Haar tattoo

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Als u dun haar krijgt of het idee heeft dat u kaal wordt, bestaan er diverse behandelingen die u kunt ondergaan. Een steeds populairdere behandeling is de haar tattoo of haar tatoeage behandeling. Naast de micro haar pigmentatie behandeling bestaan er ook nog diverse andere behandelingen om haaruitval tegen te gaan. Denk hierbij aan de haartransplantatie behandeling, pruiken of haargroeimiddelen. Van de eerder genoemde behandelingen heeft iedere behandeling zo zijn voor- en nadelen. U kunt hier verder lezen over hoe de haar tatoeage behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten van het resultaat en of u de behandeling eventueel kunt combineren met bijvoorbeeld een haartransplantatie.

Haar tattoo of haar tatoeage.

Haar tattoo of haar tatoeage.

Hoe werkt de haar tattoo behandeling?

Wanneer mensen kiezen voor een haar tattoo of haar tatoeage, wordt dit meestal door mensen gedaan die kiezen voor de geschoren of shaven look. Het haar moet dan voor de ingreep worden gemillimeterd en dit moet ook in de toekomst zo worden behouden. Tijdens deze behandeling wordt met speciaal hiervoor ontwikkeld pigment haarstoppels nagebootst.

Indien u kiest voor deze behandeling, wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen permanente of semi-permanente pigmenten. Bij permanente pigmenten blijft het resultaat langer aanhouden. Meestal is een zogenaamde touch-up behandeling na ongeveer 2 tot 5 jaar weer nodig, om alles mooi bij te werken.

De micro haar pigmentatie behandeling wordt toegepast met zeer fijne naalden, speciaal ontwikkeld voor deze behandeling. Er moeten natuurlijk ook hele fijne haarstoppeltjes worden nagebootst. De kleur van het pigment wordt ontwikkeld aan de hand van de kleur van uw huid en haren. Hoe donkerder uw haar, hoe donkerder het pigment dat wordt ingebracht in de hoofdhuid. Voor de haar tattoo is het van essentieel belang dat de haarlijn er mooi en natuurlijk uitziet. Niet iedere kliniek kan dit even goed. Kijk daarom van tevoren altijd goed naar voor en na foto’s van haar tattoos. Op deze manier kunt u een beter beeld krijgen van het resultaat dat u mag verwachten.

Deze behandeling kent een relatief lange behandeltijd. Er zijn in totaal 3 behandelingen nodig, die ieder 4 tot 8 uur duren. Tussen iedere behandeling zit ongeveer 4 weken. Deze tussenperiode is belangrijk voor het herstel van de huid.

Bent u geschikt voor een haar tatoeage?

In principe is bijna iedereen geschikt voor de haar tatoeage behandeling. Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij onder andere aan het feit dat u het haar eigenlijk altijd gemillimeterd moet houden. Slechts in zeldzame gevallen is het mogelijk om het bestaande haar nog te laten groeien, nadat u de behandeling hebt ondergaan. Deze behandeling is namelijk vooral geschikt voor gemillimeterde kapsels en in mindere mate voor lang(er) haar. Als u uw haar in de toekomst nog wilt laten groeien, is een haartransplantatie waarschijnlijk een betere optie. Het is voor de micro haar pigmentatie behandeling niet belangrijk of u een lichte of donkere huidskleur heeft. Zowel mensen met een donker huidskleur als lichte huidskleur kunnen kiezen voor deze behandeling.

Haartransplantatie of haar tattoo?

We weten uit ervaring dat veel mensen twijfelen tussen een haar tattoo en een haatransplantatie behandeling. Niet iedereen kan zomaar een haartransplantatie ondergaan. Het is namelijk belangrijk dat u nog wel beschikt over voldoende donorhaar. Indien dit niet het geval is, wordt een haartransplantatie vaak afgeraden. Als u namelijk te weinig donorhaar heeft, kunnen de kale gebieden niet met voldoende haar worden opgevuld. Wat u wellicht niet weet, is dat steeds meer mensen kiezen voor een combinatie van de haar tatoeage en haartransplantatie behandeling. Twijfelt u? Ga dan bij minimaal 2 klinieken op consult die deze behandelingen aanbieden. Op deze manier kunnen de voor- en nadelen worden uitgelegd van de verschillende behandelingen. Een bekende specialist op dit gebied is de MHP kliniek. U kunt hier kosteloos informatie inwinnen over deze behandeling. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken.

Verschillende namen voor de haar tattoo

Als er wordt gesproken over de haar tattoo, worden regelmatig verschillende woorden door elkaar gebruikt. We begrijpen dat dit verwarrend voor u kan zijn. De meest voorkomende namen voor deze behandeling zijn:

  • Micro haar pigmentatie
  • Haar op hoofd tatoeëren
  • Tricopigmentatie
  • Haar tattoo of haar tatoeage
  • Medische tatoeage

Wanneer deze woorden worden gebruikt, wordt in principe altijd dezelfde behandeling bedoeld. De gebruikte apparatuur, pigmenten en techniek kunnen wel per kliniek verschillen. Dit is ook de voornaamste reden waarom de ene kliniek wel mooie en natuurlijke resultaten laat zien en de andere kliniek niet.

Haar tatoeage littekenbehandeling

Wist u dat de haar tatoeage ook vaak toegepast wordt om littekens mee te behandelen? In sommige gevallen is de micro haar pigmentatie behandeling ideaal voor het camoufleren van littekens. Dit geldt zowel voor de behandeling van littekens die ontstaan zijn door bijvoorbeeld de FUT haarimplantatie behandeling als voor kleine littekentjes die soms ontstaan door de FUE haarimplantatie behandeling. Littekens kunnen uiteraard ook op diverse andere manieren ontstaan. Als u dit wilt laten behandelen, kunt u hiervoor een gespecialiseerde MHP kliniek benaderen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com