Haaruitval behandeling

Bent u op zoek naar een geschikte behandeling tegen haaruitval? Haaruitval en dunner wordend haar treft mannen en vrouwen. Het kan een gevolg zijn van het verouderingsproces, maar ook tijdelijke factoren liggen aan haarverlies ten grondslag. Ondanks de uiteenlopende oorzaken is het resultaat hetzelfde: uw zelfvertrouwen krijgt een deuk en sociale contacten worden beperkt. Om erger te voorkomen, is het vroegtijdig starten van een geschikte behandeling belangrijk. Een haaruitval behandeling in combinatie met bijvoorbeeld mesotherapie of een haartransplantatie kunnen een positieve invloed hebben op het haarverlies.

Haaruitval behandeling.

Haaruitval behandeling.

Innovatieve, veilige haaruitval behandeling

Een behandeling met je eigen bloed tegen haaruitval is een effectieve en bovendien veilige methode om zonder chirurgische ingreep uw natuurlijke haargroei te stimuleren. De haaruitval behandeling kan worden ingezet om verder haarverlies te beperken en na een haartransplantatie om de haargroei te bevorderen. Om dit mogelijk te maken, wordt eerst bloed bij u afgenomen. Dit bloed wordt gecentrifugeerd, waardoor het plaatjesrijke plasma gescheiden wordt van andere stoffen. Het zijn deze bloedplaatjes die bijzonder rijk zijn aan natuurlijke groeifactoren. Uw haarzakjes worden geïnjecteerd met deze lichaamseigen stof, waardoor ze optimaal gestimuleerd worden en de haargroei verstrekken. Een haaruitval behandeling kan worden gebruikt bij haar dat dunner wordt. Bovendien wordt de wondgenezing versneld en heeft een behandeling een sterkere en gezondere haargroei tot gevolg.

Invloed haaruitval behandeling op de haargroei

De invloed van deze behandeling op de haargroei is bewezen. Het is echter geen wonderbehandeling en het is onrealistisch om te hoge verwachtingen van de behandeling te hebben. Een haaruitval behandeling heeft geen nieuwe haargroei tot gevolg op kale plaatsen, wel wordt de bestaande haargroei goed gestimuleerd en daardoor vaak gezonder. De natuurlijke groeifactoren die aanwezig zijn, hebben diverse interessante voordelen:

  • Actieve ontstekingen worden verminderd.
  • De doorbloeding van de haarzakjes wordt verbeterd.
  • Haarzakjes worden gezond en sterk.
  • Dun en beschadigd haar wordt verbeterd en ziet er gezonder uit.
  • Haaruitval kan preventief worden tegengegaan.
  • Haargroeistimulerende behandelingen toegepast na een haartransplantatie maken een vlotter herstel mogelijk en hebben een positieve invloed op het resultaat.

Deze behandeling heeft bij iedereen een ander effect. De haaruitval kan worden afgeremd, maar kan ook volledig tot stilstand komen. Een enkele keer wordt gezien dat ook de haargroei toeneemt en een haardos daadwerkelijk voller en dikker wordt. Veel is afhankelijk van de mate waarin het haarverlies al heeft plaatsgevonden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie vinden over de oorzaken van haaruitval.

Haargroeistimulerende behandeling en mesotherapie

Het bloed dat bij u wordt afgenomen, wordt gecentrifugeerd waardoor de bloedplaatjes gebruikt kunnen worden. Het uiteindelijke concentraat wordt door middel van zogenaamde micro injecties in uw hoofdhuid geïnjecteerd. Hiervoor wordt gekeken naar de plaatsen waar het haar uitvalt en/of dunner is geworden. Gespecialiseerde artsen adviseren in een consult hoeveel behandelingen u nodig heeft. Tussen iedere haaruitval behandelsessie zit een pauze van minimaal 2 weken. De meeste mensen die voor de behandeling kiezen, beginnen met 4 behandelsessies. Na twee maanden beoordeelt u samen met de behandelend arts het bereikte resultaat. Wordt het resultaat positief bevonden, dan kan een aanvullende behandelkuur voorgesteld worden. Dit houdt in dat u jaarlijks 1 of 2 keer een kuur van 4 sessies toe laat passen. Mesotherapie bij haaruitval is een lichte behandeling en het is niet noodzakelijk om na een behandelsessie te herstellen. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten zonder onderbreking uitvoeren. Deze behandeling heeft naast een positief effect op het haarverlies ook een aantoonbaar goed effect op uw hoofdhuid.

Voedingssupplementen voor gezonde haargroei

De haaruitval behandeling kan in combinatie met het gebruik van een voedingssupplement gericht op een gezonde haargroei worden gebruikt. U kunt een supplement gebruiken op basis van antioxidanten en aminozuren die de haargroei bevorderen en vroegtijdige veroudering tegengaan. Eventueel kan de arts u adviseren welke supplementen bewezen effectief zijn.

Brede toepassingsmogelijkheden haargroeistimulerende behandeling

Dat deze haaruitval behandeling niet alleen preventief werkt, blijkt uit de toename van het aantal van deze behandelingen wereldwijd. Deze behandeling wordt steeds vaker in combinatie met een FUE haartransplantatie aangeboden en toegepast. Mensen die behandeld werden na de haartransplantatie met deze lichaamseigen stof zijn meestal nog beter tevreden over de bereikte resultaten. Dit is een veilige behandelmethode die met lichaamseigen bloed wordt uitgevoerd. Toch is niet iedereen geschikt voor de behandeling. In geval van actieve, virale, infecties en/of actieve ontstekingen van de hoofdhuid wordt de behandeling tot een later tijdstip uitgesteld. Mensen die bekend zijn met stollingsstoornissen maar ook mannen en vrouwen die bloedverdunners gebruiken worden in de regel niet op deze manier behandeld. Voorafgaand aan een eventuele behandeling vindt een uitgebreid consult plaats bij een ervaren specialist. Neem de medicatie die u gebruikt altijd mee naar zo’n gesprek. Door vooraf openheid van zaken te geven aan de behandelend arts, kunt u ongewenste bijwerkingen en complicaties tot een minimum beperken.

Resultaten haaruitval behandeling

De resultaten van een haaruitval behandeling verschillen. De één ziet een toename van de haargroei, terwijl een ander minder effect waarneemt. Artsen kunnen vooraf moeilijk zeggen of deze behandeling bij u tot het gewenste resultaat zal leiden. Belangrijk om te weten is dat op kale plekken géén nieuwe haargroei zal ontstaan door het laten toepassen van een haargroeistimulerende behandeling. De bloedplaatjes kunnen echter wel een betere doorbloeding van de aanwezige haarzakjes tot gevolg hebben. Dit resulteert in een gezond uitziende haardos en stevigere haren. Bewezen is ook dat dit een preventief effect heeft bij erfelijke kaalheid.

Gratis consult haaruitval behandeling

Heeft u te maken met haaruitval, waardoor uw haar dunner wordt? Komt erfelijke kaalheid in uw familie voor en bent u op zoek naar een preventieve behandelmethode? Een behandeling met uw eigen bloed kan wellicht een oplossing betekenen. Wat de behandeling precies inhoudt, hoe en of deze behandeling bij u kan worden toegepast, vertellen de specialisten van Dutch Clinic u graag tijdens een gratis persoonlijk consult. Tijdens het consult wordt uitgebreid aandacht besteed aan uw gezondheid, eventuele aandoeningen en het gebruik van medicatie. De arts beoordeelt uw geschiktheid voor de behandeling en stelt een persoonlijk behandelplan samen, waarin het aantal initiële behandelsessies worden vermeld. Er wordt eveneens gepraat over mogelijke bijwerkingen, complicaties en de resultaten die u kunt verwachten. Een afspraak bij Dutch Clinic maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033 of door het contactformulier in te vullen.