Acne

Acne is een vervelende huidaandoening die voornamelijk voorkomt op het gezicht, de rug en de borst. Het ontstaat doordat puistjes ontsteken. Meestal komt het voor in de pubertijd en is het een kwestie van tijd voordat het weer verdwijnt. Toch kan een goede behandeling vereist zijn, bijvoorbeeld omdat de acne zeer ernstig is of omdat het bij een volwassene voorkomt. Dan zijn laserbehandelingen of peelingtherapieën de beste oplossing.

Acnelittekens behandelen

Acne is vaak de veroorzaker van lelijke littekens. Doordat overmatige talgproductie de poriën verstopt, ontstaan mee-eters. Als die ontsteken kan de huid beschadigen wat tot littekens leidt. Goede reiniging is essentieel maar heeft geen effect op de acnelittekens. Om die te behandelen is een peeling of behandeling met laser nodig. Die verwijdert de bovenste huidlaag waarna een nieuwe huid terugkomt.

Acne behandelen bij volwassenen

Acne bij volwassenen is vaak hardnekkiger en kan net als bij jongeren leiden tot grote mate van onzekerheid. Een gericht en intensief behandelplan is dan noodzakelijk om acne succesvol te verminderen en het ontstaan van eventuele acnelittekens zoveel mogelijk te voorkomen. Om zo’n behandeling aan te bieden maken de artsen van de Dutch Clinic altijd een behandelplan op maat.

Resultaat van acnebehandeling

Het resultaat van een acnebehandeling is afhankelijk van de mate waarin de huid al aangedaan was. Voor een goede indicatie raden wij u dan ook aan contact op te nemen met onze artsen. Zij zullen u na een eerste consult adviseren welke behandeling het meest effectief is, hoe veel behandelingen vereist zijn en welk resultaat u kunt bereiken.

Maak een afspraak

Overweegt u een behandeling van uw acne? Maak dan een afspraak voor een effectieve behandeling met laser of peeling. Het eerste consult bij de artsen van de Dutch Clinic is geheel vrijblijvend.