Soorten haartransplantaties

Geen mens is hetzelfde en de soorten haartransplantatie zijn ook niet voor iedereen gelijk. Bij het bepalen van de haartransplantatie kijken we naar uw huidige situatie. Afhankelijk van de mate van kaalheid bepalen we welke aanpak nodig is. Grofweg kunnen we dit verdelen in de volgende 8 soorten:

Kleine inhammen

Vrijwel elke man kent de kleine inhammen. Maar bij sommigen is dit het begin van steeds erger wordende haaruitval. Wie van de kleine inhammen af wil, die kiest voor de meest lichte haartransplantatie. Deze behandeling bestaat uit het plaatsen van zo’n 900 tot 1.500 grafts (2.000 tot 3.000 haren).

Grotere inhammen

Als de haaruitval al flink doorzet, worden steeds grotere inhammen zichtbaar. Mannen met deze vorm van haaruitval kiezen voor een haartransplantatie van ongeveer 1.500 tot 2.250 grafts (3.000 tot 4.000 haren).

Kalend voorhoofd

Deze mate van kaalheid gaat verder dan flinke inhammen; de hele voorkant van het voorhoofd wordt al kaal. Met een haartransplantatie van zo’n 2.250 tot 3.000 grafts (4.000 tot 4.700 haren) kunnen we dit effectief verhelpen.

Kalend voorhoofd en kruin

Met zowel een kalend voorhoofd als een kalende kruin is de kaalheid bij mannen niet meer te ontkennen. Maar ook deze vorm is goed te behandelen met een haartransplantatie. Hiervoor plaatsen we tussen de 2.750 tot 3.500 grafts (4.500 tot 5.250 haren).

Dun haar

Deze vorm van kaalheid zien we het meest; bovenop het hoofd is het haar overal erg dun. Om dit goed te behandelen gebruiken we tijdens de haartransplantatie andere, dunnere naalden. Zo wordt het bestaande haar niet beschadigd en kunnen nieuwe grafts daartussen geplaatst worden. In totaal gaat het om zo’n 2.850 tot 3.500 grafts (4.700 tot 5.250 haren).

Kaal voorhoofd, kruin en dun haar

Ook mannen met een kaal voorhoofd, kalende kruin en dun haar hebben baat bij een haartransplantatie. Vanzelfsprekend moeten er dan wel meer grafts geplaatst worden om het gewenste effect te bereiken. Bij deze mate van kaalheid worden minimaal 3.500 tot 4.000 grafts (7.500 haren) geplaatst.

Geheel kaal bovenop het hoofd

De zwaarste vorm van kaalheid zien we terug bij mannen die geheel kaal zijn bovenop het hoofd. Toch kan ook dan een haartransplantatie weer een mooie volle bos haar terugbrengen. Hiervoor zijn doorgaans wel 2 behandelingen nodig, meestal met een periode van 6 maanden ertussen.

Kaalheid bij vrouwen

Bij vrouwen toont kaalheid zich meestal door (heel) dun haar bovenop. Een haartransplantatie kan dit oplossen. Hoeveel grafts hiervoor nodig zullen zijn, is niet vooraf te zeggen. Dit wordt tijdens het eerste consult beoordeeld door de specialist.

Welke haartransplantatie is geschikt voor u?

De genoemde soorten haartransplantatie zijn richtlijnen. Spreekt u een eerste consult af bij onze specialist, dan zal deze uw situatie nauwkeurig bepalen en met u bespreken wat uw wensen zijn. Afhankelijk daarvan wordt een aanpak geadviseerd die het beste bij u past. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact op en we maken graag een afspraak voor het eerste, vrijblijvende consult in onze Dutch Clinic.