Behandeling tegen overmatige transpiratie

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een behandeling tegen overmatig transpireren? Transpireren is een normale reactie van het lichaam om af te koelen en een constante lichaamstemperatuur te behouden. Door te zweten past uw lichaam zich aan, aan de omgeving waarin u zich bevindt. Zweten is een natuurlijk proces dat bij sommige mensen tot klachten leidt. De klachten ontstaan soms als er sprake is van overmatig zweten in de handpalmen, onder de oksels, de voeten of in het gezicht en op uw hoofd. Overmatig zweten kan leiden tot onzekerheid en schaamte gevoelens. Een behandeling tegen overmatige transpiratie kan uitkomst en vermindering van het zweten bieden.

Behandeling tegen hyperhidrosis

Hyperhidrosis, overmatig zweten, weerhoudt mensen er geregeld van om sociale activiteiten te ondernemen. Zichtbare zweetplekken en de vrees voor een onfrisse geur zorgt er voor dat mensen die te maken hebben met overmatig zweten als gevolg hiervan in een sociaal isolement terecht kunnen komen. Als u zich hierin herkent, dan kunt u een behandeling met injecties overwegen. Een behandeling tegen overmatige transpiratie is onder meer geschikt voor uw handpalmen, uw oksels, uw voeten en uw voorhoofd. De werkzame stof wordt gemaakt door de Clostridium Botulinum bacterie en is voornamelijk bekend als behandeling tegen rimpels. Deze stof wordt echter veel breder ingezet en is ook zeer effectief tegen overmatig zweten. De werkzame stof blokkeert het doorsturen van zenuwprikkelingen naar de zweetklieren. Het zweetsignaal wordt geblokkeerd en dit resulteert in een sterke afname van het zweten.

Voorbereidend consult behandeling tegen overmatige transpiratie

Om een gerichte behandeling toe te kunnen passen, vindt eerst een consult plaats bij een ervaren arts. De arts brengt uw klachten in beeld en vraagt welke verwachtingen u heeft van de behandeling. De plaatsen waar u overmatig zweet worden bekeken. De meeste behandelingen tegen overmatige transpiratie zijn de oksels. Ook de handen, de voeten en het voorhoofd kunnen eventueel behandeld worden. Het geven van injecties in de handen en voeten wordt vaak als pijnlijk ervaren. Eventueel kan de huid vooraf sterk afgekoeld worden om zo het pijnlijke gevoel te beperken. Tijdens het consult onderzoekt de arts gelijktijdig of er een bepaalde oorzaak is die het overmatige zweten veroorzaakt. Diverse oorzaken kunnen overmatig transpireren tot gevolg hebben:

  • Hyperthyreoïdie, of een te snelle werking van de schildklier
  • Diabetes
  • Beschadiging ruggenmerg
  • Bijnier tumoren

Bij de grootste groep mensen blijft de oorzaak echter onbekend. Regelmatig wordt gezien dat zweten eerder een psychische oorzaak heeft. Heeft u naast het overmatig transpireren geen andere lichamelijke klachten? Dan is de kans erg onwaarschijnlijk dat u aan één van de bovengenoemde aandoeningen lijdt. Overigens zal een arts tijdens het consult ook vragen naar uw medisch verleden, eventueel medicijngebruik en allergieën waar u mee bekend bent. Een behandeling met deze stof wordt afgeraden aan mensen die bekend zijn met bepaalde spierziekten. Ook zwangere vrouwen wordt de ingreep afgeraden. U kunt dan later alsnog de behandeling toe laten passen.

Effectieve behandeling tegen overmatig zweten

Een hyperhidrosis behandeling heeft geen speciale voorbereiding nodig en kan als het ware tussen de middag plaatsvinden. Per behandeling worden tijdelijke spierontspanners in de spiertjes van uw oksel geïnjecteerd. Dit zijn 13 tot 18 injecties per oksel. De botuline toxine blokkeert de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor aansturing van de zweetklieren. Verdoving is niet nodig, de injectienaaldjes die gebruik worden zijn kort en fijn, waardoor u slechts speldenprikjes ervaart op het moment dat de stof wordt ingespoten. Om een oncomfortabel gevoel en eventuele ongemakken te beperken, kan ervoor gekozen worden om de huid voor en na de injecties te koelen. De behandeling duurt niet langer dan 10 tot 15 minuten, daarna kunt u de kliniek direct verlaten. De botuline toxine zorgt ervoor dat de overdracht tussen de zenuwen en zweetklieren stagneert. Het zweten wordt sterk gereduceerd. Het duurt gemiddeld 2 weken totdat de werking volledig en optimaal is. Het zweten neemt gemiddeld met 95% af op de plaatsen die behandeld worden. De effecten die bereikt worden, houden 6 tot 12 maanden aan bij behandeling van de oksels. Gezien wordt dat de resultaten aan handen en voeten korter van duur zijn. U kunt vervolgens de behandeling laten herhalen. Naarmate u de behandeling meermaals laat herhalen, houden de effecten ook steeds langer aan.

Risico’s en bijwerkingen behandeling tegen overmatige transpiratie

Dergelijke injecties die door ervaren artsen worden gegeven, behoren tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Van bijwerkingen en/of complicaties is zelden sprake. Na de ingreep kunt u last hebben van lichte pijn, blauwe plekjes en een geïrriteerde of gezwollen huid op de injectieplaatsen. Deze verschijnselen zijn tijdelijk, onschuldig en nemen over het algemeen snel af. Een risico van een deze behandeling is dat het overmatig zweten zich ongewild naar een ander plaats op uw lichaam verplaatst. Zo kan het gebeuren dat het zweten in oksels sterk afneemt, maar dat u in plaats daarvan gaat zweten op uw rug of handen. Deze stof verandert niet de vochtafvoer en dan kan het gebeuren dat het zweet een andere plaats zoekt om het lichaam te verlaten. Artsen kunnen vooraf niet goed voorspellen bij wie dit effect van toepassing is.

Persoonlijk consult behandeling tegen overmatig zweten

Wisselt u dagelijks meerdere malen van shirt? Heeft u altijd natte zweethanden? Behandeling is mogelijk! Het is niet nodig om uzelf in een sociaal isolement te plaatsen. Overmatig zweten komt regelmatig voor en is met de speciaal hiervoor ontwikkelde stof goed te behandelen. Overweegt u een behandeling tegen hyperhidrosis? Laat u vrijblijvend voorlichten door de ervaren specialisten van Dutch Clinic. Tijdens een gratis consult in de kliniek in Hoofddorp krijgt u een persoonlijk behandelplan, nadat de arts uw situatie heeft bekeken. Gesproken wordt onder meer over de gebieden waar u meer zweet dan gewenst en wat uw verwachtingen zijn van de behandeling. Een behandeling tegen overmatig zweten van de oksels is bij Dutch Clinic beschikbaar vanaf € 450. Minderjarigen komen niet in aanmerking voor de behandeling. Zolang u gezond bent is er van een bovengrens geen sprake. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u weten of deze behandeling in uw situatie een gerichte oplossing biedt? Maak dan snel een afspraak via +31 (0)20 214 2033 voor een consult.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com