Haartransplantatie Alphen aan den Rijn

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een haartransplantatie in Alphen aan den Rijn en omgeving? Niet iedere man is van nature gezegend met volle baard- en snorgroei. Het hipsterbaardje is tegenwoordig bijzonder trendy, en steeds vaker zien we ook volle baarden. Waar het bij de een kwestie is van een aantal dagen niet scheren en daarna de baardgroei bijhouden, ziet een ander nauwelijks baardharen op de gewenste plaatsen groeien. Een baard- of snor haartransplantatie in Alphen aan den Rijn en omgeving kan ook toegepast worden om verbeterde baardgroei te bereiken.

Haartransplantatie Alphen aan den Rijn.

Haartransplantatie Alphen aan den Rijn.

Permanente baardgroei

Stoort u zich aan minimale baardgroei? Wilt u met zelfvertrouwen naar uw baard kijken? Een baard- en/of snortransplantatie biedt een permanente oplossing bij het gedeeltelijk of volledig ontbreken van gezichtsbeharing. Ook als u niet tevreden bent over de dikte van uw baard kan een haartransplantatie overwogen worden. Het resultaat van een haartransplantatie in Alphen aan den Rijn is blijvend, en van littekens is geen sprake. De ingreep wordt grotendeels op dezelfde wijze als een standaard FUE haartransplantatie uitgevoerd. Dat betekent dat er wordt gewerkt met donorhaar dat afkomstig is uit uw haarkrans. Het benodigde aantal haarzakjes wordt met een holle naald uit het donorgebied geoogst. De specialist controleert de grafts op kwaliteit alvorens ze één voor één terug te plaatsen in het baard- en/of snorgebied. Net zoals bij een gewone haartransplantatie blijven de getransplanteerde grafts uw leven lang haren produceren. In tegenstelling tot een gewone haartransplantatie zijn er bij een baardhaartransplantatie vaak minder grafts nodig. Het gemiddelde aantal grafts dat bij een baardtransplantatie getransplanteerd wordt ligt tussen 50 en 1.500. Het exacte aantal hangt onder meer af van de huidige mate van beharing en de wensen en verwachtingen die u van de ingreep heeft. Tijdens het intakegesprek beoordeelt een specialist hoeveel haarzakjes u voor het gewenste resultaat kunt laten transplanteren. De ingreep zelf neemt tussen de 4 en 8 uur in beslag.

Oorzaken ontbreken baardhaar

Weinig of geen snor- of baardgroei en/of het verlies van baard- en snorharen kent meerdere oorzaken. Niet iedereen heeft van nature een volle baardgroei en daarnaast kunnen andere factoren van invloed zijn op de baardgroei:

 • Blijvend verlies van baardhaar als gevolg van een ongeluk of operatie.
 • Chemotherapie.
 • Auto-immuunaandoeningen zoals Alopecia areata.
 • Schildklierproblemen, met een verstoring van de hormoonhuishouding tot gevolg.
 • Huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.
 • Actieve huidinfecties.
 • Gebruik van medicatie met haaruitval als bijwerking.
 • Trichotillomanie, waarbij de haren obsessief worden uitgetrokken.

Bij het blijvend verlies of ontbreken van voldoende baard- en snorharen kan een FUE haartransplantatie in Alphen aan den Rijn en omgeving toegepast worden. Ook bij transgenders na een geslachtsoperatie kan, indien wenselijk, een baardtransplantatie uitgevoerd worden.

Geschiktheid baardhaartransplantatie

Ondanks de geavanceerde behandeltechnieken, kan een baardhaartransplantatie niet bij iedereen met succes worden toegepast. Uw geschiktheid zal tijdens een intakegesprek bij een haartransplantatie specialist worden beoordeeld. Zo kan het gebeuren dat een specialist de behandeling afraadt, dit is onder meer het geval als er sprake is van:

 • Ontbreken van lichaamsbeharing als gevolg van Alopecia totalis.
 • Pleksgewijze kaalheid, Alopecia areata, die niet of onvoldoende onder controle is.
 • Trichotillomanie, omdat de kans aanwezig is dat u de getransplanteerde haren uittrekt.
 • Hart- en vaataandoeningen.
 • Tijdelijke haaruitval als gevolg van chemotherapie en/of het gebruik van bepaalde medicatie.

Pijnloze behandeling, vlot herstel

Een baard haartransplantatie in Alphen aan den Rijn en omgeving wordt met plaatselijke verdovingen toegepast. U voelt geen pijn tijdens het oogsten en plaatsen van de haarzakjes. Het werken in uw gezicht kan wel als benauwend en vervelend ervaren worden. Baardtransplantaties dienen met uiterste precisie te worden toegepast, zodat de haarzakjes in dezelfde natuurlijke haargroeirichting als de omliggende haren worden geplaatst. Kies daarom altijd voor een haartransplantatie specialist die ervaring heeft met het toepassen van een baard- en/of snorhaartransplantatie. In de dagen na de ingreep kan de behandelde huid rood verkleurd en gezwollen zijn, ook is er sprake van korstvorming. Volg de verzorgingsinstructies van de specialist nauwgezet op en vermijd het aanraken van de baardstreek de eerste dagen. De baardtransplantatie kent een korte herstelperiode. Na 7 tot 10 dagen is de huid herstelt en kunt u vrijwel alle werkzaamheden weer toepassen. Wanneer u weer voluit kunt sporten overlegt u met de behandelend specialist. Dit hangt onder andere af van het soort sport welke u beoefent.

Intakegesprek baardtransplantatie

Woont u in de regio van Alphen aan den Rijn en oriënteert u zichzelf op een eventuele baardhaartransplantatie? Laat uzelf gratis informeren en adviseren door de specialisten van Dutch Clinic in Hoofddorp. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend. Dutch Clinic is telefonisch te bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com