Soorten haartransplantaties

Geen mens is hetzelfde en de soorten haartransplantatie zijn ook niet voor iedereen gelijk. Bij het bepalen van de haartransplantatie kijken we naar uw huidige situatie. Afhankelijk van de mate van kaalheid bepalen we welke aanpak nodig is.

Soorten haartransplantaties.

Soorten haartransplantaties.

 

Grofweg kunnen we dit verdelen in de volgende 8 soorten:

Kleine inhammen

Vrijwel elke man kent de kleine inhammen. Maar bij sommigen is dit het begin van steeds erger wordende haaruitval. Wie van de kleine inhammen af wil, die kiest voor de meest lichte haartransplantatie. Deze behandeling bestaat uit het plaatsen van zo’n 900 tot 1.500 grafts (2.000 tot 3.000 haren).

Grotere inhammen

Als de haaruitval al flink doorzet, worden steeds grotere inhammen zichtbaar. Mannen met deze vorm van haaruitval kiezen voor een haartransplantatie van ongeveer 1.500 tot 2.250 grafts (3.000 tot 4.000 haren).

Kalend voorhoofd

Deze mate van kaalheid gaat verder dan flinke inhammen; de hele voorkant van het voorhoofd wordt al kaal. Met een haartransplantatie van zo’n 2.250 tot 3.000 grafts (4.000 tot 4.700 haren) kunnen we dit effectief verhelpen.

Kalend voorhoofd en kruin

Met zowel een kalend voorhoofd als een kalende kruin is de kaalheid bij mannen niet meer te ontkennen. Maar ook deze vorm is goed te behandelen met een haartransplantatie. Hiervoor plaatsen we tussen de 2.750 tot 3.500 grafts (4.500 tot 5.250 haren).

Dun haar

Deze vorm van kaalheid zien we het meest; bovenop het hoofd is het haar overal erg dun. Om dit goed te behandelen gebruiken we tijdens de haartransplantatie andere, dunnere naalden. Zo wordt het bestaande haar niet beschadigd en kunnen nieuwe grafts daartussen geplaatst worden. In totaal gaat het om zo’n 2.850 tot 3.500 grafts (4.700 tot 5.250 haren).

Kaal voorhoofd, kruin en dun haar

Ook mannen met een kaal voorhoofd, kalende kruin en dun haar hebben baat bij een haartransplantatie. Vanzelfsprekend moeten er dan wel meer grafts geplaatst worden om het gewenste effect te bereiken. Bij deze mate van kaalheid worden minimaal 3.500 tot 4.000 grafts (7.500 haren) geplaatst.

Geheel kaal bovenop het hoofd

De zwaarste vorm van kaalheid zien we terug bij mannen die geheel kaal zijn bovenop het hoofd. Toch kan ook dan een haartransplantatie weer een mooie volle bos haar terugbrengen. Hiervoor zijn doorgaans wel 2 behandelingen nodig, meestal met een periode van 6 maanden ertussen.

Kaalheid bij vrouwen

Bij vrouwen toont kaalheid zich meestal door (heel) dun haar bovenop. Een haartransplantatie kan dit oplossen. Hoeveel grafts hiervoor nodig zullen zijn, is niet vooraf te zeggen. Dit wordt tijdens het eerste consult beoordeeld door de specialist.

Welke haartransplantatie is geschikt voor u?

De genoemde soorten haartransplantatie zijn richtlijnen. Spreekt u een eerste consult af bij onze specialist, dan zal deze uw situatie nauwkeurig bepalen en met u bespreken wat uw wensen zijn. Afhankelijk daarvan wordt een aanpak geadviseerd die het beste bij u past. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact op en we maken graag een afspraak voor het eerste, vrijblijvende consult in onze Dutch Clinic.

Soorten haartransplantaties FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over soorten haartransplantaties. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Bestaan er verschillende soorten haartransplantaties?

Ja. Haartransplantaties kunnen door middel van verschillende technieken toegepast worden. De FUE techniek is tegenwoordig standaard, terwijl de FUT methode nog zelden wordt gebruikt. Daarnaast kan een haartransplantatie ook verdeeld worden als baard- en/of snorhaartransplantatie, wenkbrauwtransplantatie en een wimperhaartransplantatie.

2. Hoe worden de kosten voor een haartransplantatie berekend?

Gekeken wordt onder meer naar de omvang van de ingreep. Wanneer u zowel uw inhammen, als uw kruin als uw haarlijn laat behandelen dan is een groter aantal haarzakjes nodig om het gewenste resultaat te bereiken dan wanneer u alleen een kalende plek op laat vullen. Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd is veelal kostenbepalend.

3. Zijn er verschillen tussen een haartransplantatie bij mannen en vrouwen?

De techniek die wordt toegepast verschilt nauwelijks. Zowel bij mannen als vrouwen gaat de voorkeur naar de moderne FUE techniek. Vrouwen kiezen vaker voor een haarsparende haartransplantatie dan mannen. Vaak betekent dat, dat tijdens een dagbehandeling minder grafts getransplanteerd worden dan bij een standaard FUE haartransplantatie.

4. Wat is een haarsparende FUE haartransplantatie?

Bij een standaard haartransplantatie wordt het haar gemillimeterd. Dit maakt het voor een arts eenvoudiger om de grafts de oogsten en te plaatsen in de transplantatie gebieden. Bij een haarsparende haartransplantatie wordt alleen een stukje van het donorgebied geschoren. De andere haren blijven onaangetast en vallen, als ze lang genoeg zijn, over het donorgebied heen. Met name vrouwen geven de voorkeur aan deze vorm van een FUE haartransplantatie.

5. Hoe weet ik welke haartransplantatie voor mij geschikt is?

Op basis van het patroon waarin uw haar uitvalt, kunt u bekijken welke gebieden u kunt laten behandelen. Een realistisch behandeladvies krijgt u van een haartransplantatie specialist wanneer u naar een intakegesprek gaat.

6. Is er een soort haartransplantatie als oplossing voor tijdelijk haarverlies?

Nee, tijdelijk haarverlies wordt vrijwel nooit met een haartransplantatie behandeld. Eventueel kunt u overwegen om uw behandelend arts te vragen om een haargroeimiddel voor te schrijven.

7. Worden in het buitenland andere soorten haartransplantaties uitgevoerd dan in Nederland?

Wereldwijd wordt de FUE techniek beschouwd als de standaard voor haartransplantaties. Daarnaast wordt een enkele keer de voorkeur gegeven aan de verouderde FUT methode. De wijze waarop de ingreep wordt uitgevoerd loopt grotendeels parallel.

8. Worden soorten haartransplantaties met elkaar gecombineerd?

Wanneer u meerdere hoofdzones tegelijkertijd laat behandelen dan kan dat beschouwd worden als combinatie. Het ligt vrijwel bij iedereen, die tot een haartransplantatie besluit, voor de hand dat een of meerdere gebieden gelijk worden behandeld.

9. Welke soort haartransplantatie laat littekens achter?

De moderne FUE techniek laat, mits u de behandeling door een ervaren arts toe laat passen, nauwelijks littekens achter. Dit in tegenstelling tot de FUT methode, waarbij het kenmerkende litteken in het donorgebied achterblijft.

10. Hoe kan ik soorten haartransplantaties met elkaar vergelijken?

Online vindt u uitgebreide informatie over de verschillende haartransplantatie technieken. U leest er meer over ontwikkelingen, technische verbeteringen en bereikte resultaten. Daarnaast kunt u zich ook laten informeren door een ervaren haartransplantatie specialist, die u gedetailleerd de verschillende mogelijkheden toelicht.

11. Hoe vaak kan ik een haartransplantatie laten toepassen?

Uit een gezond donorgebied kunnen tot circa 5.000 haarzakjes verwijderd worden, zonder dat uw haar opvallend dunner wordt en/of kalende plekken zichtbaar worden. U kunt een haartransplantatie niet onbeperkt laten toepassen.

12. Kan het opvullen van inhammen en kruin met elkaar gecombineerd worden?

Ja. Het komt vaker wel dan niet voor dan mensen meerdere hoofdzones tegelijkertijd laten behandelen. Tijdens een dagbehandeling kunnen tot ongeveer 4.000 haarzakjes verplaatst worden.

13. Met welke haartransplantatie worden goede resultaten bereikt?

Het ruime merendeel van de mannen en vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, zijn achteraf tevreden met het resultaat. Het duurt 9 tot 12 maanden, voordat over een definitief resultaat kan worden gesproken. De beste resultaten worden bereikt door ervaren artsen.

14. Op welke soort haartransplantatie heb ik garantie?

Vrijwel alle haartransplantatie klinieken in binnen- en buitenland geven u een bepaalde vorm van garantie. De inhoud, voorwaarden en bepalingen van de garantie worden tijdens een consult bij de kliniek met u besproken.

15. Van welke soort haartransplantatie worden de kosten vergoed?

Helaas worden de kosten van een haartransplantatie vrijwel nooit vergoed. De achterliggende reden om de ingreep te ondergaan is vaak cosmetisch zonder dat er sprake is van een medische noodzaak. Eventueel biedt een aanvullende zorgverzekering mogelijkheden voor een gedeeltelijke vergoeding.