Borstcorrectie man en vrouw

Gynaecomastie; borstvorming bij mannen

Borstvorming bij mannen, het is een veel voorkomend probleem dat door mannen als heel vervelend en zelfs gênant wordt ervaren. Deze aandoening, gynaecomastie, kan tijdelijk maar ook blijvend zijn.

Oorzaken van borstvorming bij mannen

Krijgen jongens plotseling borsten in de puberteit, dan verdwijnen ze meestal ook weer spontaan. Gebeurt het bij oudere mannen dan kan het veroorzaakt worden door een teveel aan vetweefsel of door overmatig klierweefsel als gevolg van een te hoge oestrogeenproductie. Borstvorming bij mannen kan ook veroorzaakt worden door ernstige aandoeningen. Als dat zo is dan is een borstcorrectie geen oplossing. Wij verwijzen u dan naar uw huisarts voor verder onderzoek.

Borstcorrectie mannen in Istanbul

Omdat niet elke man met borstvorming voor een borstcorrectie in aanmerking komt, vindt er altijd een zorgvuldig consult plaats bij de arts in Dutch Clinic. Hier wordt uw gezondheid en medische geschiedenis beoordeeld en gekeken of er geen contra-indicaties zijn. Blijkt dat een borstcorrectie bij u uitgevoerd kan worden, dan geeft de arts u hier al persoonlijke instructies ter voorbereiding op de behandeling. De behandeling zelf wordt vervolgens in Turkije uitgevoerd. Het verblijf, de transfers en de behandeling worden geheel en al voor u geregeld vanuit Nederland. En als u wilt, boeken we ook de vliegtickets voor u.

De behandeling

De oorzaak van de borstvorming bepaalt welke behandelmethode wordt gekozen. Dit kan het lostrillen of vloeibaar maken van het vet zijn waarna dit wordt weggezogen. Of het klierweefsel wordt verwijderd waarbij wel een kleine hoeveelheid achter de tepel blijft zodat deze niet inzakt. De borstcorrectie duurt meestal een uur en vindt plaats onder algehele verdoving. Eventuele complicaties kunnen een reactie op de verdoving zijn, gevoelsverandering of een infectie. Met een zorgvuldige behandeling en persoonlijke instructies zetten we ons echter tot het uiterste in om dit te voorkomen.

Herstel

Na de behandeling blijft u nog enkele uren in het ziekenhuis waarna een transfer u weer terugbrengt naar uw hotel in Istanbul. Hier verblijft u vervolgens nog enkele dagen. In die periode bezoekt u het ziekenhuis nog een keer voor een nacontrole. De overige nazorg vindt nadien plaats bij Dutch Clinic in Nederland. Het herstel verschilt per persoon maar meestal is er slechts weinig napijn. Wel is de borst gedurende een paar dagen heel gevoelig en kan het tot wel vier weken gezwollen zijn. Een week na de behandeling beginnen de meeste mannen weer aan hun dagelijkse werkzaamheden.

Resultaat van een borstcorrectie

Doordat direct na een borstcorrectie de borst gezwollen zal zijn, is het resultaat niet direct zichtbaar. Het vocht moet wegtrekken en de huid heeft tijd nodig om weer strak te trekken. Pas daarna kunt u het resultaat van de borstcorrectie beoordelen. Dit wordt zichtbaar na zo’n drie maanden maar het uiteindelijke resultaat kunt u na een jaar verwachten. De littekens zijn meestal erg klein, hooguit een halve centimeter. Deze zijn na een jaar nauwelijks nog zichtbaar.

Borstcorrectie bij vrouwen

Wenst u een andere of kleinere vorm van uw borsten? Dan is een borstcorrectie bij vrouwen ook mogelijk. Daarbij houden we rekening met de gewenste vorm zodat uw borst een of enkele cupmaten kleiner wordt. Ook dit bespreekt u vooraf tot in detail met de arts in Nederland bij Dutch Clinic.

Meer weten over een borstcorrectie voor mannen en vrouwen, in Turkije?

Wie meer wilt weten over de borstcorrecties voor mannen en vrouwen die wij in Istanbul, Turkije laten uitvoeren, kan altijd bij onze Nederlandse kliniek terecht voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.