Psoriasis

De chronische huidaandoening psoriasis zorgt voor verdikkingen van de huid met rode plekken, huidschilfers en vaak jeuk of zelfs pijn. Een verstoord immuunsysteem veroorzaakt deze aandoening waardoor de huidcellen veel sneller dan normaal worden aangemaakt. Normaal gesproken duurt dit 25 tot 30 dagen, bij psoriasis slechts 4 tot 6 dagen. De mate waarin het voorkomt voorkomt kan van tijd tot tijd verschillen maar het geneest nooit. Toch kunnen de symptomen wel behandeld worden waardoor u er minder last van heeft.

Kenmerken psoriasis

Psoriasis lijkt wat op eczeem met rode plekken en huidschilfers die jeuk en pijn kunnen veroorzaken. Deze plekken kunnen op het hele lichaam voorkomen, variërend in grootte. De plekken onderscheiden zich duidelijk van de gezonde huid en zijn scherp begrensd.

Behandeling psoriasis

Zoals velen weten heeft zonlicht een gunstige uitwerking op psoriasis. Door dit licht nemen de plekken af. In de Dutch Clinic gebruiken we een Excimer laser, de Exsys 308, om gericht lichttherapie te geven bij psoriasis. In deze laserstralen komt UVB-licht voor, licht waarvan bewezen is dat het deze huidaandoening kan verminderen.

Resultaat lichttherapie

De huid is zeer gevoelig en dus is een juiste dosering heel belangrijk. Onze artsen beoordelen daarom per persoon hoe deze lichttherapie ingezet moet worden voor een goed en veilig resultaat. Zo wordt voorkomen dat de huid verbrand, wat de psoriasis juist kan verergeren. Door een nauwgezette en persoonlijke begeleiding wordt de dosering aangepast aan dat wat op dat moment mogelijk is. Zo wordt een optimaal resultaat nagestreefd.

Maak een afspraak

Overweegt u een effectieve behandeling van uw psoriasis in een veilige omgeving? Maak dan een afspraak in onze Dutch Clinic voor lichttherapie onder begeleiding van een arts.