Liposuctie

Verwijdering van storende vetophopingen

Liposuctie is een veel uitgevoerde ingreep om storende vetophopingen te verwijderen. Hormonale invloeden kunnen ervoor zorgen dat vet in onevenredige verhoudingen op uw lichaam wordt opgeslagen. Diëten en sporten helpen dan niet voldoende om de gewenste lichaamsbouw te krijgen, liposuctie kan dat dan wel doen.

Liposuctie voor vrouwen en mannen

Bij vrouwen zet het vet zich vooral vast op de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Bij mannen is dit meestal rond de buik en hals. Maar ook op de knieën, billen en rug kunnen vetophopingen voorkomen. Met liposuctie wordt dit vet deels weggezogen. De moderne technieken maken het mogelijk om dit te doen zonder het weefsel teveel te beschadigen. De vetcellen die verwijderd worden, komen niet meer terug.

Gewenste lichaamscontouren

Toch mag liposuctie niet gezien worden als een handige manier om snel wat kilo’s te verliezen. Verrassend genoeg zal het lichaamsgewicht minder afnemen dan verwacht terwijl de lichaamsvorm wel positief verandert. Liposuctie is dan ook enkel bedoeld om specifieke vetophopingen te verminderen en daarmee de gewenste contouren te bereiken. De arts zal vooraf altijd met u bespreken of uw verwachtingen realistisch zijn en of u voor de ingreep in aanmerking komt. Liposuctie is overigens alleen mogelijk als de huid nog voldoende elastisch is. Na de ingreep moet de huid immers weer in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe vorm.

Liposuctie in Istanbul, Turkije

De liposuctie wordt uitgevoerd in een ziekenhuis in Istanbul maar de intake en het eerste consult vindt plaats in onze kliniek in Nederland. Hier worden uw verwachtingen besproken, uw medische staat doorgenomen en bepaald of u in aanmerking komt voor de ingreep. Als dat zo is, zal alle informatie rondom de liposuctie gedetailleerd worden doorgegeven aan de plastisch chirurg in Istanbul. Vervolgens regelen we het gehele verblijf voor u daar en als u wilt, ook de reis. De eerste nacontroles na de liposuctie zelf zijn in het ziekenhuis in Turkije. De overige nazorg vindt plaats in Nederland bij dokter Deniz van Dutch Clinic.

De behandeling

Overeenkomstig de afspraken die u in Nederland heeft gemaakt, zal de plastisch chirurg in Turkije exact aftekenen op uw lichaam waar het vet verwijderd wordt. Onder plaatselijke verdoving wordt middels fijne canules een vloeistof ingespoten. Zodra die ingewerkt is, worden de vetcellen opgezogen. Dit kunt u als een lichte druk ervaren maar is verder vrijwel pijnloos. Tijdens de liposuctie controleert de chirurg steeds handmatig of er voldoende vet is weggehaald. Na de ingreep krijgt u een strakke broek aan om de zwellingen te beperken en de onderhuidse huidlagen te ondersteunen bij het herstel. De duur van de ingreep varieert tussen de 30 minuten tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Gevoelsverandering, blijvende littekens of een slappe huid kunnen complicaties zijn. Met de moderne technieken en persoonlijke instructies zetten we ons echter in om dit te voorkomen.

Herstel van een liposuctie

In de eerste dag na de liposuctie kan er wondvocht uit de incisies komen en gedurende de eerste dagen zal het behandelde gebied erg gevoelig zijn. Om uw huid te ondersteunen en de zwellingen tegen te gaan draagt u gedurende zes weken een korset op de plek van de behandeling. Ondanks de zwellingen, bloeduitstortingen en stijfheid is het wel heel belangrijk dat u zo snel mogelijk weer gaat bewegen. Dit bevordert de bloedsomloop. Sporten wordt echter in de eerste zes weken nog niet geadviseerd. De huid zelf zal beurs zijn en wat pijnlijk aanvoelen na de ingreep. Dit verdwijnt vanzelf evenals de zichtbaarheid van de littekens. Zo’n twee weken na de liposuctie kunt u weer beginnen met lichte, dagelijkse werkzaamheden. Ook zijn lichte spieroefeningen vanaf dat moment mogelijk. We raden u wel aan om dit te bespreken met uw arts.

Resultaat na een liposuctie

Direct na de liposuctie zult u geen resultaat kunnen waarnemen. Uw lichaam heeft op de behandelde plekken immers nog zwellingen, vocht en bloeduitstortingen. Die trekken echter na een paar dagen al weg waarna de eerste vernieuwde contouren voorzichtig zichtbaar worden. De echte resultaten zult u pas na zo’n twee maanden kunnen waarnemen en het uiteindelijke resultaat kunt u na een half jaar tot een jaar verwachten. Dit resultaat is blijvend waarbij een gezonde leefstijl met voldoende beweging belangrijk is om te voorkomen dat de achtergebleven vetcellen niet groter worden.

Wilt u meer weten over een liposuctie in Istanbul, Turkije?

Wilt u meer weten over de liposuctie die wij voor u kunnen uitvoeren in Istanbul, Turkije? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak bij de kliniek in Nederland. Een van onze artsen vertelt u er graag alles over.