Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bij plastische chirurgie in Turkije heeft u ongetwijfeld veel vragen. Wij beantwoorden die natuurlijk graag persoonlijk. U bent daarvoor meer dan welkom om een afspraak te maken bij onze kliniek in Nederland. Wilt u nu alvast het een en ander weten? Lees dan hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen over plastische chirurgie in Istanbul, Turkije

Wordt het gehele verblijf van, naar en in Turkije geregeld?

Ja, wij regelen het helemaal voor u. Als u tot een behandeling in plastische chirurgie bij ons besluit, dan verzorgen wij uw gehele verblijf in Istanbul, Turkije, inclusief alle transfers van en naar de luchthaven in Istanbul, van en naar het hotel en van en naar het ziekenhuis. En als u dat wilt, regelen we ook de vluchten van Nederland naar Turkije en terug.

Heb ik alleen contact met de arts in Turkije?

Nee, u heeft altijd uw contactpersoon hier in Nederland bij Dutch Clinic. Daar begint u met uw kennismaking en eerste consult en daar eindigt u ook met alle nazorg. U kunt ook altijd voor al uw vragen bij ons terecht.

Waar vindt de nazorg plaats?

Bij Dutch Clinic in Nederland onder begeleiding van dokter Deniz.

Wat als ik bij terugkeer in Nederland vragen of klachten heb?

Ook dan kunt u altijd terecht bij Dutch Clinic. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur. In geval van spoedeisende vragen kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)20 214 20 33.

Veelgestelde vragen over borstvergroting

Kom ik in aanmerking voor een borstvergroting?

Dat is per persoon verschillend. Tijdens het eerste consult nemen we al veel met u door en onderzoeken we u. Zo bespreken we dan onder meer uw medische geschiedenis, uw gezondheid en het medicijngebruik. Afhankelijk van de uitkomst daarvan zullen we u wel of geen borstvergroting adviseren.

Wanneer mag ik weer werken?

Zo’n twee weken na de borstvergroting kunt u de meeste werkzaamheden weer beginnen. Zwaar fysiek werk, tillen en sporten moet echter uitgesteld worden tot ongeveer zes weken na de ingreep.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

Jazeker; een borstvergroting heeft geen invloed op de melkklieren en tepels. Lukt het toch niet, dan wordt dat waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem dat er al was voordat u de borstvergroting onderging.

Moeten de borstprotheses vervangen worden?

In principe niet. De borstprotheses zijn veilig gebleken in diverse onderzoeken. Wel is het verstandig om na tien jaar een echo te laten maken via uw huisarts. U kunt dit elke vijf jaar herhalen. Via deze echo kan gecontroleerd worden of de borstprotheses nog steeds goed zijn. Is dat het geval en heeft u geen klachten, dan is er geen reden om de borstprotheses te vervangen.

Wat moet ik dragen na de borstvergroting?

Tijdens de eerste vier weken na de ingreep draagt u 24 uur per dag een elastische beha. Dit gaat zwellingen tegen en ondersteunt uw borsten. Hebben uw borsten zich weer hersteld, dan kunt u weer uw eigen lingerie dragen. Wees er wel alert op dat u nu een nieuwe cupmaat heeft. Een goede lingeriezaak kan u helpen bij het vinden van goed passende lingerie.

Heb ik lang last van napijn?

Direct na de behandeling zijn uw borsten gevoelig doordat er zwellingen zijn. Dit trekt vrij snel weg maar de gevoeligheid blijft doordat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe vorm. Meestal is die gevoeligheid na twee maanden voorbij. De napijn van de borstvergroting zelf valt doorgaans met een gewone pijnstiller prima te bestrijden.

Veelgestelde vragen over borstcorrectie man en vrouw

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Dat is afhankelijk van het soort werk; bij fysiek niet-belastende werkzaamheden kan dit al weer na enkele dagen tot hooguit een week. Heeft u zwaar lichamelijk werk, dan kan het tot wel vier weken duren voor u al uw werkzaamheden weer kunt uitvoeren.

Wat zijn de risico’s van een gynaecomastiebehandeling?

Net als elke operatieve ingreep kleven er ook risico’s aan de gynaecomastiebehandeling. Toch zijn complicaties zeldzaam. Infectie, gevoelsverandering of blijvende littekens zouden een mogelijke complicatie kunnen zijn. Deze treden echter weinig op. Om het risico op complicaties te verminderen werken we met zeer ervaren artsen, uitstekende apparatuur en volgens de nieuwste technieken. Daarnaast is het van belang dat u zelf ook zo gezond mogelijk leeft. Roken, alcohol- en medicijngebruik geven een groter risico op complicaties en vertragen de wondgenezing. We raden u dan ook sterk aan om hiermee op tijd te stoppen en dit tijdens het herstel niet te gebruiken. Bij medicijngebruik overleggen we altijd met u wat mogelijk is.

Kan ik na de borstverkleining weer sporten?

Ja maar niet meteen. Beginnen met lichte beweging daags na de operatie wordt sterk aangeraden. Sporten waarbij u de borst belast zoals fitness of tennis, kunt u echter pas na zes weken weer oppakken.

Kan gynaecomastie, borsten bij mannen, weer terugkeren?

Ja dat kan. Als u veel aankomt is het mogelijk dat er weer borstvorming ontstaat. Om terugkerende gynaecomastie te voorkomen is het belangrijk dat u een gezonde levensstijl hanteert.

Heb ik lang last van napijn?

Pijn wordt door iedereen anders ervaren maar doorgaans valt het erg mee. Een gewone pijnstiller is in het begin meestal al voldoende. Wel blijft het behandelde gebied in het begin erg gevoelig.

Veelgestelde vragen over neuscorrectie

Wanneer kan ik na een neuscorrectie weer onder de mensen komen?

Dit zal na ongeveer twee weken zijn, dan bent u weer toonbaar. Tot die tijd heeft u een kapje op uw neus en blauwe plekken onder uw ogen. De eerste week heeft u ook nog neustampons en zal de huid rondom uw neus gezwollen zijn.

Kan m’n neus weer terug groeien in de oude vorm?

Nee, na de operatie is de vorm definitief veranderd.

Moet ik mijn neus na de neuscorrectie extra beschermen?

In de eerste week krijgt u van ons een neuskapje. Daarna is extra bescherming niet nodig maar het wordt wel aangeraden om drukke locaties en contactsporten voorlopig te vermijden. Ook moet u uw neus beschermen tegen de zon; eerst mag de neus helemaal geen zonlicht krijgen en als de littekens hersteld zijn heeft uw neus nog extra bescherming nodig middels een hoge zonnebrandfactor.

Is een neuscorrectie pijnlijk?

Tijdens de operatie bent u onder narcose en ervaart u dus geen pijn. Daarna verschilt de mate van pijnbeleving per persoon. De meeste patiënten ervaren het als draaglijk. Het is wel verstandig om pijnstillers bij u te hebben mocht u daar de eerste dagen prijs op stellen.

Veelgestelde vragen over liposuctie

Keert het vet na de liposuctie terug op andere plekken op mijn lichaam?

Een liposuctie zorgt er niet voor dat de vetcellen zich verplaatsen. Wel zal bij gewichtstoename na een liposuctie het vet zich op andere plekken in het lichaam, waar nog meer vetcellen zijn, gaan vastzetten. Het is daarom heel belangrijk om na een liposuctie een gezonde leefstijl te handhaven om zo op het streefgewicht te blijven.

Helpt liposuctie tegen cellulitis?

Nee. Cellulitis verdwijnt niet na liposuctie.

Wanneer kan ik weer sporten en werken na een liposuctie?

U moet zeker rekenen op een week rust voor uw herstel. Is er een groter gebied behandeld, dan kan dit zelfs langer zijn. Na het eerste herstel kunt u uw werkzaamheden weer rustig oppakken mits dit niet zwaar lichamelijk werk is. Zwaar tillen of bukken kan gedurende de eerste zes weken nog niet. Sporten mag weer na zes weken. Wel raden we u aan om al zo snel mogelijk met beweging te beginnen en na twee weken met lichte oefeningen.

Wanneer is de zwelling weg?

Na ongeveer twee maanden zal de grootste zwelling zijn weggetrokken maar voordat alle zwellingen weg zijn kunt u wel zes maanden verder zijn. Het uiteindelijke resultaat is dan ook pas na zes maanden tot een jaar zichtbaar.

Wat gebeurt er met de huid na de liposuctie?

Dat verschilt per persoon en is afhankelijk van de conditie van de huid en van de mate van vetophoping. De arts kan u meestal vooraf wel een inschatting geven of u wel of niet te maken kunt krijgen met overtollige losse huid.