Zittend slapen is niet nodig, al wordt slapen met een extra kussen geadviseerd de eerste twee tot drie nachten na de ingreep. U ligt dan wat hoger waardoor de zwellingen verminderd worden en de haarzakjes beschermd worden, zodat ze optimaal vast kunnen groeien.
De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen
Bij Dutch Clinic in Hoofddorp ontvangt u hoogstaande kwaliteit, uitstekende service en persoonlijke aandacht. Precies wat u mag verwachten als u besluit een haartransplantatie te ondergaan. Wilt u ook weer een volle haarbos? U bent bij ons team van ervaren specialisten in vertrouwde handen.
Zo persoonlijk als uw haar is, zo persoonlijk is ons advies als u een haartransplantatie overweegt. Met een gratis haaranalyse beoordelen we de kwaliteit van het haar en de mogelijkheden om een succesvolle haartransplantatie uit te voeren. Deze haaranalyse en het advies worden gegeven door een ervaren specialist uit onze Dutch Clinic en verplichten u tot niets.
Haaranalyse en advies.
Antwoord op uw vragen
Het succes van een haartransplantatie is vanzelfsprekend afhankelijk van de kwaliteit van het donorhaar; is dat voldoende aanwezig en goed gezond om op de kale of dun behaarde plek een mooie volle bos haar weer te laten aangroeien? Het antwoord op die vraag krijgt u tijdens de haaranalyse.
Haarkwaliteit, haardichtheid en de verwachtingen beoordeeld
De haaranalyse is onderdeel van de kennismaking bij de Dutch Clinic. Volgens afspraak komt u langs in onze kliniek in Hoofddorp. Een van de specialistische artsen ontvangt u en bespreekt uw wensen. Om vervolgens de mogelijkheden te bepalen, wordt met de haaranalyse de kwaliteit, haardichtheid en de verwachtingen omtrent de kaalheid beoordeeld. Hiervoor gebruiken we speciale apparatuur.
Persoonlijk advies
Na het onderzoek worden de uitslagen geanalyseerd. Dit wordt direct met u besproken en u ontvangt ook gelijk een persoonlijk advies. Tijdens dit gesprek komen ook andere zaken aan bod zoals het bestrijden van haaruitval, de haartransplantatie en de resultaten die u daarbij kunt verwachten. Vooral dat laatste is heel persoonlijk en geheel afhankelijk van de uitkomsten van de haaranalyse. Om die reden is het persoonlijke advies ook altijd een vast onderdeel van het eerste consult.
Maak nu een afspraak
Tijdens de kennismaking is ook voldoende ruimte voor het beantwoorden van al uw vragen. Kom dus goed voorbereid naar de Dutch Clinic, laat uw haar analyseren en hoor tijdens het persoonlijke adviesgesprek wat uw mogelijkheden zijn voor een haartransplantatie. Maak nu een afspraak, dan ontvangen we u binnenkort in onze kliniek in Hoofddorp.
Haartransplantatie veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de haartransplantatie behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wat is een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarzakjes, grafts, uit het donorgebied verwijderd en verplaatst worden naar een kaal of uitgedund transplantatiegebied. De haartransplantatie wordt gebruikt om Alopecia androgenetica te behandelen. De techniek kan echter ook toegepast worden om wimpers, wenkbrauwen, baard- en snorhaar te herstellen.
2. Hoe wordt een haartransplantatie toegepast?
Er zijn twee haartransplantatie methodes: de FUT en FUE techniek. Bij de FUT techniek verwijdert de specialist een reepje huid uit het donorgebied, dat vervolgens tot individuele grafts wordt versneden. De FUE methode is minder ingrijpend. De haarzakjes worden met een holle naald uit het donorgebied verwijderd. Het plaatsen van de geoogste grafts in de transplantatie gebieden gebeurt op dezelfde wijze. De arts boort kleine gaatjes, kanaaltjes, waar de haarzakjes in de natuurlijke groeirichting in geplaatst worden. Ook de haartransplantatie voorzorg en nazorg is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.
3. Wie heeft er baat bij een haartransplantatie?
Een haartransplantatie kan zowel uw uiterlijk als zelfvertrouwen verbeteren. Geschikte haartransplantatie kandidaten zijn mannen en vrouwen met erfelijke kaalheid. De ingreep kan ook toegepast worden bij mensen die het haar zijn verloren als gevolg van een ongeval en/of brandwonden.
4. Wanneer is een haartransplantatie geen geschikte oplossing?
Tijdelijke haaruitval wordt niet met een haartransplantatie behandeld. Is het haarverlies te ver gevorderd, waardoor er niet genoeg donorhaar aanwezig is, dan wordt de ingreep ook niet geadviseerd. Succes kan dan niet worden gegarandeerd. Mensen die bekend zijn met diabetes, hart- en vaataandoeningen en/of bepaalde auto-immuunziekten komen pas na uitvoerig overleg met behandelend specialisten soms in aanmerking voor een haartransplantatie.
5. Wat kan ik verwachten na een haartransplantatie?
Uw hoofdhuid kan pijnlijk zijn en soms worden medicijnen voorgeschreven die u na de haartransplantatie moet nemen. Dit zijn pijnstillers en antibiotica om het risico om infecties te beperken en/of ontstekingsremmers die de zwellingen tegengaan. Het is normaal dat het getransplanteerde haar na de procedure eerst weer uitvalt. De meeste mensen zien 3 tot 4 maanden na de operatie nieuwe haargroei. Eventueel kunt u in overleg met specialist Minoxidil gebruiken om de haargroei te verbeteren.
6. Hoe zijn de resultaten die bereikt worden?
Gewoonlijk zullen mensen na een haartransplantatie nieuwe haargroei zien op de getransplanteerde gebieden. De resultaten worden bepaald door de structuur van uw hoofdhuid en de structuur van het haar. Ook de kwaliteit van het haar en de manier waarop de huid- en haarverzorging gebeurd, zijn van invloed.
7. Wat onderscheidt een haartransplantatie van andere behandelingen bij haaruitval?
Nieuwe haargroei wordt mogelijk op kale en uitgedunde gebieden van de hoofdhuid. In tegenstelling tot andere, niet-chirurgische, behandelmogelijkheden zijn de bereikte resultaten blijvend. Haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, blijven nieuwe haren produceren.
8. Hoe kan het dat de resultaten blijvend zijn?
De haartransplantatie wordt toegepast met haarzakjes die uit uw haarkrans afkomstig zijn. In tegenstelling tot de overige hoofdharen zijn deze grafts niet gevoelig voor het mannelijke DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Het oogsten en plaatsen van de haarzakjes in andere gebieden heeft geen invloed op de structuur.
9. Is een haartransplantatie pijnlijk?
Tijdens de haartransplantatie procedure ervaart u geen pijn. Licht ongemak doet zich voor als de plaatselijke verdovingen in de huid worden geïnjecteerd. Na de ingreep kan tijdelijk lichte napijn ontstaan.
10. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?
Zoals bij elke vorm van chirurgie heeft een haartransplantatie bepaalde risico’s, waaronder bloedingen, zwellingen en infecties. Er is ook een kans op littekens en onnatuurlijk ogende haargroei. Als het haar begint te groeien kan folliculitis, een infectie van de haarzakjes, ontstaan. Dit kan met koude kompressen en antibiotica behandeld worden. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard.
11. Waarom is zweten na een haartransplantatie slecht?
Met name de eerste dagen na de haartransplantatie hebben de haarzakjes nodig om vast te groeien in de transplantatie gebieden. Overmatig zweten, maar ook een aanmerkelijke verhoging van de bloeddruk hebben een nadelige invloed op dit proces.
12. Moet ik zittend slapen na een haartransplantatie?
13. Moet ik mijn haar afscheren voor een haartransplantatie?
Het is gebruikelijk dat mannen die een haartransplantatie ondergaan het haar vooraf afscheren. Op deze manier kan een groter aantal haarzakjes getransplanteerd worden, dan wanneer alleen het donorgebied geschoren wordt. De haarsparende FUE haartransplantatie wordt voornamelijk bij vrouwen toegepast.
14. Is een haartransplantatie duur?
De tarieven voor een haartransplantatie bij Dutch Clinic liggen tussen € 1.899 en € 8.999. U heeft daarbij verschillende keuze mogelijkheden. U kunt kiezen voor een ingreep die plaatsvindt bij de kliniek in Hoofddorp, maar uw voorkeur kan ook uitgaan naar behandeling in de kliniek in Istanbul.
15. Waar laat ik de haartransplantatie toepassen?
Kosten voor de ingreep in Istanbul zijn lager dan wanneer u in Hoofddorp behandeld wordt. De kliniek in Istanbul is geaccrediteerd en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Het verschil in de kostprijs ontstaat, omdat onder meer de loonkosten in Nederland hoger zijn dan in Turkije. Tijdens een informatief intakegesprek in Hoofddorp informeert de arts u over de verschillende behandelmogelijkheden.
16. Kan ik een hoed of muts dragen na een haartransplantatie?
Specialisten adviseren om de eerste weken na de haartransplantatie uw hoofd onbedekt te laten. Het te snel dragen van een hoofddeksel kan het resultaat nadelig beïnvloeden.
17. Mag ik na een haartransplantatie mijn haar wassen?
De arts geeft verzorgingsinstructies om de huid en het haar na de haartransplantatie te verzorgen. Gebruik daarvoor de producten die geadviseerd worden. Wanneer de hoofdhuid is hersteld en het haar begint te groeien, kunt u overstappen op uw vertrouwde verzorgingsproducten.
18. Wordt de haartransplantatie vergoed?
Nee. Haartransplantaties komen vrijwel nooit voor een vergoeding in aanmerking. U heeft een medische indicatie nodig om daar aanspraak op te kunnen maken. Eventuele vergoedingsmogelijkheden staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
19. Welke alternatieven zijn er voor een haarimplantatie behandeling?
Er bestaan verschillende alternatieve behandelingen voor de haarimplantatie behandeling. Denk hierbij onder andere aan haargroeimiddelen, mesotherapie tegen haaruitval, een haarwerk of pruik, micro haar pigmentatie, haar tattoo of tricopigmentatie.
Gerelateerde onderwerpen
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp