FUE Haartransplantatie
De specialisten van de Dutch Clinic voeren FUE haartransplantaties uit. Met deze methode bereikt u een natuurlijk ogend en blijvend resultaat met nauwelijks zichtbare littekens.
Bij Dutch Clinic in Hoofddorp ontvangt u hoogstaande kwaliteit, uitstekende service en persoonlijke aandacht. Precies wat u mag verwachten als u besluit een haartransplantatie te ondergaan. Wilt u ook weer een volle haarbos? U bent bij ons team van ervaren specialisten in vertrouwde handen.
FUE, Folliculaire Unit Extraction, is een innovatieve techniek waarbij de haartransplantatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd wordt. Dit in tegenstelling tot de FUT-techniek die veel ingrijpender is. Bij FUT snijdt de arts smalle strookjes van de hoofdhuid en verwijdert daaruit de haarzakjes om ze later weer op de kale plek op de hoofdhuid terug te plaatsen. Deze chirurgische ingreep veroorzaakt altijd littekens en heeft een langer genezingsproces dan de FUE-methode. In de Dutch Clinic wordt nooit de FUT-methode gehanteerd.
Met een FUE-haartransplantatie worden de haren inclusief haarzakjes, de grafts, stuk voor stuk met een zeer kleine, holle naald van de hoofdhuid verwijderd. Dit donorgebied beslaat doorgaans de achterkant en de zijkanten van het hoofd, de ‘haarkrans’. Op de kale plekken worden vervolgens kleine gaatjes gemaakt waar de grafts weer in geplaatst worden. Van de gehele behandeling voelt u niets doordat uw hoofdhuid verdoofd is. Een plaatselijke verdoving is voldoende doordat de ingreep met uiterste precisie en heel secuur wordt uitgevoerd. Ook zorgt deze methode ervoor dat er bijna nooit zichtbare littekens ontstaan.
De grafts worden geoogst uit de haarkrans omdat die haarzakjes genetisch veel sterker zijn. De haren uit deze haarzakjes vallen niet uit, een eigenschap die ook na de transplantatie behouden blijft. Na de transplantatie duurt het een paar dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid in de hoofdhuid. Ongeveer twee weken daarna vallen de haren uit waarna drie tot vier maanden later nieuwe haren aangroeien. Het uiteindelijke resultaat wordt na ongeveer een jaar bereikt.
De duur van de FUE-haartransplantatie is afhankelijk van de hoeveelheid grafts die geoogst en geplaatst moeten worden. Doorgaans is een dag voldoende maar bij een grotere transplantatie kan het over twee dagen verspreid worden.
De FUE-haartransplantatie staat garant voor een succesvol eindresultaat. Natuurlijk is het uiteindelijke resultaat wel afhankelijk van uw persoonlijke conditie en de kwaliteit van uw haren. Wilt u weten of een FUE-haartransplantatie ook voor u mogelijk is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een gratis haaranalyse bij een van onze ervaren specialisten.
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de FUE haartransplantatie behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wat is het verschil tussen de verschillende haartransplantatie technieken?
Het voornaamste verschil tussen de Follicle Unit Transplantation, FUT, en de Follicle Unit Extraction, FUE, is de manier waarop de grafts geoogst worden. Waar het oogsten bij de FUT haartransplantatie gebeurt door middel van het verwijderen van een stukje huid van het achterhoofd, worden de grafts bij een FUE haartransplantatie stuk voor stuk uit het donorgebied geoogst. Het snijden in de huid bij de FUT methode maakt hechten noodzakelijk, waarna een litteken ontstaat. Dit is bij een FUE haartransplantatie niet het geval. De FUE techniek is minder ingrijpend voor de huid en het herstel verloopt vlotter.
2. Hoe wordt een FUE haartransplantatie uitgevoerd?
De FUE haartransplantatie wordt in twee delen toegepast, het oogsten en terug plaatsen van de haarzakjes. Het extraheren van de haarzakjes uit het donorgebied wordt gedaan met een holle naald en heeft nauwelijks een beschadigend effect op onderliggende weefselstructuren. Ieder haarzakje wordt nagekeken, waarna het in de transplantatie gebieden geplaatst kan worden. Hiervoor worden minuscule gaatjes of kanaaltjes geboord.
3. Is het een pijnlijke ingreep?
Nee, zowel de kalende gebieden als het donorgebied worden plaatselijk verdoofd. Van pijn tijdens de FUE haartransplantatie is geen sprake. Een enkele keer is er sprake van napijn na het uitwerken van de verdovingen.
4. Welke bijwerkingen kent een FUE haartransplantatie?
FUE haartransplantaties die door een ervaren specialist worden uitgevoerd, zijn relatief veilig en kennen een minimale kans op complicaties of bijwerkingen. Als gevolg van de ingreep kunt u geconfronteerd worden met zwellingen, bloedingen, rode en blauwe huidverkleuringen. De behandelde huid krijgt bovendien te maken met korstvorming en jeuk. In zeldzame gevallen ontstaan infecties en gevoelloosheid van de hoofdhuid.
5. Wat is de ideale leeftijd om een FUE haartransplantatie toe te laten passen?
Mannelijke kaalheid kan al op jonge leeftijd toeslaan, maar ook op latere leeftijd zichtbaar worden. Mannen die de ingreep overwegen doen dit doorgaans tussen het 30e en 50e levensjaar. Haartransplantaties die op relatief jonge leeftijd uitgevoerd worden, hebben soms na het verstrijken van een aantal jaren, een aanvullende ingreep nodig.
6. Verlaat ik met zichtbaar resultaat de haarkliniek?
De haarzakjes die getransplanteerd worden, hebben eerst een paar dagen nodig om vast te groeien in de transplantatie gebieden. Na twee tot vier weken valt het getransplanteerde haar uit. Nieuwe haargroei laat zich zo’n drie maanden na de behandeling zien. Gemiddeld wordt een jaar na de FUE haartransplantatie het eindresultaat bekeken en beoordeeld.
7. Kan een FUE haartransplantatie worden toegepast bij volledige kaalheid?
Nee, er wordt gebruik gemaakt van donormateriaal dat afkomstig is van de achterkant van uw hoofd, de haarkrans. Het is niet mogelijk om van een andere donor gebruik te maken. Succesvolle FUE haartransplantaties kunnen alleen uitgevoerd worden als u er voldoende donorhaar beschikbaar is.
8. Hoe vaak kan ik een FUE haartransplantatie laten toepassen?
Het donorgebied is helaas niet onuitputtelijk. Dat betekent dat er een grens zit aan de behandelmogelijkheden. Uit een gezonde haarkrans kunnen meestal ruim 5.000 haarzakjes verwijderd worden, zonder dat dit kale plekken veroorzaakt.
9. Hoe lang duurt een FUE haartransplantatie?
Door de precisie en nauwkeurigheid waarmee de ingreep wordt toegepast, zijn behandeldagen van 6 tot 9 uur geen uitzondering. Complexere ingrepen worden zelfs over twee behandeldagen verdeeld. Een en ander hangt ook af van de hoeveelheid grafts die geoogst en geplaatst worden.
10. Wordt de ingreep onder narcose uitgevoerd?
Nee, FUE haartransplantaties worden onder plaatselijke verdovingen uitgevoerd. De duur van de ingreep maakt narcose ongeschikt. U zit overigens niet de volledige behandelduur in de behandelstoel. Tijd wordt ingepland om te lunchen, naar het toilet te gaan en wat rond te lopen.
11. Hoe lang duurt het herstel na een FUE haartransplantatie?
De FUE haartransplantatie is een minimaal invasieve chirurgische ingreep. Het postoperatieve herstel verloopt vlot. Na de operatie worden korstjes gevormd op de behandelde huid. Na 7 tot 10 dagen is de huid volledig hersteld van de ingreep.
12. Mag ik werken na een FUE haartransplantatie?
De eerste 2 à 3 dagen doet u het rustig aan, daarna kunt u voorzichtig de dagelijkse routine hervatten. Kleine klusjes kunnen uitgevoerd worden. In de weken na de ingreep worden zware werkzaamheden afgeraden. U kunt het moment van de werkhervatting bespreken met de behandelend arts.
13. Wanneer kan ik na een haartransplantatie weer sporten?
Intensief sporten en zwaar trainen doet u de eerste vier tot zes weken na de haartransplantatie beter niet. Zwemmen in zout water en water met chloor wordt ook niet geadviseerd. Overmatig zweten dient vermeden te worden. Na zes weken kunt u uw vertrouwde routine hervatten.
14. Wat kan ik doen als mijn hoofdhuid jeukt na een haartransplantatie?
Probeer de huid met rust te laten. Wrijf of krab de korstjes niet los. Eventueel kunt u antihistaminica gebruiken.
15. Kan ik een haargroeimiddel gebruiken na een FUE haartransplantatie?
De specialist geeft instructies met betrekking tot het gebruik van medicijnen of behandelingen die na de haartransplantatie moeten worden gebruikt. Als de hoofdhuid is hersteld, kan eventueel een middel als Minoxidil gebruikt worden. Gebruik nooit een haargroeimiddel zonder overleg met de haartransplantatie specialist.
16. Hoeveel haarzakjes worden getransplanteerd?
Afhankelijk van het haarverlies wordt een behandeladvies gegeven. U kunt een enkele kale plek laten opvullen waarbij 500 tot 1.000 grafts nodig zijn. Is het haarverlies verder gevorderd, dan wordt een uitgebreidere ingreep voorgesteld met 2.500 tot 4.500 grafts.
17. Word ik in het ziekenhuis opgenomen?
De FUE haartransplantatie vindt op poliklinische basis plaats. Na de ingreep verlaat u de haarkliniek en gaat u naar uw hotel of naar huis, dit is afhankelijk van waar u de haartransplantatie toe laat passen.
18. Wordt de FUE haartransplantatie bij vrouwen toegepast?
Ja. Vrouwen maken meestal gebruik van de haarsparende FUE haartransplantatie. De ingreep wordt toegepast zonder dat al het haar wordt geschoren. Het volstaat om een strook in het donorgebied te scheren.
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp