Haarimplantatie Behandeling

Een FUE-haartransplantatie is een uiterst secure behandeling die doorgaans op een dag plaatsvindt. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd zodat u van de behandeling zelf niets voelt. Overweegt u een haartransplantatie bij de Dutch Clinic, dan verloopt de behandeling als volgt:

Gratis haartransplantatie consult

Een haartransplantatie is weliswaar voor ons dagelijks werk, toch is het geen standaard behandeling. Iedereen is anders en dus is ook elke transplantatie weer net even anders. En daarbij, voor u is het helemaal geen dagelijkse kost. Vandaar dat we altijd beginnen met een gratis consult tijdens een eerste kennismaking die u tot niets verplicht. U kunt ons dan alle vragen stellen die u heeft, de kliniek bezichtigen en kennismaken met een van onze ervaren specialisten.

Haarimplantatie.

Haarimplantatie.

Haaranalyse en advies

Tijdens het consult wordt ook uw haar geanalyseerd. Hierbij kijken we naar de kwaliteit van het haar en de haardichtheid. Dit is essentieel om te bepalen of een haartransplantatie bij u uitgevoerd kan worden en of dit in een of twee sessies gedaan moet worden. Ook worden natuurlijk andere zaken met u doorgenomen. Zo moet u wel in goede gezondheid verkeren om de behandeling te ondergaan. Op basis van al deze informatie krijgt u meteen een persoonlijk advies waarbij we u adviseren wel of geen haartransplantatie te ondergaan en u meteen vertellen wat u kunt verwachten van de behandeling. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

FUE-Haartransplantatie

Kiest u na het consult en advies ervoor om de behandeling te laten uitvoeren, dan wordt samen met u een dag gekozen voor de haartransplantatie. U krijgt dan direct ook de instructies voor de periode voorafgaand aan de haartransplantatie. U kunt zich dus goed voorbereiden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie over de haarimplantatie behandeling.

De haarimplantatie behandeling

De duur van de haartransplantatie is meestal een dag. Zijn er twee sessies nodig, dan is dit vooraf met u besproken. De behandeling zelf verloopt als volgt:

  • U meldt zich in de ochtend bij de kliniek in Hoofddorp waar we u ontvangen in een sfeervolle ruimte naast de behandelkamer.
  • Voorafgaand aan de behandeling maken we eerst foto’s van de haarsituatie.
  • Ook bespreekt de specialist met u nogmaals de aanpak en de locatie waar het haar op getransplanteerd wordt.
  • Waar nodig wordt het haar afgeschoren.
  • In de behandelkamer wordt het donorgebied op uw hoofd verdoofd.
  • De grafts worden met een holle, microscopisch kleine naald geoogst. Dit is pijnloos.
  • Terwijl u een lichte lunch geserveerd krijgt, worden de grafts geprepareerd voor transplantatie.
  • ’s Middags wordt de behandeling vervolgt met eerst een verdoving van de plek waar de haarzakjes worden aangebracht.
  • Waar de grafts geplaatst worden, brengt de arts minuscuul kleine openingen aan.
  • Tenslotte is de behandeling voltooid. U ontvangt de laatste instructies voor de nazorg en kunt vervolgens naar huis gaan.

Maak uw afspraak voor een gratis consult en meer informatie

Voor meer informatie over de FUE-haartransplantatie, de behandeling of om persoonlijk kennis te maken kunt u altijd contact met ons opnemen. We plannen dan graag de afspraak voor het eerste consult.

Haarimplantatie behandeling FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over haarimplantatie behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat houdt een haarimplantatie behandeling in?

Een haarimplantatie is een nadere benaming voor haartransplantatie. Een behandeling waarbij haren uit het donorgebied geoogst worden om vervolgens in de kale gebieden elders geïmplanteerd te worden.

2. Welke techniek wordt gebruikt bij een haarimplantatie?

De artsen van Dutch Clinic in zowel Hoofddorp als Istanbul werken met de moderne FUE techniek. Bij een haartransplantatie worden tussen de 500 en 4.500 grafts geoogst en geïmplanteerd.

3. Is een haarimplantatie pijnlijk?

De haartransplantatie wordt niet onder volledige narcose uitgevoerd. Zowel het donor- als de ontvangstgebieden worden plaatselijk verdoofd. Van de ingreep zelf voelt u niets. Wanneer de verdovingen zijn uitgewerkt bestaat de kans op napijn. Deze pijn is verdraagbaar en kan met een paracetamol bestreden worden.

4. Hoe lang duurt de ingreep?

Een FUE haartransplantatie is een langdurige ingreep. Gemiddeld duurt een behandeldag 6 tot 9 uur, dit hangt af van de omvang van de ingreep. Het merendeel van de dag zit u in een behandelstoel, wat op den duur vervelend en zelfs vermoeiend kan zijn. Tussendoor heeft u tijd om te wandelen en te lunchen. Onder de behandeling kunt u televisie kijken, muziek luisteren of gewoon ontspannen.

5. Hoe lang moet ik in de haartransplantatie kliniek blijven?

Een haarimplantatie behandeling wordt op poliklinische basis toegepast. Kort na het afronden van de ingreep, mag u de kliniek verlaten. Voordat u naar huis gaat krijgt u tips en instructies voor de eerste dagen en weken naar de haartransplantatie.

6. Heb ik direct zichtbaar resultaat?

Nee, het is zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan maar van enig resultaat is geen sprake. De haargroei moet zich herstellen van het transplanteren en dat betekent dat het getransplanteerde haar eerst uitvalt alvorens het gaat groeien. Vanaf 3 maanden na de ingreep kunt u resultaat verwachten en wordt de nieuwe haargroei zichtbaar.

7. Kan ik gebruik maken van een andere donor?

Nee, haartransplantaties worden alleen met uw eigen donorhaar toegepast. De kans op afstoting is nihil en u hoeft geen zware immuunonderdrukkende medicijnen te gebruiken zoals dat bij een andere donatie noodzakelijk is.

8. Ik ben bijna kaal, kan een haarimplantatie behandeling uitkomst bieden?

Om een haartransplantatie succesvol toe te kunnen passen is het belangrijk dat u over voldoende donormateriaal beschikt. In geval van, bijna, volledige kaalheid is dat waarschijnlijk niet het geval. Een haartransplantatie specialist kan u een advies geven. Blijkt dat u onvoldoende donormateriaal heeft? Dan kan een alternatieve behandelmogelijkheid besproken worden.

9. Heb ik genoeg aan een behandeling?

Tijdens een uitgebreide haartransplantatie worden tot 4.500 haarzakjes op een dag getransplanteerd. De meeste mensen bereiken na een haarimplantatie het gewenste resultaat. Ondergaat u uw eerste haartransplantatie op relatief jonge leeftijd en vallen daarna andere haren uit? Dan kan een twee behandeling nuttig zijn, als u tenminste nog genoeg donormateriaal heeft.

10. Hoe ziet mijn hoofd eruit na een haartransplantatie?

De haartransplantatie is een veilige ingreep met een kleine kans op complicaties. Op de huid worden korstjes gevormd, die naarmate ze genezen jeuk veroorzaken. Binnen 7 tot 10 dagen is uw huid doorgaans hersteld van de haarimplantatie.

11. Hou ik littekens over aan een haarimplantatie?

Nee, een FUE haartransplantatie laat nauwelijks littekens achter.

12. Welke complicaties kan ik verwachten?

Een haarimplantatie is een veilige ingreep. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen of complicaties. Na een haartransplantatie kunnen zich nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen en jeuk voordoen. Wanneer de wondjes niet goed genezen wordt het risico op infecties, ontstekingen en blijvende littekens groter.

13. Wanneer kan ik terug aan het werk?

Hervatten van de werkzaamheden hangt af van het soort werk u doet. Verricht u lichte (kantoor)werkzaamheden dan kunt u meestal een aantal dagen na de ingreep terug aan het werk. Zware lichamelijke arbeid dient wat langer uitgesteld te worden.

14. Is een haarimplantatie duur?

De haartransplantatie is een kostbare ingreep, die meestal niet voor kostenvergoeding in aanmerking komt. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend en de meeste mensen die de ingreep laten toepassen zien het als een investering in het eigen geluk en welzijn.

15. Hoeveel haarzakjes kan ik laten transplanteren?

Dat hangt af van uw verwachting en het beschikbare donormateriaal. Tijdens een intakegesprek bij een van onze haartransplantatie specialisten wordt uw situatie nauwkeurig bekeken. Aan de hand daarvan kan een arts aangeven hoeveel haarzakjes in uw situatie getransplanteerd kunnen worden.