Haartransplantatie Mijdrecht

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een haartransplantatie in Mijdrecht en omgeving? De eerste periode na een haartransplantatie wordt niet altijd als even prettig ervaren. Bij veel mensen valt het tegen dat er niet direct resultaat zichtbaar is na een haartransplantatie in Mijdrecht en omgeving. Nieuwe haargroei laat na de ingreep enige tijd op zich wachten, en dit kan voor onzekerheid zorgen. Vaak is dit echter nergens voor nodig, de haargroei herstelt zich in eigen tempo. Dit duurt bij de een wat langer dan de ander. Kies altijd voor een gedegen voorbereiding, zodat u beter weet wat u kunt verwachten en wat juist niet.

Haartransplantatie Mijdrecht.

Haartransplantatie Mijdrecht.

Haaruitval na FUE haartransplantatie

Direct na een FUE haartransplantatie heeft niet alleen de behandelde hoofdhuid tijd nodig om te herstellen, ook het haargroeiproces moet herstellen. Dit gebeurt niet in de dagen na de ingreep. Het is zelfs zo dat bij het overgrote merendeel van alle haartransplantaties de getransplanteerde haren binnen drie weken na de behandeling uitvallen. Het is logisch dat u een wat paniekerig gevoel kunt krijgen bij het zien van het haarverlies. Haaruitval na een haartransplantatie in Mijdrecht en omgeving is een normaal verschijnsel, en niets om u zorgen over te maken. De haarzakjes komen in de rustfase terecht. Dit duurt meerdere maanden en nieuwe haargroei is gedurende deze tijd niet zichtbaar. Afhankelijk van persoon tot persoon duurt de rustperiode zo’n 3 tot 6 maanden. Nieuwe haargroei wordt vanaf drie maanden na de haartransplantatie zichtbaar. Na verloop van tijd worden de nieuwe haren dikker en steviger.

Nieuwe haargroei

Het haargroeiproces laat zich niet versnellen, ook niet na een haartransplantatie. Het is een persoonlijk lichaamsproces dat bij de een vlotter gaat dan bij de ander. Een enkele keer duurt het 5 tot 6 maanden voordat nieuwe haargroei goed zichtbaar wordt. Het is altijd goed om u van tevoren goed voor te bereiden op de haartransplantatie en de periode die daarop volgt. Ervaren haartransplantatie specialisten vertellen u al voor de ingreep wat u kunt verwachten van de nieuwe haargroei. Verwacht niet dat de volle 100% van de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren produceren. Een klein gedeelte groeit niet vast en/of slaat helaas niet aan. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen is duidelijke informatie vooraf van onmisbaar belang. Tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek wordt vaak gevraagd welke verwachting u van een haartransplantatie in Mijdrecht en omgeving heeft. Specialisten stellen deze vraag niet voor niets. Ze laten u uw wensen en verwachtingen uitgebreid toelichten. Een enkele blijkt dat iemand een verkeerd of onrealistische verwachting voor ogen heeft. Ervaren artsen zullen deze verwachting trachten bij te stellen door onder meer het tonen van haartransplantatie voor en na foto’s. Denken dat u na een haartransplantatie een jeugdige, volle haardos heeft is helaas niet realistisch.

Haargroeimiddel na haartransplantatie in Mijdrecht en omgeving

Regelmatig wordt gevraagd of het gebruik van een haargroeimiddel van invloed is op de haargroei na een haartransplantatie. Specialisten raden het gebruik van dit soort middelen vlak na de ingreep af. Het haargroeiproces moet zichzelf herstellen en daar gaat enige tijd overheen. Wanneer u weet dat een gezonde haar gemiddeld 1 cm per maand groeit, duurt het sowieso een aantal maanden voordat resultaten zichtbaar worden. In overleg met de haartransplantatie specialist kan een middel als Minoxidil veilig gebruikt worden om de haargroei positief te beïnvloeden. Verwacht echter niet dat uw haargroei versneld wordt, want dat is niet het geval. Gebruik ook nooit zomaar een wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel, zonder dit eerst met de behandelend specialist te bespreken.

Blijvende haargroei na haartransplantatie

Het bijzondere van een FUE haartransplantatie is dat blijvend nieuwe haargroei mogelijk wordt gemaakt op plaatsen waar eerst minder tot zelfs geen haar meer groeide. In geval van erfelijke haaruitval worden de haarzakjes vernietigd door het mannelijke DHT hormoon. De haarzakjes die tijdens de haartransplantatie verplaatst worden, zijn afkomstig uit uw haarkans en hebben een structuur die ze ongevoelig maakt voor dit hormoon. De unieke kenmerken blijven ook na de transplantatie behouden, waardoor de haarzakjes uw leven lang nieuwe haren zullen blijven produceren.

Advies haartransplantatie

Zoekt een passende oplossing bij Alopecia androgenetica en bent u benieuwd of u voor een haartransplantatie in aanmerking komt? De haartransplantatie specialisten van Dutch Clinic in Hoofddorp, 25 km van Mijdrecht, adviseren u graag tijdens een persoonlijk consult. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Uw wensen en verwachtingen worden besproken en de mate van het haarverlies beoordeelt. U ontvangt tijdens het consult een persoonlijk behandelvoorstel met daarbij een prijsopgave. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033 of door het contactformulier in te vullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com