Haartransplantatie Kosten

De kosten van een FUE-haartransplantatie bij Dutch Clinic zijn scherp, duidelijk en compleet. Behandeling is mogelijk vanaf € 1.499 (geldig t/m 31-03-2020, vraag naar de voorwaarden).

Resultaat haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden gemiddeld zo’n 2.500 tot 4.000 grafts uit het donorgebied verwijderd. Het is afhankelijk van de mate van kaalheid en de kwaliteit van de donorharen of dit voldoende is. Als het nodig is, vindt een extra behandeling plaats om meerdere grafts te oogsten. In onze kliniek zien we dat bij 80% van de cliënten één behandeling voldoende is om het gewenste resultaat met de haartransplantatie te bereiken. Heeft u een extra behandeling nodig, dan bespreken we dat al met u tijdens het eerste, vrijblijvende consult.

Haartransplantatie kosten.

Haartransplantatie kosten.

All-in prijs haarimplantatie

Een FUE-haartransplantatie bij de Dutch Clinic is mogelijk vanaf € 1.899 (geldig t/m 31-07-2020,  vraag naar de voorwaarden). Hiervoor krijgt u:

    • Een gratis kennismakingsgesprek
    • Haaranalyse met professionele apparatuur
    • Persoonlijk haaradvies
    • Een FUE-haartransplantatie
    • Nazorg en instructies voor de periode na de behandeling

Tarieven behandeling in Turkije (Istanbul) all-in (incl. vliegtickets, hotel, transfers en nazorg in Nederland)

Haartransplantatie TurkijeTarieven
1.000 tot 1.500 graftsActieprijs € 1.899* ( normaal € 2.899)
1.501 tot 3.000 graftsActieprijs € 2.399* ( normaal € 3.399)
3.001 tot 4.500 graftsActieprijs € 2.899* ( normaal € 3.899)
* Actie is geldig t/m 31-08-2020 Vraag naar de voorwaarden.

Tarieven behandeling in Nederland all-in

Haartransplantatie NederlandTarieven
500-1.000 graftsActieprijs € 1.499* ( normaal € 2.499)
1.000-1.500 graftsActieprijs € 2.499* ( normaal € 3.499)
1.500-2.000 graftsActieprijs € 2.999* ( normaal € 4.499)
2.000-2.500 graftsActieprijs € 3.499* ( normaal € 5.499)
2.500-3.000 graftsActieprijs € 3.999* ( normaal € 5.999)
3.000-4.000 graftsActieprijs € 4.999* ( normaal € 6.999)
* Actie is geldig t/m 31-08-2020 Vraag naar de voorwaarden.

Wat kunt u verwachten met een FUE-haartransplantatie?

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Neem dan contact op met Dutch Clinic. Tijdens een kennismakingsgesprek spreekt u ook met een van onze ervaren specialisten en wordt de haaranalyse gedaan. U weet daarna precies wat u kunt verwachten van een FUE-haartransplantatie.

Kosten haartransplantatie veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de haartransplantatie kosten. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Hoeveel kost een haartransplantatie?

De kostprijs voor een haartransplantatie wordt bepaald door de haarkliniek waar de ingreep plaatsvindt, de specialist die de haartransplantatie toepast en het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. Haartransplantaties in het buitenland zijn vaak goedkoper wat vergelijken interessant maakt. Bij Dutch Clinic wordt de haartransplantatie in Turkije aangeboden vanaf € 1.899. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie vinden over de kosten van haartransplantatie.

2. Hoeveel haarzakjes laat ik transplanteren?

Het aantal haarimplantaten dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, is afhankelijk van de mate van het haarverlies. Om te bepalen hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren, wordt ook gekeken naar de gewenste haardichtheid. De mogelijkheden hangen af van de beschikbare hoeveelheid donorhaar en de oppervlakte van de kalende gebieden. Deze verschillende aspecten worden met u besproken tijdens een consult bij een ervaren specialist.

3. Hoeveel behandelsessies zijn er nodig?

Het aantal sessies dat nodig is in uw situatie, hangt af van het gebied waar het haar wordt getransplanteerd en de omvang hiervan. Ook de haardichtheid speelt hierin mee. Bij de meeste mannen en vrouwen volstaat een behandeling. Betreft het een zeer complexe haartransplantatie dan kan een specialist beslissen om de ingreep over twee dagen te verdelen. Het komt soms voor dat iemand later alsnog tot een extra behandeling beslist om het haar verder te laten verdichten.

4. Waarom zit er verschil in de prijzen in Nederland en Turkije?

Het prijsverschil ontstaat voornamelijk door de lagere loonkosten die voor de behandelend artsen en medewerkers in Istanbul van toepassing zijn. Daarnaast zijn ook de maandelijkse kosten die de kliniek in Turkije operationeel houden aanmerkelijk lager dan in Nederland. Lagere kosten betekent dat dezelfde ingreep voor een lagere kostprijs aangeboden en uitgevoerd kan worden.

5. Is het vertrouwd om voor een haartransplantatie naar Turkije te reizen?

De lagere kostprijs heeft geen effect op het niveau van zorg en dienstverlening. Het ziekenhuis is geaccrediteerd en voldoet aan strenge eisen op het gebied van gezondheidszorg. U wordt behandeld door ervaren haartransplantatie specialisten die weten hoe een natuurlijk resultaat bereikt kan worden.

6. Wat is er bij de kostprijs inbegrepen?

Dutch Clinic hanteert all-in prijzen. Daarbij zijn inbegrepen het gratis eerste consult, een deskundige haaranalyse waarbij gebruik gemaakt wordt van professionele apparatuur, een persoonlijk haaradvies, de FUE haartransplantatie, nazorg en instructies na de haartransplantatie. Beslist u om de haartransplantatie bij de kliniek in Istanbul toe te laten passen dan zijn bovendien vliegtickets, hotelovernachtingen en transfers in het behandeltarief inbegrepen.

7. Worden de kosten voor een haartransplantatie vergoed?

Zorgverzekeraars bieden zeer beperkte vergoedingsmogelijkheden voor de haartransplantatie. U kunt de mogelijkheden evenals de voorwaarden nalezen in uw zorgpolis.

8. Klopt het dat haartransplantatie kosten van de belastingaangifte afgetrokken mogen worden?

Onder bepaalde voorwaarden kunt u medische kosten die niet vergoed worden, aftrekken van uw belastingaangifte. Net zoals zorgverzekeraars, hanteert ook de Belastingdienst strikte voorwaarden. De voorwaarden worden regelmatig aangepast en/of gewijzigd. Vraag advies aan een belastingconsulent of neem contact op met de Belastingdienst, voordat u de kosten als aftrekpost in mindering brengt.

9. Zijn de behandeltarieven voor mannen en vrouwen gelijk?

Ja, er wordt meestal geen onderscheid gemaakt. Hoeveel de kostprijs in uw situatie bedraagt, kunt u vragen tijdens een intakegesprek.

10. Kan de haartransplantatie in termijnen betaald worden?

Gespecialiseerde kredietmaatschappijen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om cosmetische en medische behandelingen te financieren. Haartransplantaties worden regelmatig in termijnen betaald, al dient u zich te realiseren dat u bij het afsluiten van een krediet extra kosten verschuldigd bent. Financieringsmogelijkheden hangen af van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Een kredietverstrekker kijkt ook naar uw krediet verleden.

11. Hoe kan ik korting krijgen op een haartransplantatie?

Kijken en vergelijken kan tot behoorlijke besparingen op de kostprijs leiden. Zo ziet u dat u bij Dutch Clinic twee verschillende mogelijkheden heeft om de haartransplantatie toe te laten passen. De behandeling in Istanbul is aanmerkelijk goedkoper dan een vergelijkbare ingreep in Nederland.

12. Hoe kan ik de kosten voor de haartransplantatie voldoen?

De betalingsmogelijkheden en voorwaarden, worden met u doorgenomen op het moment dat u beslist om de ingreep toe te laten passen. Zowel bankoverschrijvingen als pinbetalingen worden meestal geaccepteerd.

13. Krijg ik garantie op het resultaat van een haartransplantatie?

De voorwaarden en de garantiebepalingen worden toegelicht tijdens het intakegesprek. U kunt hiernaar vragen tijdens het consult.

14. Krijg ik korting op een tweede haartransplantatie?

Iedere haartransplantatie is een aparte behandeling. Bij elke haartransplantatie wordt de volledige behandelprocedure gevolgd die bestaat uit het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes. Korting op het gangbare behandeltarief wordt niet gegeven. Worden bij een tweede haartransplantatie minder haarzakjes getransplanteerd, dan is het niet ondenkbaar dat de kostprijs lager is.

15. Gelden er andere tarieven voor een haartransplantatie bij kroeshaar?

Niet iedere haarkliniek biedt deze mogelijkheid aan. Slechts een aantal haartransplantatie artsen is gespecialiseerd in het succesvol transplanteren van kroeshaar. De moeilijkheid bij kroeshaar is dat het haar ook krult onder de huid, dat maakt een terugplaatsing in de natuurlijke groeirichting gecompliceerd. Artsen die de ingreep toepassen kunnen op dag minder grafts transplanteren dan bij een standaard haartransplantatie. Het is niet ondenkbaar dat de kostprijs daardoor hoger uitvalt en/of dat een toeslag in rekening wordt gebracht.

16. Kan ik alsnog besluiten om naar Istanbul te reizen voor de haartransplantatie?

Ja. U bent volledig vrij in deze keuze. Niemand dwingt u om tijdens het intakegesprek een beslissing te nemen. Neem de tijd om uw keuze zorgvuldig te bepalen, zodat u achteraf nergens spijt van krijgt.

17. Wat als er minder haarzakjes dan voorzien getransplanteerd worden?

De mogelijkheden en voorwaarden worden toegelicht tijdens het kennismakingsgesprek bij de kliniek. Is het verschil aanmerkelijk, dan zal de prijs eventueel aangepast worden.

18. Kan ik de behandeling annuleren?

Ja, al kunnen daar kosten aan zijn verbonden. Wanneer een datum voor de ingreep wordt ingepland, dan kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht. De hoogte van de kosten kunt u navragen en/of nalezen in de algemene voorwaarden die gehanteerd worden.

"Ik ben bij de Huidpolikliniek (DutchHairClinic) in Hoofddorp beland; november 2017. Er zijn nu 2000 grafts geplaatst en ik ben zeer tevreden. Vriendelijk en professioneel personeel. Ik raad iedereen aan om hier een behandeling te ondergaan. Goeie prijs - kwaliteits verhouding!"
Dennis | Behandelde patiënt
Before and after
Voor foto van haartransplantatie
haartransplantatie na foto bij dutch clinic
Ik ben erg tevreden over Dutch Clinic. Ze zijn vriendelijk en het resultaat is naar verwachting. Na zes maanden zag ik mijn haar groeien :)
Henk | Behandelde Patient
Before and after
haartransplantatie voor en na foto
na foto van haartransplantatie behandeling
"Ik heb met de FUE haartransplantatie 3.500 grafts getransplanteerd. De medewerkers van Dutch Clinic waren vriendelijk. De operatie was ongeveer zes uur lang. De verdoving voelde pijnlijk aan maar tijdens de operatie heb ik geen pijn gevoeld! Daarna kreeg ik duidelijke instructies voor de nazorg. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik zou iedereen de FUE methode aanraden!"
John | Behandelde patiënt
"Vanaf het moment van de intake voelde het al goed aan. De persoonlijke benadering en duidelijke uitleg over wat mogelijk was en de scherpe prijs deden mij ertoe besluiten mijn haartransplantatie hier te laten uitvoeren. De dag van de behandeling werd er met de behandelende arts nog een keer gekeken waar wel de haarlijn wilden hebben en werd deze afgetekend. Wat fijn was is dat er hierbij ook goed naar eigen mening wordt geluisterd. Vervolgens werd het haar geschoren en werd ik naar de behandelkamer gebracht. Vervolgens kwam de verdoving voor het donorgebied. Dit is wel even pijnlijk maar zodra dit gedaan is kan je prima ontspannen liggen terwijl de grafts eruit worden gehaald. Daarna omdraaien en weer een verdoving nu voor de transplantatie gebied. Vervolgens werden de grafts weer teruggeplaatst. Hiervoor stoinden er op een gegeven moment vier mensen om mijn heen waardoor dit alles vrij snel gebeurde . De hele dag heb ik mede door de persoonlijk aandacht als vrij ontspannen ervaren ik zou iedereen kunnen aanraden."
Mark | Behandelde patiënt
"Boven verwachting! Voor de patiënt is het een bijzonder intense dag maar door de persoonlijke zorg heb ik mijn erg op mijn gemak gevoeld. Het personeel is zeer deskundige en en je merkt dat iedereen zijn/haar specialiteit heeft waardoor je in goede handen bent. De Dag van de behandeling staat de patiënt volledig centraal en de eind resultaten worden niet uit het oog verloren. De tevredenheid van de patiënt staat voorop en dat merk je tijdens de consult afspraak, de dag van behandeling en de nazorgfase. Als zeer tevreden patiënt kijk ik terug op een deskundige en persoonlijke behandeling. Zeker aan te raden!"
Roel | Behandelde patiënt