FUE Haartransplantatie

De specialisten van de Dutch Clinic voeren FUE haartransplantaties uit. Met deze methode bereikt u een natuurlijk ogend en blijvend resultaat met nauwelijks zichtbare littekens.

Folliculaire Unit Extraction

FUE, Folliculaire Unit Extraction, is een innovatieve techniek waarbij de haartransplantatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd wordt. Dit in tegenstelling tot de FUT-techniek die veel ingrijpender is. Bij FUT snijdt de arts smalle strookjes van de hoofdhuid en verwijdert daaruit de haarzakjes om ze later weer op de kale plek op de hoofdhuid terug te plaatsen. Deze chirurgische ingreep veroorzaakt altijd littekens en heeft een langer genezingsproces dan de FUE-methode. In de Dutch Clinic wordt nooit de FUT-methode gehanteerd.

Plaatselijk verdoofd

Met een FUE-haartransplantatie worden de haren inclusief haarzakjes, de grafts, stuk voor stuk met een zeer kleine, holle naald van de hoofdhuid verwijderd. Dit donorgebied beslaat doorgaans de achterkant en de zijkanten van het hoofd, de ‘haarkrans’. Op de kale plekken worden vervolgens kleine gaatjes gemaakt waar de grafts weer in geplaatst worden. Van de gehele behandeling voelt u niets doordat uw hoofdhuid verdoofd is. Een plaatselijke verdoving is voldoende doordat de ingreep met uiterste precisie en heel secuur wordt uitgevoerd. Ook zorgt deze methode ervoor dat er bijna nooit zichtbare littekens ontstaan.

Resultaat met een FUE-haartransplantatie

De grafts worden geoogst uit de haarkrans omdat die haarzakjes genetisch veel sterker zijn. De haren uit deze haarzakjes vallen niet uit, een eigenschap die ook na de transplantatie behouden blijft. Na de transplantatie duurt het een paar dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid in de hoofdhuid. Ongeveer twee weken daarna vallen de haren uit waarna drie tot vier maanden later nieuwe haren aangroeien. Het uiteindelijke resultaat wordt na ongeveer een jaar bereikt.

Een of twee dagen

De duur van de FUE-haartransplantatie is afhankelijk van de hoeveelheid grafts die geoogst en geplaatst moeten worden. Doorgaans is een dag voldoende maar bij een grotere transplantatie kan het over twee dagen verspreid worden.

Een FUE-haartransplantatie, ook voor u

De FUE-haartransplantatie staat garant voor een succesvol eindresultaat. Natuurlijk is het uiteindelijke resultaat wel afhankelijk van uw persoonlijke conditie en de kwaliteit van uw haren. Wilt u weten of een FUE-haartransplantatie ook voor u mogelijk is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een gratis haaranalyse bij een van onze ervaren specialisten.