Haartransplantatie Turkije

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een haartransplantatie in Turkije, Istanbul. Hier zijn verschillende redenen voor, maar de voornaamste reden is het prijsverschil en het grote aantal grafts die in een dagbehandeling kunnen worden getransplanteerd. Wanneer u kiest voor een haartransplantatie in Turkije, is het essentieel dat u kiest voor een kliniek die bekend staat om de hoogstaande kwaliteit. De lagere kosten mogen namelijk niet ten kosten gaan van de kwaliteit.

Dutch Clinic biedt ook de mogelijkheid aan om in Turkije een haartransplantatie te ondergaan. Dit doen wij tegen zeer scherpe prijzen.

« 1 van 6 »

Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 750 haartransplantaties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Nazorg na haartransplantatie Turkije in Nederland

Het voordeel van een haartransplantatie in Turkije bij Dutch Clinic, is dat de nazorg gewoon plaatstvindt in Nederland.

Tarieven behandeling in Turkije (Istanbul) all-in

(incl. vliegtickets, hotel, transfers en nazorg in Nederland)

Haartransplantatie TurkijeTarieven
1.000 tot 1.500 graftsActieprijs € 1.899* ( normaal € 2.899)
1.501 tot 3.000 graftsActieprijs € 2.399* ( normaal € 3.399)
3.001 tot 4.500 graftsActieprijs € 2.899* ( normaal € 3.899)
* Actie is geldig t/m 30-11. Vraag naar de voorwaarden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over haartransplantatie in Turkije? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Instructies veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over instructies voor en na een haartransplantatie. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Moet ik mijn haar kort scheren voor de ingreep of juist niet?

Als bij u een haarsparende FUE haartransplantatie wordt toegepast, dan is het niet noodzakelijk om uw haar vooraf te scheren. In de kliniek wordt het donorgebied geschoren. De haren die lang genoeg zijn, vallen na de ingreep over het donorgebied heen. Bij een traditionele FUE ingreep, waarbij het haar wordt geschoren, kunnen tijdens een dagbehandeling meer grafts geoogst en getransplanteerd worden.

2. Hoe lang duurt het, voordat ik er weer toonbaar uitzie?

Met name de eerste 5 tot 10 dagen is het goed zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft laten toepassen. Verspreid over het hoofd zijn rode puntjes en korstjes zichtbaar. Uw hoofdhuid begint na de ingreep te herstellen en na 5 tot 7 dagen is de ergste roodheid achter de rug. Meestal is het 7 tot 10 dagen na de haartransplantatie voor buitenstaanders bijna niet meer te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie vinden over haartransplantatie Turkije.

3. Kan ik na het afronden van de ingreep zelfstandig naar huis rijden?

Gezien de gebruikte plaatselijke verdoving wordt het afgeraden om zelfstandig achter het stuur plaats te nemen. Het is beter en veiliger om u op te laten halen door een bekende en u thuis te laten brengen. Wordt de ingreep in de kliniek in Istanbul toegepast? Dan wordt u teruggebracht naar het hotel.

4. Blijven er littekens achter na een haartransplantatie?

De FUE techniek laat geen zichtbare littekens achter, indien het herstel verloopt zoals het hoort. Dat betekent dat u de huid met rust laat direct na de behandeling en ook als de korstjes beginnen te jeuken niet krabt of wrijft. Dit kan de huid beschadigen en in sommige gevallen littekentjes veroorzaken.

5. Hoe snel kan ik douchen na een haartransplantatie?

Volg hiervoor het advies van de arts op. Let op dat de waterdruk laag is en dat het water niet te warm is. Blijf niet te lang onder de douche staan. Volg de was- en verzorgingsinstructies van de haarchirurg op.

6. Kan ik een gewone shampoo gebruiken?

Nee, de eerste dagen en weken gebruikt u de verzorgende producten die u van ons heeft ontvangen. Wanneer de hoofdhuid is hersteld kunt u, indien gewenst, weer overstappen op uw gebruikelijke shampoo en conditioner.

7. Is het normaal dat mijn gezicht opzwelt een aantal dagen na de haartransplantatie?

Als gevolg van de plaatselijke verdovingen kan het gebeuren dat uw voorhoofd er licht gezwollen uitziet. Dit is niets om u zorgen over te maken en zo’n 5 dagen na de ingreep beginnen de zwellingen af te nemen. U kunt de zwelling tegengaan door zo weinig mogelijk voorover te buigen. Ook kunt u uw gezicht of de zwelling koelen, waarbij u op let dat u de transplantatiegebieden vermijdt. Veel water drinken helpt eveneens de zwelling te verminderen.

8. Wanneer mag ik weer sporten?

De eerste twee weken na de haartransplantatie wordt sporten niet geadviseerd. Daarna kunt u lichte vormen van sport hervatten, maar wordt intensief zweten nog altijd niet toegejuicht. Met name contactsporten zoals onder meer voetbal, rugby en vechtsporten hervat u niet eerder dan 6 weken na de ingreep.

9. Mag ik zwemmen of naar de sauna na de haarimplantatie?

Het bezoeken van een sauna en het zwemmen in zoet of zout water vermijdt u minimaal tot 4 weken na de haartransplantatie. Zowel de vochtigheid als de hoge temperaturen kunnen het herstel nadelig beïnvloeden.

10. Hoe groot is de kans dat mijn haar na de haartransplantatie uitvalt?

Twee tot vier weken na de haarimplantatie ziet het merendeel van de mensen het getransplanteerde haar uitvallen. Alhoewel dit een paniek reactie kan veroorzaken, is het goed om te weten dat het een normaal verschijnsel is. Het haarverlies is niet blijvend. Gemiddeld genomen begint het haar na zo’n 3 á 4 maanden weer te groeien.

11. Kan ik een haargroeimiddel gebruiken na een haartransplantatie?

In overleg met de behandelend haarchirurg is het gebruik van een middel als Minoxidil mogelijk. U kunt het middel niet te snel na een ingreep gebruiken. Volg daarom altijd het advies van de specialist nauwgezet op en gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid.

12. Na de haartransplantatie heb ik last van puistjes op mijn hoofdhuid, wat kan ik hieraan doen?

Puistjes in de behandelgebieden komen geregeld voor. U hoeft hier eigenlijk niets aan te doen. Zijn de puistjes erg pijnlijk, dan kunt u eventueel een warm kompres op de puistjes leggen. Laat dit een aantal minuten inwerken. Daarna kunt u met 2 gaaskompressen het puistje voorzichtig uitknijpen. Knijp deze puistjes niet met uw blote handen uit, hiermee geeft u infecties en littekens een kans.

13. Hoe kan ik een droge, gebarsten hoofdhuid na een haartransplantatie verzorgen?

Verzorg de droge hoofdhuid met aandacht en voorkom dat de huid gaat bloeden. De huid kan behandeld worden met een goed hydraterende body lotion. Weet u niet welke lotion u het beste gebruikt, dan kan de behandelend haarchirurg u hierin adviseren.

14. Moet ik mezelf zorgen maken als er na 3 maanden geen haargroei zichtbaar is?

Nee. De snelheid waarin het natuurlijke haargroeiproces zich voltrekt, is bij iedereen anders. Drie maanden is dan ook eerder een gemiddelde.

15. Hoe lang duurt het voordat het resultaat optimaal is?

Resultaten ontwikkelen zich zo’n 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie. Het kan echter ook gebeuren dat het eindresultaat bij u pas na 18 maanden beoordeeld kan worden.

17. Zijn de resultaten echt blijvend?

Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven nieuwe haren produceren. De resultaten zijn blijvend. Naarmate u ouder wordt kunnen de haar wel op natuurlijke wijze dunner worden. De haartransplantatie heeft hier geen invloed op.

18. Hoe snel kan ik na een haartransplantatie naar de kapper?

Als het haar begint te groeien, kunt u het in principe laten knippen. Er wordt doorgaans aangeraden hier wel een aantal maanden mee te wachten. Vaak is de eerste kappersbeurt na een haartransplantatie extra bijzonder. U kunt het haar laten knippen en stylen naar wens.