Haartransplantatie Istanbul

Buitenlandse haarklinieken hebben de voorbije 10 jaar veel naamsbekendheid gekregen. Aantrekkelijke behandeltarieven en goede resultaten, zorgen ervoor dat zowel mannen als vrouwen een haartransplantatie in het buitenland overwegen.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Buitenlandse haarklinieken hebben de voorbije 10 jaar veel naamsbekendheid gekregen. Aantrekkelijke behandeltarieven en goede resultaten, zorgen ervoor dat zowel mannen als vrouwen een haartransplantatie in het buitenland overwegen. Zo reizen jaarlijks inmiddels honderdduizenden mensen naar haarklinieken in Turkije. Een haartransplantatie Istanbul is een gewilde ingreep waarmee u veel geld kunt besparen.

Gespecialiseerde haartransplantatie Istanbul

In Turkije bevindt zich een groot aantal haarklinieken verspreid over het land. Istanbul is een van de plaatsen met diverse behandelaars. Het merendeel van de haartransplantaties in Istanbul wordt uitgevoerd met toepassing van de moderne FUE-techniek. Haarchirurgen extraheren met een FUE micro motor de individuele haarzakjes uit de haarkrans. De techniek laat nauwelijks littekens achter. De geoogste grafts worden in de gewenste, kalende, gebieden geplaatst. Veel voorkomende behandelgebieden zijn:

• De haarlijn en inhammen.
• De kruin.
• De boven- en voorkant van het hoofd.

Het gebeurt vaak dat de behandelgebieden gecombineerd worden. Dit hangt af van uw haarverlies en het aanwezige donorhaar. Voor een haartransplantatie Istanbul vindt eerst een uitvoerig intakegesprek plaats, waarbij uw situatie wordt beoordeeld.

Keuze haarkliniek Istanbul

Voordat de daadwerkelijke ingreep wordt uitgevoerd, heeft u verschillende keuzes gemaakt en beslissingen genomen. Het aantal haarklinieken is de voorbije jaren fors toegenomen en het maken van een keuze is er niet makkelijker op geworden. Want hoe kiest u een haarkliniek die bij u past? Hoe vergelijkt u Nederlandse en Turkse haarklinieken met elkaar? Welke kwaliteit kunt u verwachten? Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding? Het zijn vragen die u van tevoren beantwoord wilt zien. U kunt daarvoor gebruik maken van de informatie en ervaringsverhalen die u online leest. Daarnaast laat u zichzelf door verschillende aanbieders voorlichten over de haartransplantatie. Met een goede voorbereiding kunt u een teleurstelling voorkomen.

Voor- en nadelen haartransplantatie Istanbul

Een haartransplantatie in Istanbul is vaak goedkoper dan vergelijkbare ingrepen bij Nederlandse en/of Belgische haarklinieken. De lagere kostprijs wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste voordelen van een haartransplantatie in Turkije. Een ander opvallend verschil is het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. In Istanbul worden tot 4.500 grafts behandeld, terwijl dit aantal in Nederland vaak niet hoger is dan 3.500. Het aantal haarzakjes in relatie tot de kostprijs, maakt de haartransplantatie in Istanbul nog voordeliger. Uiteraard hangt veel af van uw situatie en de mate waarin uw haar is uitgevallen. FUE haartransplantaties bieden blijvende resultaten. Een van de voorwaarden om voor de ingreep in aanmerking te komen, is dat u beschikt over voldoende donorhaar. Het donormateriaal is bij de meeste haartransplantaties afkomstig uit de haarkrans aan de achterzijde van het hoofd. Uit een gezonde haarkrans kunnen zo’n 5.000 haarzakjes geëxtraheerd worden, zonder dat dit het donorgebied zichtbaar uitdunt. Toch zijn er mensen die twijfelen om de haartransplantatie in Turkije toe te laten passen. De lange reis, communicatie problemen en moeilijkheden met nazorg zijn vaak genoemde redenen waarom mensen twijfelen. Dutch Clinic neemt die twijfel weg. Met klinieken in Hoofddorp en Istanbul is er geen reden om uzelf zorgen te maken over nazorg en controles na een haartransplantatie in Istanbul. De artsen in beide klinieken onderhouden op regelmatige basis contact en uw dossier wordt probleemloos opgevolgd. Ook over communicatie problemen hoeft u zich niet druk te maken. Tijdens uw verblijf in Istanbul is Nederlandstalige begeleiding aanwezig. Met een behandeltarief tussen € 1.899 en € 2.899 bespaart u tot 50% op de kosten van een haartransplantatie in Nederland. Dutch Clinic staat bekend om de ervaren ISHRS geregistreerde haarchirurgen en de constant hoogwaardige kwaliteit. Bij de kliniek worden jaarlijks meer dan 750 FUE haartransplantatie met succes toegepast. Bent u prijsbewust en zoekt u naar ervaring in combinatie met kwaliteit? Dutch Clinic nodigt u graag uit voor een kennismakingsgesprek in Hoofddorp.

Nazorg en controles goed geregeld

Voordat u de keuze maakt om een haartransplantatie in Istanbul toe te laten passen, is het goed om te weten hoe de nazorg is geregeld. De ingreep is veilig en kent klein risico op algemene operatie complicaties. Zo komen lichte zwellingen, bloeduitstortingen en nabloedingen geregeld voor. Andere bijwerkingen zijn allergische reacties, slechte wondgenezing, infecties en littekenvorming. Door uzelf te houden aan de instructies van de kliniek, beperkt u de kans op complicaties en verloopt de herstelperiode vlot. Heeft u in de dagen en weken na de FUE haartransplantatie in Istanbul last van aanhoudende pijn, hoge koorts en/of andere ongebruikelijke klachten? Neem dan altijd contact op met kliniek. De nazorg vindt plaats bij de kliniek in Hoofddorp, u hoeft hiervoor niet naar Istanbul. Wilt u meer weten over een haartransplantatie in Istanbul? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij Dutch Clinic.

Instructies veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over instructies voor en na een haartransplantatie. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Als bij u een haarsparende FUE haartransplantatie wordt toegepast, dan is het niet noodzakelijk om uw haar vooraf te scheren. In de kliniek wordt het donorgebied geschoren. De haren die lang genoeg zijn, vallen na de ingreep over het donorgebied heen. Bij een traditionele FUE ingreep, waarbij het haar wordt geschoren, kunnen tijdens een dagbehandeling meer grafts geoogst en getransplanteerd worden.

Met name de eerste 5 tot 10 dagen is het goed zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft laten toepassen. Verspreid over het hoofd zijn rode puntjes en korstjes zichtbaar. Uw hoofdhuid begint na de ingreep te herstellen en na 5 tot 7 dagen is de ergste roodheid achter de rug. Meestal is het 7 tot 10 dagen na de haartransplantatie voor buitenstaanders bijna niet meer te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie vinden over haartransplantatie Turkije.

Gezien de gebruikte plaatselijke verdoving wordt het afgeraden om zelfstandig achter het stuur plaats te nemen. Het is beter en veiliger om u op te laten halen door een bekende en u thuis te laten brengen. Wordt de ingreep in de kliniek in Istanbul toegepast? Dan wordt u teruggebracht naar het hotel.

De FUE techniek laat geen zichtbare littekens achter, indien het herstel verloopt zoals het hoort. Dat betekent dat u de huid met rust laat direct na de behandeling en ook als de korstjes beginnen te jeuken niet krabt of wrijft. Dit kan de huid beschadigen en in sommige gevallen littekentjes veroorzaken.

Volg hiervoor het advies van de arts op. Let op dat de waterdruk laag is en dat het water niet te warm is. Blijf niet te lang onder de douche staan. Volg de was- en verzorgingsinstructies van de haarchirurg op.

Nee, de eerste dagen en weken gebruikt u de verzorgende producten die u van ons heeft ontvangen. Wanneer de hoofdhuid is hersteld kunt u, indien gewenst, weer overstappen op uw gebruikelijke shampoo en conditioner.

Als gevolg van de plaatselijke verdovingen kan het gebeuren dat uw voorhoofd er licht gezwollen uitziet. Dit is niets om u zorgen over te maken en zo’n 5 dagen na de ingreep beginnen de zwellingen af te nemen. U kunt de zwelling tegengaan door zo weinig mogelijk voorover te buigen. Ook kunt u uw gezicht of de zwelling koelen, waarbij u op let dat u de transplantatiegebieden vermijdt. Veel water drinken helpt eveneens de zwelling te verminderen.

De eerste twee weken na de haartransplantatie wordt sporten niet geadviseerd. Daarna kunt u lichte vormen van sport hervatten, maar wordt intensief zweten nog altijd niet toegejuicht. Met name contactsporten zoals onder meer voetbal, rugby en vechtsporten hervat u niet eerder dan 6 weken na de ingreep.

Het bezoeken van een sauna en het zwemmen in zoet of zout water vermijdt u minimaal tot 4 weken na de haartransplantatie. Zowel de vochtigheid als de hoge temperaturen kunnen het herstel nadelig beïnvloeden.

Twee tot vier weken na de haarimplantatie ziet het merendeel van de mensen het getransplanteerde haar uitvallen. Alhoewel dit een paniek reactie kan veroorzaken, is het goed om te weten dat het een normaal verschijnsel is. Het haarverlies is niet blijvend. Gemiddeld genomen begint het haar na zo’n 3 á 4 maanden weer te groeien.

In overleg met de behandelend haarchirurg is het gebruik van een middel als Minoxidil mogelijk. U kunt het middel niet te snel na een ingreep gebruiken. Volg daarom altijd het advies van de specialist nauwgezet op en gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid.

Puistjes in de behandelgebieden komen geregeld voor. U hoeft hier eigenlijk niets aan te doen. Zijn de puistjes erg pijnlijk, dan kunt u eventueel een warm kompres op de puistjes leggen. Laat dit een aantal minuten inwerken. Daarna kunt u met 2 gaaskompressen het puistje voorzichtig uitknijpen. Knijp deze puistjes niet met uw blote handen uit, hiermee geeft u infecties en littekens een kans.

Verzorg de droge hoofdhuid met aandacht en voorkom dat de huid gaat bloeden. De huid kan behandeld worden met een goed hydraterende body lotion. Weet u niet welke lotion u het beste gebruikt, dan kan de behandelend haarchirurg u hierin adviseren.

Nee. De snelheid waarin het natuurlijke haargroeiproces zich voltrekt, is bij iedereen anders. Drie maanden is dan ook eerder een gemiddelde.

Resultaten ontwikkelen zich zo’n 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie. Het kan echter ook gebeuren dat het eindresultaat bij u pas na 18 maanden beoordeeld kan worden.

Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven nieuwe haren produceren. De resultaten zijn blijvend. Naarmate u ouder wordt kunnen de haar wel op natuurlijke wijze dunner worden. De haartransplantatie heeft hier geen invloed op.

Als het haar begint te groeien, kunt u het in principe laten knippen. Er wordt doorgaans aangeraden hier wel een aantal maanden mee te wachten. Vaak is de eerste kappersbeurt na een haartransplantatie extra bijzonder. U kunt het haar laten knippen en stylen naar wens.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com