Cosmetische tandheelkunde Turkije

Overweegt u facings of cosmetische tandheelkunde in Turkije? U kunt op deze manier flink op de kosten besparen en toch rekenen op de beste kwaliteit. Een mooie, stralende lach spreekt tot de verbeelding. Als uw glimlach door beschadigde, gele of scheve tanden minder mooi is dan u zou willen, dan kunt u cosmetische tandheelkunde overwegen. Dutch Clinic geeft u met moderne cosmetische tandheelkundige technieken weer een stralende glimlach en meer zelfvertrouwen.

Cosmetische tandheelkunde Turkije.

Cosmetische tandheelkunde Turkije.

Een verzorgd gebit met cosmetische tandheelkunde in Turkije, met voor- en nazorg in Nederland

Een goed functionerend gebit met gezonde tanden neemt niet weg dat u zich onzeker voelt door het uiterlijk van uw gebit. Slaat u regelmatig een hand voor uw mond moet als u moet lachen? Een afgebroken tand, lelijke tanden of geel verkleurde tanden liggen hier vaak aan ten grondslag. Van een tandheelkundige noodzaak is geen sprake, maar u heeft toch de wens om uw gebit te laten verfraaien en mooier te maken. Verschillende esthetische imperfecties kunnen met behulp van cosmetische tandheelkundige technieken verholpen worden.

  • Een of meerdere verkleurde tanden.
  • Ontevredenheid over een verkeerde beet, schuine en/of scheve tanden.
  • Gebitsproblemen door ontbrekende of lelijke tanden.
  • Ontevredenheid over het tandvlees.

Dutch Clinic maakt gebruik van de nieuwste en modernste technieken bij het verfraaien van uw gebit. De behandelend cosmetisch tandartsen stellen aan de hand van uw wensen en gebitssituatie een behandelplan samen.

Scheve tanden bedekken met facings in Turkije

Scheve of afgebroken tanden zijn naast verkleurde tanden voor veel mensen een bron van ergernis. De scheve stand van uw tanden kan behoorlijke afbreuk doen aan uw verder gezonde gebit. U schaamt zich om voluit te lachen, maar het volledig laten vervangen van uw gebit is niet aan de orde. Het laten plaatsen van facings is vaak een fantastisch alternatief, het geeft u mooie witte en frisse tanden. Facings worden op beschadigde en/of verkleurde tanden geplaatst, waardoor esthetische imperfecties op prachtige wijze worden weggewerkt. Het laten plaatsen van facings verloopt volgens een bepaald schema:

  • Vaststellen van de juiste kleur. De arts gebruikt een kleurenstaal om de uiteindelijke kleur van de facings te bepalen. Het tandtechnisch laboratorium maakt de facings in de juiste kleur.
  • Afslijpen van uw tand. Indien nodig wordt een laag van de tand afgeslepen. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat uw tanden te dik worden.
  • Vorm geven aan de facing. Van de tanden die behandeld worden met facings, worden altijd eerst afdrukken gemaakt. In het tandtechnisch laboratorium worden aan de hand van deze vorm passende facings gemaakt.
  • Bevestigen van de facing. Voor het plaatsen van de facings worden uw tanden behandeld met een hechtlaag. U kunt direct na het plaatsen van de facings het eindresultaat al beoordelen.

Facings worden uit porselein of composiet vervaardigd. Afhankelijk van uw verwachting en wensen kan de arts tijdens het consult de verschillende mogelijkheden toelichten. Facings van porselein gaan over het algemeen langer mee en verkleuren in de loop der tijd nauwelijks. Porselein is echter wel duurder dan composiet.

Tanden bleken voor wittere tanden in Turkije

Uw gebit heeft door de jaren heen veel te verduren. Met het verstrijken van de tijd verkleuren uw tanden. Onder invloed van onder andere eten, het drinken van veel koffie, thee of alcohol en roken wordt het verkleuringsproces versneld. Gele tanden zijn voor veel mensen een reden om cosmetische tandheelkunde te overwegen. Alhoewel de tanden zelf gezond zijn en u geen pijnklachten ervaart, lacht u liever met gesloten mond of een hand voor uw mond. Hoe komen anderen dan aan een stralend wit gebit? Tanden bleken is een veel toegepaste techniek om uw tanden in de natuurlijke witte kleur te herstellen. Cosmetisch tandartsen adviseren om uw tanden op een veilige manier te laten bleken, zonder hierbij de gezondheid van uw gebit aan te tasten. Waar veel mensen aan voorbijgaan, is dat niet elk gebit geschikt is om te bleken. Heeft u zeer gevoelige tanden of gebruikt u medicijnen? Dan kan het gebeuren dat een bleekmiddel niet goed werkt. De cosmetisch tandheelkundige behandeling bij Dutch Clinic gaat vooraf door een uitgebreid consult, waarbij niet alleen uw gebit wordt bekeken en besproken, maar waarbij een ervaren arts ook aandacht besteed aan uw algehele gezondheid en eventueel medicijngebruik. Een enkele keer is iemand allergisch voor waterstofperoxide die wordt gebruikt bij het bleken van tanden. Om de gezondheid van uw gebit niet onnodig te beschadigen, laat u een cosmetische tandheelkundige behandeling zoals bleken uitvoeren door specialisten. U bent dan zeker van het gewenste resultaat en het behoud van een gezond gebit.

Tandvleescorrectie

Niet alleen verkleurde en/of scheve tanden kunnen uw glimlach beïnvloeden. Ook uw tandvlees is daarbij van belang. Steeds vaker wordt er gekozen voor een zogenaamde tandvleescorrectie. Deze cosmetische tandheelkundige ingreep kan zowel bij te veel tandvlees of een tekort aan tandvlees worden toegepast.

  • Te veel tandvlees. Een overschot aan tandvlees kan op meerdere manieren worden behandeld. Wegbranden van tandvlees door middel van een laserbehandeling wordt voornamelijk toegepast om een gummy smile te behandelen. Afhankelijk van uw gebit en uiterlijk kan een arts voorstellen om naast het wegbranden van het tandvlees ook het overtollige bot weg te slijpen. Een enkele keer is een uitgebreide cosmetische ingreep noodzakelijk. De cosmetisch arts maakt uw bovenlip los en verkleint de bovenlipspieren. Uw bovenlip hangt na afloop van de ingreep lager, waardoor er minder tandvlees zichtbaar is wanneer u lacht.
  • Te weinig tandvlees. De oorzaak voor te weinig tandvlees ligt vaak in te hard poetsen. Terugtrekkend tandvlees kan op meerdere manieren hersteld worden. Op deze manier kan een operatieve en ingrijpende tandvleestransplantatie toegepast worden. Ook kunt u een voorkeur hebben voor een epithese. Dit is al het ware een kunst tandvleesprothese, die nauwelijks van natuurlijk tandvlees is te onderscheiden.

Vrijblijvend cosmetisch tandheelkundig consult

Wilt u weer ongedwongen kunnen lachen, zonder dat u zich hoeft te schamen om verkleurde of scheve tanden? Laat u informeren en adviseren over de mogelijkheden van een cosmetische tandheelkundige behandeling. De ervaren cosmetisch tandartsen van Dutch Clinic luisteren naar uw wensen en geven u een eerlijk advies. Tijdens het consult wordt uw gebit bekeken en wordt er gesproken over uw gezondheid. De arts geeft u een persoonlijk behandelplan met een overzichtelijke prijsopgave. Weet u na het consult zeker dat u uw tanden wilt laten behandelen? Dan kunt u beginnen met plannen en u zelf voorbereiden op de daadwerkelijke behandeling. Een afspraak voor een vrijblijvend consult maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033.

Cosmetische tandheelkunde Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over cosmetische tandheelkunde in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is cosmetische tandheelkunde?

Binnen de reguliere tandheelkunde is cosmetische of esthetische tandheelkunde een apart vakgebied. Het uiterlijk van het gebit staat centraal, waarbij diverse hulpmiddelen en technieken gebruikt kunnen worden om het gebit te verfraaien. Cosmetische tandheelkundige ingrepen worden toegepast met onder andere facings, bleekmogelijkheden en tandkleurige vulmaterialen om zowel de vorm van de tanden als de stand en kleur te verbeteren.

2. Vanaf welke leeftijd kan ik mijn tanden laten bleken?

Een van de natuurlijke gevolgen van het ouder worden, is dat uw tanden minder wit worden. In principe kan iedereen zijn of haar tanden laten bleken, wanneer uw tandwortels volgroeid zijn. Dit is doorgaans het geval vanaf ongeveer het 18e levensjaar.

3. Hoe komt het dat mijn tanden verkleuren?

De kleur van uw tanden veranderd onder invloed van diverse factoren. Zowel koffie, thee, rode wijn als roken zijn nadelig voor de witte kleur. Dagelijks 3 keer poetsen is niet alleen van belang voor de gezondheid van uw tanden, het is ook goed voor het behoud van de witte kleur. Het is het glazuur van de tand dat onder invloed van kleurstoffen en/of tandplak beïnvloed wordt.

4. Hoe worden mijn tanden gebleekt?

Cosmetisch tandartsen maken gebruik van een bleeklepel, waarvoor een bitje op maat wordt gemaakt. Het bitje beschermt het tandvlees tegen de bleekmiddelen die gebruikt worden. De bleeklepel wordt gevuld met een gel die uw tanden bleekt. Afhankelijk van de mate van verkleuring wordt bepaald hoe lang u het bitje ’s nachts draagt. Is er slechts 1 tand verkleurd? Dan kan de tandarts in deze tand een gat maken en opvullen met bleekmiddel. Het middel blijft een aantal dagen zitten en kan indien nodig herhaald worden, tot het gewenste resultaat is bereikt.

5. Zijn mijn tanden direct na het bleken witter?

Nee, afhankelijk van de methode die wordt toegepast, duurt het meestal een aantal dagen tot weken voordat u resultaat ziet.

6. Zijn de resultaten van tanden bleken blijvend?

Bereikte resultaten houden meestal zo’n 2 tot 3 jaar aan. Dit is echter sterk afhankelijk van uw dagelijkse eetgewoonten en levensstijl. Onder invloed van koffie, rode wijn, thee en roken zullen de tanden sneller verkleuren. Na een paar jaar is het mogelijk om de tanden opnieuw te laten bleken.

7. Wanneer kunnen mijn tanden niet gebleekt worden?

Mensen met overgevoelige tanden wordt afgeraden om de tanden te laten bleken. Daarnaast werkt bleken ook niet bij composiet vullingen, kronen of facings. Heeft u gaatjes? Dan zal een tandarts adviseren deze eerst te laten vullen alvorens de tanden te bleken.

8. Is tanden bleken een veilige behandeling?

Behandelingen die door een cosmetisch tandarts worden toegepast, zijn relatief veilig. Een enkele keer ontstaan er blaren in de mond en/of schade aan het glazuur. Volg de tips en adviezen van de tandarts altijd op, hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen van het tandglazuur. Worden de tanden te lang gebleekt, dan kan het glazuur aangetast worden, waardoor uw tanden er uit kunnen zien als witte krijtjes. Ervaren tandartsen zullen uw gebit altijd eerst controleren, voordat een bleek behandeling wordt geadviseerd.

9. Wanneer kan ik facings laten plaatsen?

Scheve of afgebroken tanden zijn in de regel gezond en geven geen pijnklachten. Ze komen het uiterlijk van uw gebit echter niet ten goede. Facings worden geplaatst bij volwassenen om cosmetische redenen. Kinderen die te maken hebben met een scheef gebit, worden met een orthodontische correctie behandeld. Overigens kiezen tegenwoordig ook veel volwassenen voor het orthodontisch corrigeren van het gebit.

10. Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Zowel de tandgevoeligheid als de gevoeligheid van het tandvlees verschillen per persoon. Vooraf kan niet met zekerheid gezegd worden of u de behandeling als gevoelig zult ervaren. Het is gebruikelijk om de plekken die behandeld worden met een verdovende crème in te smeren. Vooraf kunt u met de behandelend tandarts uw angst ten aanzien van pijn bespreken.

11. Hoe lang duurt een facing behandeling?

Voordat de facings geplaatst worden, wordt eerst het gebit nauwkeurig bekeken. Ook worden afdrukken gemaakt van de tanden waar een facing over wordt geplaatst. De facings worden door het tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Daarna worden uw tanden, waar nodig, geslepen en wordt het hechtmateriaal aangebracht, zodat de facings geplaatst worden. Het duurt een aantal dagen en een verschillende consulten voordat uw gebit er mooi uitziet.

12. Kan ik eten na het plaatsen van facings?

In principe kunt u eten zoals u gewend bent. De tandarts kan adviseren om de eerste uren en dagen hard voedsel, zoals een lolly of appel, te vermijden.

13. Zijn de resultaten van facings blijvend?

Afhankelijk van de ervaring van de cosmetisch tandarts en de materialen die gebruikt worden, zijn de resultaten langdurig. De mogelijkheden op het gebied van facings zijn de voorbije jaren enorm verbeterd. De verbeteringen zijn tegenwoordig kleur- en vormvast. Uiteraard is het belangrijk om beschadigingen te voorkomen en de facings volgens voorschrift te onderhouden.

14. Welke nadelen hebben facings?

Een behandeling met facings is alleen mogelijk als er nog tanden aanwezig zijn, om de facings op te plaatsen. Ook zijn facings gevoelig voor de vorming van tandplak. Goede verzorging is van belang.

15. Is er een alternatief voor facings?

Wanneer u facings wilt laten plaatsen om tandverkleuring te camoufleren, kan ook overwogen worden om de tanden te bleken. Zijn het echter scheve of afgebroken tanden die u wilt laten behandelen, dan kunt u eventueel tandimplantaten overwegen. Dit is een chirurgische ingreep, waarbij natuurlijke tanden worden vervangen door implantaten.

16. Wordt cosmetische tandheelkundige zorg in Turkije vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vergoedingsmogelijkheden en bedragen hangen af van uw zorgverzekeraar en het aanvullend verzekeringspakket dat u heeft afgesloten. Wanneer u voor een vergoeding in aanmerking komt, zal de zorgverzekeraar voorwaarden hanteren. Kijk deze goed na, voordat u aan een cosmetische tandheelkundige behandeling begint. Vergelijken loont eveneens de moeite. Zeker als vergoeding in Turkije voor cosmetische tandheelkunde niet mogelijk is, kunt u besparen op de kosten door het aanbod te vergelijken.