen kunnen goed onderdrukt worden waardoor de huid rustig blijft en de aandoening zelf stabiliseert.

Kenmerken rosacea

Rosacea kenmerkt zich door de felrode huid op de wangen, neus, voorhoofd en kin. De oppervlakkige, verwijde bloedvaatjes, teleangiëctasieën, zijn daarbij duidelijk zichtbaar. Na deze eerste fase kunnen de bloedvaatjes gaan ontsteken waardoor rode bultjes, puistjes en grotere poriën ontstaan. Tenslotte wordt de huid dikker, grover en niet meer glad als gevolg van grotere ontstekingen.

Behandeling verschilt per fase

Afhankelijk van de fase waarin rosacea zich bevindt, zal de arts een behandeling adviseren. Zo is in het begin een vaatlaser zeer effectief; de vaatjes verdwijnen dan waardoor ook de roodheid van de huid afneemt. Zodra er ontstekingen ontstaan zal een acnebehandeling gecombineerd worden met de lasertherapie. Is de huid eenmaal zeer ernstig ontstoken, dan wordt de lasertherapie gecombineerd met medicatie.

Resultaat van een rosacea-behandeling

Het resultaat bij een rosacea-behandeling is vanzelfsprekend afhankelijk van de ernst waarin deze huidaandoening bij u voorkomt. Of een zo effectief mogelijke behandeling aan te bieden, stellen de artsen van de Dutch Clinic daarom ook altijd een persoonlijk behandelplan op. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent én krijgt u een behandeling die het beste past bij uw huidaandoening.

Maak een afspraak

Heeft u last van rosacea en wilt u deze vervelende roodheid in uw gezicht laten behandelen? Maak dan een afspraak bij een van de artsen van de Dutch Clinic. Het eerste consult is altijd geheel vrijblijvend.