Couperose

Wie veel zichtbare rode bloedvaatjes in het gezicht heeft, heeft meestal te maken met couperose. Een onschuldige maar vervelende huidaandoening. Couperose ontstaat doorgaans pas na het 30e jaar en is het gevolg van slapper wordende adertjes in de huid. Erfelijke factoren, zonneschade, medicatie, alcohol en temperatuurwisselingen kunnen hier de oorzaak van zijn.

Couperose of rosacea?

Couperose komt vooral voor op de wangen, neus en kin en wordt daardoor ook vaak verward met rosacea. Het verschil is echter dat bij rosacea ook sprake is van ontstekingen waardoor ook rode bultjes, pukkeltjes en zwellingen optreden. Dit is bij couperose niet het geval.

Lasertherapie of IPL-behandeling

Zowel lasertherapie als een IPL-behandeling zijn heel effectief in de aanpak van deze huidaandoening. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate waarin u last heeft van couperose. Met beide behandelingen worden de bloedvaten uiterst secuur behandeld met het licht van de laser of IPL. Het bloed in het bloedvat stolt waarna het door het lichaam zelf verwijderd wordt.

Resultaat van een couperosebehandeling

Het resultaat van een laser- of IPL-behandeling is bij couperose in het gezicht al na twee weken zichtbaar. Wanneer u het uiteindelijke resultaat ervaart, is afhankelijk van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. De arts zal dat voor u uitwerken in een persoonlijk behandelplan.

Maak een afspraak

Wenst u ook die vervelende roodheid in uw gezicht te laten behandelen? Maak dan een afspraak voor een consult bij een van onze artsen in de Dutch Clinic. Zij zullen u adviseren met welke behandeling u de couperose het meest effectief kunt laten verwijderen.