Bent u geschikt voor ooglaseren?

U overweegt een ooglaserbehandeling. Dit is een grote beslissing en u wilt er zeker van zijn dat het de juiste behandeling voor u is. Daarom bieden wij een vooronderzoek voor ooglaseren aan – om te bepalen of u geschikt bent voor deze behandeling. Tijdens dit vooronderzoek worden uw ogen onderzocht door onze ervaren oogarts. Hij zal al uw vragen beantwoorden, zodat u de behandeling met vertrouwen kunt ondergaan. Op de dag van de operatie zelf worden uw ogen opnieuw gecontroleerd. Het hele proces duurt meestal ongeveer twee uur.

Elk oog is anders en ieder mens is uniek. Tijdens uw eerste bezoek aan de oogarts krijgt u een vooronderzoek. Dit onderzoek bestaat uit twee delen; een meting en een onderzoek. De artsen van Dutch Clinic noteert uw klachten en stelt vragen over medicijngebruik en eventuele ziekten. Ook wordt er gekeken naar de sterkte van de afwijking van uw bril of contactlenzen.

Druppels tijdens onderzoek.

Tijdens het vooronderzoek krijgt u druppels in je ogen om zo een betere indruk te krijgen van de status van uw ogen. Deze druppels kunnen ervoor zorgen dat u wazig gaat zien en het autorijden kan beïnvloeden.

Metingen tijdens ooglaservooronderzoek

Tijdens het uitgebreide vooronderzoek voert de oogarts verschillende metingen en onderzoeken uit. Hierdoor krijgen we een compleet beeld en kunnen we goed aangeven welke behandeling het beste bij uw ogen past. De oogarts bekijkt onder andere:
• Dikte van hoornvlies
• Pupildiameter
• Traanfilm
• Oogdruk
• De samenwerking van uw ogen

Voorbereiding onderzoek

Voor het onderzoek is het belangrijk dat uw ogen herstellen naar de oude en originele vorm. Het is daardoor belangrijk om harde lenzen en zachte lenzen een aantal weken niet te dragen voor het onderzoek.

Geschikt voor ooglaseren

Tijdens het vooronderzoek krijgt u direct te horen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Ook hoort u direct welke behandeling het beste bij uw ogen past. Plan snel een afspraak in.

Pagina geschreven door:
Dr. Guido Neuteboom

Dr. Guido Neuteboom is een van de beste en meest gerespecteerde oogartsen in Nederland. Hij heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ogen laseren, cataractchirurgie en glaucoombehandeling.