Borstvergroting

Bent u ontevreden met de vorm van uw borsten? Vindt u ze te klein of te slap? Dan is een borstvergroting een uiterst effectieve manier om uw borsten weer groter en steviger te maken.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Borstimplantaten voor grotere, steviger borsten

Bent u ontevreden met de vorm van uw borsten? Vindt u ze te klein of te slap? Dan is een borstvergroting een uiterst effectieve manier om uw borsten weer groter en steviger te maken. Wij helpen u daarbij, met een borstvergroting in Istanbul, voor- en nazorg in onze kliniek in Nederland en complete, luxe verzorging tijdens de gehele medische reis in Turkije.

Wat zijn de voordelen van een borstvergroting bij Dutch Clinic?

 • Wij voeren jaarlijks meer dan 1.250 borstvergrotingen uit.
 • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
 • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
 • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
 • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
 • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Te kleine of te slappe borsten?

Een zwangerschap, borstvoeding, het ouder worden of gewichtsveranderingen. Stuk voor stuk zijn het factoren die van invloed zijn op uw borsten. Zijn die in de loop der jaren slapper geworden of vindt u ze altijd al te klein? Dan kunt u met een borstvergroting de vorm en grootte naar wens laten creëren. Onze ervaren plastisch chirurgen maken dit voor u mogelijk met uiterst geavanceerde technieken en veilige borstimplantaten. Deze implantaten zijn voorzien van het CE-keurmerk en FDA-goedgekeurd.

Gerelateerde onderwerpen

Wilt u meer weten over deze behandeling? Lees dan ook meer over:

Borstvergroting in Istanbul, Turkije

De borstvergroting wordt uitgevoerd in een geaccrediteerd ziekenhuis in Istanbul, Turkije dat aan alle internationale eisen voldoet. We werken daar samen met zeer ervaren plastisch chirurgen. De intake vindt plaats in Nederland zodat u eerst alles rustig met onze arts daar kunt bespreken. Alles wat u in onze Nederlandse kliniek afspreekt, geven wij gedetailleerd door aan de chirurgen in Turkije. Vervolgens regelen we voor u het gehele verblijf daar en als u wilt, ook de heen- en terugreis. Ook ontvangt u persoonlijke instructies zodat u zich goed kunt voorbereiden op een succesvolle ingreep.

Plaatsing van de borstimplantaten

De borstimplantaten, ook bekend als borstprotheses, worden onder het borstweefsel of onder de borstspier geplaatst. De keuze tussen deze twee technieken is afhankelijk van de hoeveelheid klier- en vetweefsel die u aan de bovenkant van de borst heeft. Is dit voldoende, dan kan de prothese onder het weefsel geplaatst worden waardoor de borst een zo natuurlijk mogelijke vorm en beweging behoudt. Is er onvoldoende weefsel, dan plaatst de plastisch chirurg de prothese onder de spier. Bij beide technieken is er na de borstvergroting meestal geen litteken zichtbaar.

Borstlift

Bent u wel tevreden over de omvang van uw borsten, maar zijn ze niet stevig genoeg? Dan is een borstlift voor u een uitkomst. Bij een borstlifting wordt er namelijk wat huid weggehaald rondom de tepel waardoor de borst minder zal hangen. Als dat gewenst is, kan eventueel ook de tepelhof verkleind worden.

De behandeling en het herstel

De behandeling zelf vindt altijd onder narcose plaats en duurt doorgaans zo’n anderhalf uur. Na de ingreep verblijft u een dag in het ziekenhuis. In totaal verblijft u minimaal vijf dagen in Turkije, afhankelijk van de operatie. De zwelling van de ingreep verdwijnt in de loop van de weken. Ook het gevoel in uw borsten en tepels kan tijdelijk afwezig zijn maar dit komt geleidelijk weer terug. Na een paar dagen tot een week zult u al weer uw normale activiteiten kunnen oppakken zolang u er maar op let dat u zeker de eerste drie weken niet zwaar tilt. Sporten kan weer vanaf een week of zes. De exacte instructies die voor u gelden, ontvangt u persoonlijk van uw behandelend arts.

Complicaties

Borstprotheses gaan tegenwoordig vele jaren mee. Zolang er geen complicaties ontstaan, hoeven ze niet vervangen te worden. Maar net als bij alle medische ingrepen kunnen ook bij een borstvergroting complicaties ontstaan zoals pijnklachten, infecties, nabloeding en kapselcontracties. De pijnklachten verdwijnen geleidelijk, al tijdens de eerste week. Bij een kapselcontractie groeit er teveel bindweefsel over de borstprothese wat pijnklachten of vormverandering van de borsten kan veroorzaken. Om complicaties te voorkomen of zo snel mogelijk te behandelen, gaat u de eerste dagen nog voor nacontroles naar de behandelend arts in onze kliniek in Istanbul. Daarna vindt de nazorg plaats in Nederland bij dokter Deniz van Dutch Clinic, de kliniek die ook verbonden is aan het ziekenhuis waar uw borstvergroting is uitgevoerd.

Resultaat van een borstvergroting

Het resultaat van een borstvergroting verschilt per vrouw maar is doorgaans heel goed te voorspellen. Ook al is het resultaat direct zichtbaar, de zwellingen vertekenen in het begin nog wel. Na 9 tot 12 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt. Dit is blijvend maar wordt wel beïnvloed door het natuurlijke proces van veroudering.

Meer weten over borstvergrotingen in Turkije?

Wilt u meer weten over borstvergrotingen of borstlifts in Turkije, of wenst u een vrijblijvende kennismaking dan kunt u altijd een gratis consult aanvragen.

Voordelen van een borstvergroting in Turkije

Kiest u voor een borstvergroting in Istanbul, Turkije via Dutch Clinic, dan kunt u rekenen op:

 • Plastisch chirurgen met minimaal 15 jaar ervaring
 • Behandeling in een geaccrediteerd ziekenhuis dat voldoet aan de internationale eisen
 • Intake en nazorg bij de Dutch Clinic in Nederland
 • Vooraf helder behandelplan en kostenoverzicht
 • Full-service verblijf, incl.
  o Transfers luchthaven-hotel-kliniek.
  o Nederlands- of Engelstalige tolken.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Borstvergroting veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstvergroting in Turkije. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

De borstvergroting is een relatief kortdurende chirurgische ingreep die onder narcose wordt uitgevoerd. De implantaten, borstprotheses van het merk Mentor, worden ingebracht schuin achter of vóór uw borstspier. De exacte plaatsingslocatie van de protheses wordt tijdens het consult bij de behandelend arts met u besproken. De incisies die worden gemaakt, om de implantaten in te brengen, worden zoveel mogelijk in huidplooien onder de borst gemaakt. Na het plaatsen van de protheses wordt de huid gehecht en de ingreep afgerond.

De ingreep vindt onder narcose plaats, waardoor u niets van de borstvergroting mee krijgt. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kan napijn ontstaan. Hoe u dit ervaart is persoonlijk. De ene persoon heeft een lagere pijngrens dan de andere persoon. Afhankelijk van de plaatsing van de borstprotheses zijn de pijnklachten bij een plaatsing achter het zogenaamde klierweefsel heftiger, dan wanneer het implantaat achter de borstspier wordt geplaatst. Omdat u een nacht in de kliniek verblijft, kunt u aangeven welke mate van pijn u ervaart. Na uw ontslag kunt u paracetamol gebruiken om te pijn te bestrijden.

Plastisch chirurgen maken gebruik van verschillende soorten protheses. Dit zijn de zogenaamd ronde en anatomisch gevormde protheses. Tijdens het consult worden beide protheses getoond en bespreekt de arts welk soort prothese voor u het meest geschikt is. Dit is onder meer afhankelijk van de vorm van uw borsten. Anatomisch gevormde protheses geven meer volume aan de onderkant, terwijl de ronde borstprothese de hele borst meer volume geeft.

Tijdens het consult bij de plastisch chirurg, dat voorafgaat aan de borstvergroting, worden uw verwachtingen besproken. De chirurg geeft aan in welke mate deze verwachting realiseerbaar is, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere het aanwezige klierweefsel, uw huidstructuur en uw lichaamsbouw. Vervolgens wordt een behandelplan op maat samengesteld.

Het is een normaal verschijnsel dat uw borsten en/of tepels na de ingreep wat minder gevoelig of juist gevoeliger zijn dan gewoonlijk. Dit duurt meestal meerdere weken tot enkele maanden. Het normale gevoel keert meestal geleidelijk aan terug.

Het geven van borstvoeding na een borstvergroting is doorgaans geen probleem. Als gevolg van het oprekken van de huid van de borsten tijdens de zwangerschap kan de vorm minder mooi zijn. Bij de meeste vrouwen die een borstvergroting hebben laten toepassen, en daarna een zwangerschap doormaken, nemen de borsten later de oude vorm weer aan. Een enkele keer is een nieuwe correctie wenselijk.

Nee, plastisch chirurgen adviseren om de eerste zes weken na de ingreep niet te sporten.

Geef uw lichaam de tijd om te herstellen. De meeste vrouwen die een borstvergroting ondergaan, kunnen na twee weken de meeste dagelijkse werkzaamheden hervatten. Dit wordt grotendeels bepaald door de aard van de werkzaamheden die u verricht. Licht fysiek werk kan vaak sneller worden opgepakt, dan zware inspanningen zoals zwaar tillen. De plastisch chirurg bespreekt met u de termijn waarbinnen u naar verwachting weer aan het werk kunt. Doorgaans kunt u na 4 weken weer voorzichtig aan tillen.

Ja. De plastisch chirurg geeft advies over het dragen van de sportbeha. Voor een vlot herstel is het belangrijk om de beha dag en nacht te dragen. Hoe lang u de beha draagt bespreekt de chirurg met u.

Negatieve berichtgeving in de media, met name over onveilige siliconen implantaten, heeft ertoe geleid dat er twijfels zijn ontstaan over de veiligheid van de ingreep. Wanneer de ingreep wordt toegepast door een vakbekwame, ervaren plastisch chirurg in een ingerichte kliniek, dan is het echter een veilige operatie. Dutch Clinic werkt met professionele gekwalificeerde chirurgen. De ingreep wordt uitgevoerd met FDA goedgekeurde implantaten die voorzien zijn van het CE-keurmerk.

De ingreep duurt meestal ongeveer 1,5 uur. U verblijft de nacht die volgt op de ingreep in het ziekenhuis.

Iedere medisch operatieve ingreep kent mogelijke complicaties. Algemene complicaties zijn nabloedingen, ontstekingen, pijn en kapselvorming. Vaak nemen de klachten vanzelf af. Het gevoel in de borsten en tepels kan anders zijn dan voor de ingreep. Het gevoel verbetert in de weken en maanden na de ingreep. Heeft u last van langdurige klachten of andere complicaties na de borstvergroting, neem dan contact op met de plastisch chirurg.

Na de ingreep wordt rond de ingebrachte prothese een vlies, het kapsel, gevormd. Kapselvorming is een normale natuurlijke lichaamsreactie op het inbrengen van lichaamsvreemd materiaal.

Het grootste verschil is dat kapselvorming een normaal lichamelijk verschijnsel is, terwijl kapselcontractie een complicatie van de borstvergroting is. Vrouwen die te maken krijgen met kapselcontractie, moeten de ingebrachte protheses laten verwijderen of laten vervangen. Er moet dan nogmaals een operatie toegepast worden.

Beschikt u over een medische indicatie? Dan is er een reële kans dat de kosten van de ingreep vergoed worden. Zonder medische indicatie komt uw zorgverzekeraar niet tussen en zijn de kosten voor eigen rekening.

U ontvangt van ons een gepersonaliseerd behandelplan. Dit plan is volledig en bevat eveneens een gedetailleerde prijsopgave. De plastisch chirurg licht zowel de ingreep als het kostenplaatje toe tijdens het intakegesprek.

Nederland kent een aantal in cosmetische chirurgie gespecialiseerde kredietverstrekkers. De mogelijkheden zijn afhankelijk van uw financiële situatie en uw eventuele kredietverleden. Let wel dat het afsluiten van een lening de kostprijs van een borstvergroting duurder maakt. Dit onder meer door rentekosten.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com