Instructies

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Een haartransplantatie is weliswaar een poliklinische behandeling, toch is een goede voorbereiding en zorgvuldige nazorg essentieel. Vandaar dat u voorafgaand aan de behandeling en natuurlijk ook daarna van uw behandelend team gedetailleerde informatie met persoonlijke instructies ontvangt. U kunt daarbij in ieder geval rekenen op de volgende richtlijnen:

Voorafgaand aan de haartransplantatie

2 weken voorafgaand aan de haartransplantatie

 • Stop het gebruik van aspirine, Ibuprofen of andere pijnstiller omdat dit de kans op bloedingen tijdens of na de transplantatie verhoogt. Ditzelfde geldt ook voor antidepressiva, bètablokkers, bloedverdunners, multivitaminen met vitamine B of E en voedings- of kruidensupplementen zoals Gingko.

1 week voorafgaand aan de haartransplantatie

 • Stop het gebruik van Minoxidil, een middel tegen haaruitval.
  Probeer ook vanaf nu geen alcohol meer te drinken.

De dag voorafgaand aan de haartransplantatie

 • Zorg dat u deze dag niet meer rookt, het gebruik van nicotine kan namelijk het herstelproces vertragen.

Op de dag van de behandeling

 • Was uw haar ’s ochtends goed met een normale shampoo en zorg dat het grondig uitgespoeld wordt en zorgvuldig gedroogd met een schone, droge handdoek.
 • Nadat u uw haar heeft gewassen gebruikt u geen gel, spray, mousse of andere haarproducten. Ook hoeft u geen haarstukjes en dergelijke in uw haar te plaatsen.
 • Drink geen koffie of andere dranken met cafeïne en nuttig een licht ontbijt.
 • Draag comfortabele kleding die gemakkelijk over het hoofd uitgetrokken kan worden. Een shirt met knoopjes, blouse of overhemd is het makkelijkst omdat u dan uw hoofd niet aanraakt.

Na de haartransplantatie

Na de haartransplantatie komen op uw hoofdhuid heel kleine wondjes voor, het is immers medische ingreep. Deze wondjes voelt u niet tijdens de behandeling dankzij de verdoving maar na de haartransplantatie kunt u het gevoel hebben alsof u een zeer strakke helm draagt. Deze sensatie kan enkele dagen duren maar trekt vanzelf weg. Ook zal de huid zelf op de behandelde plekken enigszins rood zijn. Ook dit trekt na een paar dagen weer weg.

Om de grafts de kans te geven optimaal te hechten en het herstel te bevorderen, is het volgende belangrijk:

 • Na de haartransplantatie schrijven wij u pijnstillers voor, gebruik deze exact volgens voorschrift.
 • Zorg dat u tijdens de eerste paar dagen niet hevig zweet.
 • Raak de hoofdhuid op de getransplanteerde plek tijdens de eerste paar dagen niet aan.
 • Gebruik een speciale shampoo om uw haren te wassen tijdens de eerste dagen. Volg hierbij het voorschrift dat wij u geven. U kunt uw haar overigens pas na zo’n 3 dagen wassen, tenzij u anders is geadviseerd.
 • Neem 1 tot 2 weken na de behandeling vrij zodat u de tijd heeft om goed uit te rusten en te herstellen. Hiermee helpt u een sneller genezingsproces en is een beter resultaat mogelijk.

Persoonlijk advies? Maak nu een afspraak!

Natuurlijk gelden voor iedereen andere omstandigheden en misschien dat voor u extra of andere instructies gelden. Voor een persoonlijk advies en instructies kunt u op uw behandelend team en specialist rekenen. Wilt u daarmee kennismaken? Maak dan nu een afspraak bij de Dutch Clinic in Hoofddorp.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com