Is een haartransplantatie bij iedereen mogelijk?
Nee, het is afhankelijk van de kwaliteit van het donorhaar, het haar dat gebruikt zal worden om de dunne of kale plekken opnieuw van haar te voorzien. Ook is de oorzaak van de haaruitval bepalend en de gezondheid van de cliënt. Om te bepalen of een haartransplantatie bij u mogelijk is, adviseren we u om een eerste, gratis, consult bij ons af te spreken. We beoordelen dan onder andere de haarkwaliteit en geven u een persoonlijk advies.
Is het resultaat van een haartransplantatie blijvend?
Ja. De haren die wij bij u implanteren komen vanuit de haarkrans; de haren achterop en aan de zijkant van uw hoofd. Deze haren hebben een genetisch kenmerk dat ze sterker maakt en waardoor ze niet uitvallen. De haren die wij bij u weer implanteren, blijven dus groeien.
Wat is het verschil tussen een FUE- en een FUT-haartransplantatie?
Bij een FUE-haartransplantatie worden haren stuk voor stuk verplaatst. Dit gebeurt onder een plaatselijke verdoving en levert geen blijvend zichtbare littekens op. Een FUT-haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij een strook haar van het hoofd wordt weggesneden waarna de haren daaruit geselecteerd worden en opnieuw geïmplanteerd. Dit is ingrijpender, heeft een langer herstel nodig en veroorzaakt blijvende littekens.
Hoe komen jullie aan de nieuwe haren?
De nieuwe haren worden uit de haarkrans geselecteerd. Hiervoor halen we de haren met haarwortel en haarzakje, de grafts, uit de hoofdhuid.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is geheel afhankelijk van de kwaliteit van het donorhaar en de grootte van de te behandelen plek. Doorgaans heeft 80% van onze cliënten voldoende aan een behandeling.
Hoe lang duurt de behandeling?
Voor een behandeling moet u rekenen op een hele dag, zo’n acht uur. In deze periode worden eerst de grafts geoogst, vervolgens voorbereid en tenslotte weer geïmplanteerd. Dit gebeurt stuk voor stuk en gaat uiterst secuur. Vandaar dat de behandeling een dag in beslag neemt.
Wanneer zie ik het resultaat van een haartransplantatie?
De haarzakjes groeien al na enkele dagen aan maar na een week of twee vallen de haren uit. Hier hoeft u niet van te schrikken, dit is een normaal verschijnsel. De haarzakjes blijven namelijk wel in de hoofdhuid zitten en zo’n drie tot vier maanden na de haartransplantatie beginnen de haren weer aan te groeien. Omdat een haar gemiddeld een centimeter per maand groeit, duurt het tot ongeveer een jaar na de haartransplantatie voordat u het uiteindelijke optimale eindresultaat kunt zien.
Is een haartransplantatie pijnlijk?
Doordat het te behandelen gebied wordt verdoofd, voelt u niets van de behandeling.
Kan ik na een haartransplantatie mijn haar meteen wassen?
Na een week kunt u uw haar weer op de gebruikelijke wijze wassen. Tot die tijd adviseren we u uw haar voorzichtig te wassen met een speciale shampoo. Hiervoor krijgt u speciale instructies. De eerste drie dagen na de behandeling raden we sowieso sterk af om het gebied waar de haren op zijn getransplanteerd, nat te maken.
Hoe lang duurt het herstel na een haartransplantatie?
In de eerste twee weken na de behandeling is de huid aan het herstellen. Korstjes en rode plekken trekken dan langzaamaan weg. Na die tijd is uw hoofdhuid weer geheeld.
Kan ik na een haartransplantatie meteen weer werken?
Wij raden aan om zeker een maar bij voorkeur twee weken goed uit te rusten en de tijd te nemen voor het herstel. Dit bevordert het eindresultaat.
Kan ik na een haartransplantatie meteen weer sporten?
Nee. Hevig zweten wordt in de eerste dagen zeer sterk afgeraden. Na een week kunt u weer lichte sporten gaan beoefenen. Na twee weken kunt u uw normale sportactiviteiten weer oppakken.
Heeft u nog andere vragen?
Staat uw vraag hier niet bij? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking in onze kliniek. Een van onze specialisten staat dan voor u klaar om al uw vragen persoonlijk te beantwoorden.