Pigmentvlekken

Lokaal een teveel aan pigment veroorzaakt pigmentvlekken. Zeker als deze vlekken in het gezicht, hals of op de handen voorkomen, wordt dat als heel storend ervaren. De pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmaskers of café-au-laitvlekken zijn echter allemaal goed te behandelen met lasertherapie, lichtflitsen via IPL en medische peelings.

Zon, zwangerschap, littekens of andere oorzaken

Meestal ontstaan pigmentvlekken als een gevolg van teveel zon op de huid. Het zijn dan ook vaak mensen met een lichtere huid die last hebben van deze huidaandoening. Behalve zon kunnen ook een zwangerschap, acne, littekens of eczeem deze vlekken veroorzaken.

Pigmentvlekken behandelen met laser, IPL of medische peelings

Pigmentvlekken kunnen worden behandeld met lasertherapie waarbij de laser licht met hoge energie produceert. Doordat de laser microscopisch kleine gaatjes in de huid maakt, zal de huid zichzelf vernieuwen waarbij het pigment weer normaliseert en de pigmentvlek langzamerhand verdwijnt. Een andere mogelijke behandeling van pigmentvlekken is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen die het teveel aan pigment verpulveren waarna de vlekken in enkele behandelingen verdwenen zijn. Een medische peeling verwijdert de dode huidcellen waarna de aanmaak van nieuwe huid gestimuleerd wordt. Ook dit heeft een neutraliserend effect op het pigment.

Persoonlijk consult

Welke behandeling van pigmentvlekken het meest effectief is voor uw huid, is geheel afhankelijk van de ernst ervan en van de conditie van uw huid. De artsen bij de Dutch Clinic adviseren u daarom over uw behandeling na een persoonlijk consult.

Maak een afspraak

Wilt u ook uw pigmentvlekken laten behandelen? Maak dan nu een afspraak. U ontmoet een van de artsen tijdens een vrijblijvende intake waarbij u al meteen een eerste advies omtrent de behandeling krijgt.