Haartransplantatie

Kaalheid of haaruitval wordt effectief bestreden met een haartransplantatie. Een veilige behandeling die zowel mannen als vrouwen weer aan een volle haarbos helpt. In de Dutch Clinic in Hoofddorp werken we volgens de FUE-techniek; binnen een tot twee dagen is de haartransplantatie een feit, zijn er vrijwel geen zichtbare littekens en het resultaat oogt natuurlijk en is blijvend.

Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 750 haartransplantaties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Dun haar of kale plekken

Zowel dun haar als kale plekken worden vaak als heel storend ervaren. Door op die plekken haarzakjes te plaatsen vanaf andere delen van het hoofd, kunnen daar weer nieuwe haren aangroeien. De haarzakjes worden ‘geoogst’ van de zijkant of achterkant van het hoofd, de ‘haarkrans’. Die haarwortels zijn genetisch sterker en hebben het unieke kenmerk dat de haren niet uitvallen. Het resultaat van de transplantatie is daardoor heel natuurlijk én blijvend.

FUE-techniek

Bij de Dutch Clinic werken we met de FUE-technieken. Dit is een poliklinische behandeling waarbij de haartransplantatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd wordt. U kunt dus dezelfde dag weer naar huis. Op de website van de Nederlandse Haarstichting is ook veel interessante informatie te vinden over de haartransplantatie behandeling.

Persoonlijk advies

Haartransplantatie kan uitgevoerd worden op plekken die geheel kaal zijn of dunbehaard. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van het gebied waarop de transplantatie uitgevoerd wordt. U hoort dat bij uw persoonlijke haaranalyse en advies. Ook zal dan beoordeeld worden of u in aanmerking komt voor de haartransplantatie.

Wanneer is een haartransplantatie mogelijk

Een haartransplantatie is doorgaans mogelijk in de volgende gevallen:

  • Bij voldoende donorhaar van goede kwaliteit
  • De haaruitval wordt niet veroorzaakt door medicijnen of ziekte(s)
  • U verkeert in goede gezondheid

Ervaren specialisten

De Dutch Clinic in Hoofddorp werkt uitsluitend met ervaren specialisten die van begin tot eind bij uw haartransplantatie betrokken zijn. Natuurlijk wordt elke specialist ondersteund door een team. Voor u staat dus niet alleen uw eigen behandelend arts klaar, u heeft ook een heel team tot uw beschikking.

Meer weten?

Wilt u meer weten over haartransplantatie? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Haartransplantatie veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de haartransplantatie behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarzakjes, grafts, uit het donorgebied verwijderd en verplaatst worden naar een kaal of uitgedund transplantatiegebied. De haartransplantatie wordt gebruikt om Alopecia androgenetica te behandelen. De techniek kan echter ook toegepast worden om wimpers, wenkbrauwen, baard- en snorhaar te herstellen.

2. Hoe wordt een haartransplantatie toegepast?

Er zijn twee haartransplantatie methodes: de FUT en FUE techniek. Bij de FUT techniek verwijdert de specialist een reepje huid uit het donorgebied, dat vervolgens tot individuele grafts wordt versneden. De FUE methode is minder ingrijpend. De haarzakjes worden met een holle naald uit het donorgebied verwijderd. Het plaatsen van de geoogste grafts in de transplantatie gebieden gebeurt op dezelfde wijze. De arts boort kleine gaatjes, kanaaltjes, waar de haarzakjes in de natuurlijke groeirichting in geplaatst worden. Ook de haartransplantatie voorzorg en nazorg is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

3. Wie heeft er baat bij een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan zowel uw uiterlijk als zelfvertrouwen verbeteren. Geschikte haartransplantatie kandidaten zijn mannen en vrouwen met erfelijke kaalheid. De ingreep kan ook toegepast worden bij mensen die het haar zijn verloren als gevolg van een ongeval en/of brandwonden.

4. Wanneer is een haartransplantatie geen geschikte oplossing?

Tijdelijke haaruitval wordt niet met een haartransplantatie behandeld. Is het haarverlies te ver gevorderd, waardoor er niet genoeg donorhaar aanwezig is, dan wordt de ingreep ook niet geadviseerd. Succes kan dan niet worden gegarandeerd. Mensen die bekend zijn met diabetes, hart- en vaataandoeningen en/of bepaalde auto-immuunziekten komen pas na uitvoerig overleg met behandelend specialisten soms in aanmerking voor een haartransplantatie.

5. Wat kan ik verwachten na een haartransplantatie?

Uw hoofdhuid kan pijnlijk zijn en soms worden medicijnen voorgeschreven die u na de haartransplantatie moet nemen. Dit zijn pijnstillers en antibiotica om het risico om infecties te beperken en/of ontstekingsremmers die de zwellingen tegengaan. Het is normaal dat het getransplanteerde haar na de procedure eerst weer uitvalt. De meeste mensen zien 3 tot 4 maanden na de operatie nieuwe haargroei. Eventueel kunt u in overleg met specialist Minoxidil gebruiken om de haargroei te verbeteren.

6. Hoe zijn de resultaten die bereikt worden?

Gewoonlijk zullen mensen na een haartransplantatie nieuwe haargroei zien op de getransplanteerde gebieden. De resultaten worden bepaald door de structuur van uw hoofdhuid en de structuur van het haar. Ook de kwaliteit van het haar en de manier waarop de huid- en haarverzorging gebeurd, zijn van invloed.

7. Wat onderscheidt een haartransplantatie van andere behandelingen bij haaruitval?

Nieuwe haargroei wordt mogelijk op kale en uitgedunde gebieden van de hoofdhuid. In tegenstelling tot andere, niet-chirurgische, behandelmogelijkheden zijn de bereikte resultaten blijvend. Haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, blijven nieuwe haren produceren.

8. Hoe kan het dat de resultaten blijvend zijn?

De haartransplantatie wordt toegepast met haarzakjes die uit uw haarkrans afkomstig zijn. In tegenstelling tot de overige hoofdharen zijn deze grafts niet gevoelig voor het mannelijke DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Het oogsten en plaatsen van de haarzakjes in andere gebieden heeft geen invloed op de structuur.

9. Is een haartransplantatie pijnlijk?

Tijdens de haartransplantatie procedure ervaart u geen pijn. Licht ongemak doet zich voor als de plaatselijke verdovingen in de huid worden geïnjecteerd. Na de ingreep kan tijdelijk lichte napijn ontstaan.

10. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?

Zoals bij elke vorm van chirurgie heeft een haartransplantatie bepaalde risico’s, waaronder bloedingen, zwellingen en infecties. Er is ook een kans op littekens en onnatuurlijk ogende haargroei. Als het haar begint te groeien kan folliculitis, een infectie van de haarzakjes, ontstaan. Dit kan met koude kompressen en antibiotica behandeld worden. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard.

11. Waarom is zweten na een haartransplantatie slecht?

Met name de eerste dagen na de haartransplantatie hebben de haarzakjes nodig om vast te groeien in de transplantatie gebieden. Overmatig zweten, maar ook een aanmerkelijke verhoging van de bloeddruk hebben een nadelige invloed op dit proces.

12. Moet ik zittend slapen na een haartransplantatie?

Zittend slapen is niet nodig, al wordt slapen met een extra kussen geadviseerd de eerste twee tot drie nachten na de ingreep. U ligt dan wat hoger waardoor de zwellingen verminderd worden en de haarzakjes beschermd worden, zodat ze optimaal vast kunnen groeien.

13. Moet ik mijn haar afscheren voor een haartransplantatie?

Het is gebruikelijk dat mannen die een haartransplantatie ondergaan het haar vooraf afscheren. Op deze manier kan een groter aantal haarzakjes getransplanteerd worden, dan wanneer alleen het donorgebied geschoren wordt. De haarsparende FUE haartransplantatie wordt voornamelijk bij vrouwen toegepast.

14. Is een haartransplantatie duur?

De tarieven voor een haartransplantatie bij Dutch Clinic liggen tussen € 1.899 en € 8.999. U heeft daarbij verschillende keuze mogelijkheden. U kunt kiezen voor een ingreep die plaatsvindt bij de kliniek in Hoofddorp, maar uw voorkeur kan ook uitgaan naar behandeling in de kliniek in Istanbul.

15. Waar laat ik de haartransplantatie toepassen?

Kosten voor de ingreep in Istanbul zijn lager dan wanneer u in Hoofddorp behandeld wordt. De kliniek in Istanbul is geaccrediteerd en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Het verschil in de kostprijs ontstaat, omdat onder meer de loonkosten in Nederland hoger zijn dan in Turkije. Tijdens een informatief intakegesprek in Hoofddorp informeert de arts u over de verschillende behandelmogelijkheden.

16. Kan ik een hoed of muts dragen na een haartransplantatie?

Specialisten adviseren om de eerste weken na de haartransplantatie uw hoofd onbedekt te laten. Het te snel dragen van een hoofddeksel kan het resultaat nadelig beïnvloeden.

17. Mag ik na een haartransplantatie mijn haar wassen?

De arts geeft verzorgingsinstructies om de huid en het haar na de haartransplantatie te verzorgen. Gebruik daarvoor de producten die geadviseerd worden. Wanneer de hoofdhuid is hersteld en het haar begint te groeien, kunt u overstappen op uw vertrouwde verzorgingsproducten.

18. Wordt de haartransplantatie vergoed?

Nee. Haartransplantaties komen vrijwel nooit voor een vergoeding in aanmerking. U heeft een medische indicatie nodig om daar aanspraak op te kunnen maken. Eventuele vergoedingsmogelijkheden staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

19. Welke alternatieven zijn er voor een haarimplantatie behandeling?

Er bestaan verschillende alternatieve behandelingen voor de haarimplantatie behandeling. Denk hierbij onder andere aan haargroeimiddelen, mesotherapie tegen haaruitval, een haarwerk of pruik, micro haar pigmentatie, haar tattoo of tricopigmentatie.

20. Gerelateerde keywords