Liposuctie

Verwijdering van storende vetophopingen

Liposuctie is een veel uitgevoerde ingreep om storende vetophopingen te verwijderen. Hormonale invloeden kunnen ervoor zorgen dat vet in onevenredige verhoudingen op uw lichaam wordt opgeslagen. Diëten en sporten helpen dan niet voldoende om de gewenste lichaamsbouw te krijgen, liposuctie kan dat dan wel doen.

Wat zijn de voordelen van een liposuctie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 500 liposucties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Liposuctie voor vrouwen en mannen

Bij vrouwen zet het vet zich vooral vast op de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Bij mannen is dit meestal rond de buik en hals. Maar ook op de knieën, billen en rug kunnen vetophopingen voorkomen. Met liposuctie wordt dit vet deels weggezogen. De moderne technieken maken het mogelijk om dit te doen zonder het weefsel teveel te beschadigen. De vetcellen die verwijderd worden, komen niet meer terug.

Gewenste lichaamscontouren

Toch mag liposuctie niet gezien worden als een handige manier om snel wat kilo’s te verliezen. Verrassend genoeg zal het lichaamsgewicht minder afnemen dan verwacht terwijl de lichaamsvorm wel positief verandert. Liposuctie is dan ook enkel bedoeld om specifieke vetophopingen te verminderen en daarmee de gewenste contouren te bereiken. De arts zal vooraf altijd met u bespreken of uw verwachtingen realistisch zijn en of u voor de ingreep in aanmerking komt. Liposuctie is overigens alleen mogelijk als de huid nog voldoende elastisch is. Na de ingreep moet de huid immers weer in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe vorm.

Liposuctie in Istanbul, Turkije

De liposuctie wordt uitgevoerd in een ziekenhuis in Istanbul maar de intake en het eerste consult vindt plaats in onze kliniek in Nederland. Hier worden uw verwachtingen besproken, uw medische staat doorgenomen en bepaald of u in aanmerking komt voor de ingreep. Als dat zo is, zal alle informatie rondom de liposuctie gedetailleerd worden doorgegeven aan de plastisch chirurg in Istanbul. Vervolgens regelen we het gehele verblijf voor u daar en als u wilt, ook de reis. De eerste nacontroles na de liposuctie zelf zijn in het ziekenhuis in Turkije. De overige nazorg vindt plaats in Nederland bij dokter Deniz van Dutch Clinic.

De behandeling

Overeenkomstig de afspraken die u in Nederland heeft gemaakt, zal de plastisch chirurg in Turkije exact aftekenen op uw lichaam waar het vet verwijderd wordt. Onder plaatselijke verdoving wordt middels fijne canules een vloeistof ingespoten. Zodra die ingewerkt is, worden de vetcellen opgezogen. Dit kunt u als een lichte druk ervaren maar is verder vrijwel pijnloos. Tijdens de liposuctie controleert de chirurg steeds handmatig of er voldoende vet is weggehaald. Na de ingreep krijgt u een strakke broek aan om de zwellingen te beperken en de onderhuidse huidlagen te ondersteunen bij het herstel. De duur van de ingreep varieert tussen de 30 minuten tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Gevoelsverandering, blijvende littekens of een slappe huid kunnen complicaties zijn. Met de moderne technieken en persoonlijke instructies zetten we ons echter in om dit te voorkomen.

Herstel van een liposuctie

In de eerste dag na de liposuctie kan er wondvocht uit de incisies komen en gedurende de eerste dagen zal het behandelde gebied erg gevoelig zijn. Om uw huid te ondersteunen en de zwellingen tegen te gaan draagt u gedurende zes weken een korset op de plek van de behandeling. Ondanks de zwellingen, bloeduitstortingen en stijfheid is het wel heel belangrijk dat u zo snel mogelijk weer gaat bewegen. Dit bevordert de bloedsomloop. Sporten wordt echter in de eerste zes weken nog niet geadviseerd. De huid zelf zal beurs zijn en wat pijnlijk aanvoelen na de ingreep. Dit verdwijnt vanzelf evenals de zichtbaarheid van de littekens. Zo’n twee weken na de liposuctie kunt u weer beginnen met lichte, dagelijkse werkzaamheden. Ook zijn lichte spieroefeningen vanaf dat moment mogelijk. We raden u wel aan om dit te bespreken met uw arts.

Resultaat na een liposuctie

Direct na de liposuctie zult u geen resultaat kunnen waarnemen. Uw lichaam heeft op de behandelde plekken immers nog zwellingen, vocht en bloeduitstortingen. Die trekken echter na een paar dagen al weg waarna de eerste vernieuwde contouren voorzichtig zichtbaar worden. De echte resultaten zult u pas na zo’n twee maanden kunnen waarnemen en het uiteindelijke resultaat kunt u na een half jaar tot een jaar verwachten. Dit resultaat is blijvend waarbij een gezonde leefstijl met voldoende beweging belangrijk is om te voorkomen dat de achtergebleven vetcellen niet groter worden.

Wilt u meer weten over een liposuctie in Istanbul, Turkije?

Wilt u meer weten over de liposuctie die wij voor u kunnen uitvoeren in Istanbul, Turkije? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak bij de kliniek in Nederland. Een van onze artsen vertelt u er graag alles over.

Liposuctie veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een liposuctie in Turkije. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Kan liposuctie bij iedereen worden toegepast?

Liposuctie is een oplossing om de lichaamscontouren te verbeteren door ongewenst, opgehoopt vet te verwijderen. Dit hardnekkige vet laat zich vaak niet op reguliere wijze verwijderen en is zichtbaar aanwezig, ondanks dat u regelmatig beweegt en gezond leeft. Liposuctie wordt toegepast bij mannen en vrouwen met een gezond BMI, onder de 30, en een stevige huid. De ingreep kan en mag niet gezien worden als manier om overtollige kilo’s kwijt te raken.

2. Hoe lang duurt de ingreep en in welke mate kan ik pijn verwachten?

De behandelduur hangt af van het aantal lichaamsgebieden dat behandeld wordt en de hoeveelheid vet dat wordt verwijderd. De normale behandelduur ligt tussen de 30 minuten en 3 uur. De ingreep wordt onder sedatie toegepast, waardoor u niets voelt van de liposuctie. Eventuele pijn die ontstaat na het uitwerken van de verdovingen, kan met een gewone pijnstiller bestreden worden.

3. Welke lichaamsgebieden worden behandeld met liposuctie?

Vet hoopt zich verspreid over het lichaam op. Gebieden die bij vrouwen regelmatig behandeld worden zijn de heupen, de buitenkant van de bovenbenen, de binnenkant van de benen, de buik, de kuiten en enkels. Geregeld wordt ook liposuctie van de bovenarmen toegepast. Mannen daarentegen laten vet meestal verwijderen van de buik, de rug en de zogenaamde love handles, oftewel de flanken.

4. Hoe wordt liposuctie uitgevoerd?

Op de dag van de ingreep tekent de plastisch chirurg eerst nauwkeurig de plaatsen op uw lichaam af, waar het vet zal worden verwijderd. Na het plaatselijk verdoven worden kleine incisies gemaakt. Met behulp van fijne canules wordt vervolgens een grote hoeveelheid verdovende vloeistof ingespoten. Het duurt even, voordat deze is ingewerkt. Vervolgens worden de vetcellen weggezogen. Het kan voorkomen dat de chirurg u vraagt om van houding te wisselen en controleert of er voldoende vet is verwijderd. Na afloop van de ingreep worden de incisies afgeplakt met hechtpleisters. Het aanbrengen van hechtingen is door de minimale afmetingen van de wondjes overbodig.

5. Wanneer mag ik zichtbaar resultaat verwachten?

Het verwijderde vet is na afloop van de liposuctie niet meer zichtbaar. Toch is het eindresultaat dan nog niet zichtbaar. Het behandelde gebied is door de ingreep gezwollen en moet herstellen. Gaandeweg ontwikkelt het resultaat zich en ziet u de verbeterde lichaamscontouren. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden, alvorens het resultaat definitief is.

6. Wat kan ik verwachten na een liposuctie?

Tijdens de uren na de liposuctie kan er vloeistof uit de wondjes lekken. Dit is normaal en kan worden opgevangen met een verband. Kies voor comfortabele kleding die u over de drukkleding draagt. Geadviseerd wordt om meerdere setjes drukkleding aan te schaffen, zodat u zich regelmatig kunt verschonen. Hoe lang u de drukkleding moet dragen, wordt toegelicht door de plastisch chirurg. De eerste dagen voelt het behandelde gebied gevoelig en beurs aan. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven, hetzij gematigd en niet overbelastend.

7. Laat liposuctie blijvende littekens achter?

De incisies die gemaakt worden, zijn van minimale omvang, waardoor er slechts kleine littekentjes achter blijven. Aangezien de incisies worden gemaakt op plaatsen die veelal aan het zicht worden onttrokken, worden deze littekens niet als storend ervaren. Eventueel kunt u na het genezen van het littekenweefsel een goede littekencrème gebruiken om de zichtbaarheid verder te beperken.

8. Is het mogelijk om meerdere gebieden tegelijkertijd te laten behandelen?

Welke zones u tegelijkertijd kunt laten behandelen, wordt beoordeeld door de plastisch chirurg. Betreft het meerdere grote oppervlaktes, dan kan een arts voorstellen om de ingreep gefaseerd, in verschillende behandelingen, uit te voeren.

9. Welke complicaties zijn kenmerkend voor liposuctie?

Liposuctie wordt wereldwijd met succes toegepast. Het is een veilige ingreep die u bij voorkeur door een ervaren plastisch chirurgen toe laat passen. Net zoals iedere andere operatie gaat de ingreep gepaard met algemene bijwerkingen. Hiertoe behoren onder meer zwellingen, bloeduitstortingen, verkleuringen van de huid, nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing.

10. Is liposuctie een goede oplossing bij cellulitis?

Liposuctie maakt uw huid niet strakker of gladder. De structuur van de huid kan echter wel minder gebobbeld ogen en aanvoelen. Voor het verwijderen van cellulitis zijn eventueel ook andere behandelingen beschikbaar.

11. Hoe snel kan ik na een liposuctie werken en sporten?

Aangezien u na de ingreep een beurs gevoel kunt ervaren, doet u het in eerste instantie kalm aan. Het is echter niet nodig om stil te zitten of bedrust te nemen. Bouw de lichaamsbeweging op, maar ga niet direct zwaar fysiek werk doen of intensief sporten. Wandel wat en verricht dagelijkse huishoudelijke klusjes. Eén of twee weken na de liposuctie gaan de meeste mensen, afhankelijk van de functie, weer aan het werk. Na zes weken kunt u weer sporten.

12. Zijn de resultaten van liposuctie blijvend?

Vetcellen die verwijderd worden, zijn voorgoed weg. De resultaten van de liposuctie zijn dan in principe ook permanent. Komt u echter aan in gewicht dan geeft u andere vetcellen, die niet weggezogen werden, de kans om zich te ontwikkelen waardoor nieuwe vetophopingen kunnen ontstaan. Regelmatig sporten en een verantwoord voedingspatroon zijn na een liposuctie van belang om de verbeterde lichaamscontouren te behouden.

13. Waar kan ik de juiste drukkleding kopen?

De plastisch chirurg geeft u tijdens het consult informatie over geschikte drukkleding en/of bandages. Vaak wordt voor een optimaal herstel speciaal aangemeten drukkleding geadviseerd. U kunt echter ook gebruik maken van drukkleding die vrij verkrijgbaar is, dit is dan voornamelijk figuur corrigerende onderkleding. De arts kan aangeven wat in uw situatie het beste is.

14. Wordt liposuctie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering zijn er helaas geen vergoedingsmogelijkheden. Ook aanvullende zorgpakketten bieden zeer geringe mogelijkheden tot vergoeding van de liposuctie. U kunt het één en ander nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

15. Met welke liposuctie nadelen moet ik rekening houden?

Vaak wordt gedacht dat liposuctie een manier is om snel gewicht te verliezen. Dat is niet waar. Mensen die te zwaar zijn, wordt aangeraden om eerst zelfstandig overgewicht kwijt te raken. Het is een ingreep die zich richt op hardnekkig vet. Soms blijven er kleine littekens achter.