Borstcorrectie Turkije

De oorzaak van de borstvorming bepaalt welke behandelmethode wordt gekozen. Dit kan het lostrillen of vloeibaar maken van het vet zijn waarna dit wordt weggezogen.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Gynaecomastie; borstvorming bij mannen

Borstvorming bij mannen, het is een veel voorkomend probleem dat door mannen als heel vervelend en zelfs gênant wordt ervaren. Deze aandoening, gynaecomastie, kan tijdelijk maar ook blijvend zijn.

U kunt bij Dutch Clinic terecht voor de volgende borstcorrigerende behandelingen, naast de borstvergroting:

Wat zijn de voordelen van een borstcorrectie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 1.500 borstcorrecties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Oorzaken van borstvorming bij mannen

Krijgen jongens plotseling borsten in de puberteit, dan verdwijnen ze meestal ook weer spontaan. Gebeurt het bij oudere mannen dan kan het veroorzaakt worden door een teveel aan vetweefsel of door overmatig klierweefsel als gevolg van een te hoge oestrogeenproductie. Borstvorming bij mannen kan ook veroorzaakt worden door ernstige aandoeningen. Als dat zo is dan is een borstcorrectie geen oplossing. Wij verwijzen u dan naar uw huisarts voor verder onderzoek.

Borstcorrectie mannen in Turkije, Istanbul

Omdat niet elke man met borstvorming voor een borstcorrectie in aanmerking komt, vindt er altijd een zorgvuldig consult plaats bij de arts in Dutch Clinic. Hier wordt uw gezondheid en medische geschiedenis beoordeeld en gekeken of er geen contra-indicaties zijn. Blijkt dat een borstcorrectie bij u uitgevoerd kan worden, dan geeft de arts u hier al persoonlijke instructies ter voorbereiding op de behandeling. De behandeling zelf wordt vervolgens in Turkije uitgevoerd. Het verblijf, de transfers en de behandeling worden geheel en al voor u geregeld vanuit Nederland. En als u wilt, boeken we ook de vliegtickets voor u.

Borstcorrectie bij vrouwen in Turkije, Istanbul

Wenst u een andere of kleinere vorm van uw borsten? Dan is een borstcorrectie bij vrouwen ook mogelijk. Daarbij houden we rekening met de gewenste vorm zodat uw borst een of enkele cupmaten kleiner wordt. Ook dit bespreekt u vooraf tot in detail met de arts in Nederland bij Dutch Clinic.

De behandeling

De oorzaak van de borstvorming bepaalt welke behandelmethode wordt gekozen. Dit kan het lostrillen of vloeibaar maken van het vet zijn waarna dit wordt weggezogen. Of het klierweefsel wordt verwijderd waarbij wel een kleine hoeveelheid achter de tepel blijft zodat deze niet inzakt. De borstcorrectie duurt meestal een uur en vindt plaats onder algehele verdoving. Eventuele complicaties kunnen een reactie op de verdoving zijn, gevoelsverandering of een infectie. Met een zorgvuldige behandeling en persoonlijke instructies zetten we ons echter tot het uiterste in om dit te voorkomen.

Herstel

Na de behandeling blijft u nog enkele uren in het ziekenhuis waarna een transfer u weer terugbrengt naar uw hotel in Istanbul. Hier verblijft u vervolgens nog enkele dagen. In die periode bezoekt u het ziekenhuis nog een keer voor een nacontrole. De overige nazorg vindt nadien plaats bij Dutch Clinic in Nederland. Het herstel verschilt per persoon maar meestal is er slechts weinig napijn. Wel is de borst gedurende een paar dagen heel gevoelig en kan het tot wel vier weken gezwollen zijn. Een week na de behandeling beginnen de meeste mannen weer aan hun dagelijkse werkzaamheden.

Resultaat van een borstcorrectie

Doordat direct na een borstcorrectie de borst gezwollen zal zijn, is het resultaat niet direct zichtbaar. Het vocht moet wegtrekken en de huid heeft tijd nodig om weer strak te trekken. Pas daarna kunt u het resultaat van de borstcorrectie beoordelen. Dit wordt zichtbaar na zo’n drie maanden maar het uiteindelijke resultaat kunt u na een jaar verwachten. De littekens zijn meestal erg klein, hooguit een halve centimeter. Deze zijn na een jaar nauwelijks nog zichtbaar.

Meer weten over een borstcorrectie voor mannen en vrouwen, in Turkije?

Wie meer wilt weten over de borstcorrecties voor mannen en vrouwen die wij in Istanbul, Turkije laten uitvoeren, kan altijd bij onze Nederlandse kliniek terecht voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Borstcorrectie man en vrouw veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstcorrectie voor de man en vrouw in Turkije. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Diverse oorzaken kunnen aangewezen worden voor het ontstaan van mannelijke borstvorming. Onderscheid wordt gemaakt tussen lichamelijke en niet-lichamelijke gynaecomastie, zoals borstvorming bij mannen wordt genoemd. Overgewicht, bijwerking van medicatie, hormonale veranderingen en ziektes kunnen borstvorming tot gevolg hebben. Een enkele keer kan de oorzaak niet eenduidig worden aangewezen en is er sprake van genetische aanleg.

Bij borstvorming of gynaecomastie wordt er abnormaal veel borstweefsel ontwikkeld. Dit gebeurt vaak al in de puberteit, als gevolg van een verstoorde hormoonspiegel. Borstvorming bij mannen heeft verschillende vormen: huidoverschot, overtollig vetweefsel of overtollig klierweefsel. Afhankelijk van de oorzaak kan plastische chirurgie vaak een oplossing bieden.

De behandelmethode die bij u wordt toegepast, hangt van af het type borstvorming. Zo kan er klierweefsel verwijderd worden, maar kan een chirurg ook vetweefsel verwijderen. Beiden eventueel in combinatie met het wegnemen van overtollige huid. De ingreep bij Dutch Clinic vindt plaats onder algehele narcose en duurt doorgaans niet langer dan een uur.

Van de ingreep zelf merkt u door de narcose niets. Na de ingreep kan de borststreek flink gezwollen zijn en beurs aanvoelen. Over napijn wordt niet vaak gesproken. Ervaart u pijn na afloop van de borstcorrectie, dan kunt u een pijnstiller gebruiken. De zwellingen nemen vanzelf af.

De correctie methodes die worden toegepast verschillen nauwelijks van elkaar. De redenen om voor een borstverkleining te kiezen verschillen wel van elkaar. Waar vrouwen voornamelijk kiezen voor een borstverkleining bij lichamelijke of psychische klachten, ondergaan mannen de ingreep omdat de borstvorming bij mannen onzekerheid kan veroorzaken. Vrouwen overwegen de borstverkleining soms ook na een (gedeeltelijke) borstamputatie, waarbij een groot verschil in het volume is ontstaan.

Iedere persoon herstelt verloopt op eigen wijze en is afhankelijk van het soort borstcorrectie die bij u werd toegepast. Herstellen van een borstcorrectie duurt ongeveer twee weken, waarbij de borststreek de eerste week na de ingreep erg gevoelig en gezwollen kan zijn. Dit neemt na een week vanzelf af. In geval van (na)pijn kan een paracetamol gebruikt worden.

Inspanningen worden de eerste drie weken na de ingreep zoveel mogelijk beperkt. Zowel intensief sporten als zware, lichamelijke arbeid worden afgeraden. Na deze periode kunt u weer wat meer doen. Om het herstel en het resultaat optimaal te laten verlopen, duurt het meestal zes weken voordat u weer volledig intensief actief bent. Afhankelijk van het soort werk dat u verricht, gaan de meeste mannen na een week tot tien dagen weer aan de slag.

Direct na de borstcorrectie zijn de littekens gezwollen en vuurrood van kleur. Dit wordt geleidelijk aan minder. Littekenweefsel heeft tijd nodig om tot rust te komen, hier gaan maanden overheen. U ziet gaandeweg dat het litteken de kleur van de omliggende huid aanneemt. Al met al duurt het ruim een jaar, soms anderhalf, voordat een vers litteken volledig tot rust is gekomen. Plastisch chirurgen adviseren om de nieuwe littekens niet aan zonlicht bloot te stellen en eventueel met een littekencrème te behandelen.

De borst bestaat voor het grootste uit vetweefsel. Vetcellen ontwikkelen zich op het moment dat u in gewicht aankomt. Wordt bij een borstcorrectie vetweefsel verwijderd, dan is het belangrijk om op gewicht te blijven, zodat achtergebleven vetcellen geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Bestaat de borstcorrectie uit het verwijderen van klierweefsel, dan is de kans gering dat de borstvorming later weer toeneemt.

De ingreep duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten.

Complicaties of bijwerkingen doen zich bij een borstverkleining nauwelijks voor. Het is een relatief veilige ingreep waar goede resultaten mee behaald worden. Bijwerkingen die zich voor kunnen doen, zijn onder andere nabloedingen en slechte wondgenezing. Infecties, tijdelijke bloeduitstortingen, zwellingen, littekenvorming en een verminderd gevoel in de borststreek.

De meeste mannen die een borstcorrectie ondergaan zijn achteraf uiterst tevreden met het bereikte resultaat. Welk resultaat wordt bereikt, kan vooraf moeilijk exact voorspeld worden. Resultaten worden naast genetische factoren ook bepaald door het zelf herstellend vermogen van uw lichaam, uw spiermassa en de hormoon verhouding. Daarnaast zijn ook uw leeftijd en de huidelasticiteit van invloed op het resultaat dat wordt bereikt.

Afhankelijk van de omvang en ernst van de mannelijke borstvorming zijn vergoedingsmogelijkheden soms beschikbaar. Zorgverzekeraars die de ingreep gedeeltelijk of volledig vergoeden zullen hiervoor een medische indicatie verlangen, daarnaast kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden. U kunt een en ander ook nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Het eerste consult bij een behandelend arts is van belang voor het verloop van de ingreep. Niet alleen worden uw klachten en verwachtingen besproken, de arts bekijkt ook uw algemene gezondheid en vraagt naar ingrepen die u in het verleden heeft ondergaan. Uw borstvorming wordt bekeken, waarna de meest geschikte behandelmethode wordt toegelicht. Gesproken wordt over de narcose, de ingreep, het herstel, het resultaat, de risico’s en mogelijke complicaties. Om de ingreep op veilige wijze te laten verlopen, is het van belang om gegevens over uw gezondheid en medicijngebruik mee te nemen naar het consult. Vergeet daarbij niet om melding te maken van eventuele allergieën waar u bekend mee bent. Uiteraard is er tijd om vragen te stellen en borstcorrectie voor en na foto’s te bekijken.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com